Pie
na coś takiego wyczekujesz ? :) rozumiem przestrzeń pod spodem, trend, ale gdzie jest baza ? nie wiesz, gdzie tak na prawdę są zlecenia może pod spodem, gdyż to wyraźnie jest tylko reakcja ...polaczeq pisze:Ciekawe miejsca...
1.01822 - świetne miejsce, sam wyczekuję. Minimum 30 pipsów będzie do zgarnięcia, SL 10 pips. Lecz to żadna rekomendacja.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
To wykres H1 więc sam odpowiedz sobie kolego na pytanie czy w dużym prostokącie który wyznaczyłeś i na który chciałeś grać jest rzeczywiście miejsce z którego po krótkim "pobycie" cena szybko uciekła czy to raczej miejsce z którego jakiś czas temu nastąpił spory zjazd. Sądząc po ilości świeczek H1 cenie w Twoim prostokącie całkiem przyjemnie płynął czas więc nie do końca jest to dobry poziom S/D. Odwołując się oczywiście do najprostszej definicji.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
OK, pewnie masz rację.Good Will Hunting pisze:To wykres H1 więc sam odpowiedz sobie kolego na pytanie czy w dużym prostokącie który wyznaczyłeś i na który chciałeś grać jest rzeczywiście miejsce z którego po krótkim "pobycie" cena szybko uciekła czy to raczej miejsce z którego jakiś czas temu nastąpił spory zjazd. Sądząc po ilości świeczek H1 cenie w Twoim prostokącie całkiem przyjemnie płynął czas więc nie do końca jest to dobry poziom S/D. Odwołując się oczywiście do najprostszej definicji.
Jednak skoro cena zareagowała na 3057 (niższy poziom) ważniejszą strefą okazał się bardzo długi - czyli jeszcze bardziej "nieprawidłowy" poziom - cena siedziała w nim przez kilkadziesiąt godzin. Inna sprawa, czy wolumen w tamtym okresie był duży.
Z analizy MP z sąsiedniego wątku Mkbuxa wynika, że tak.
pozdro
The irresistible force met the immovable object
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Pytanie tylko czy cena rzeczywiście zareagowała na jak ty to określasz niższy poziom przy 3057 czy było tam coś innego co skłoniło ją do tego żeby spaść nie dochodząc do wyznaczonego poziomu. Czasem się po prostu nie udaje złapać ruchu mimo że braknie niewiele, to nie zawsze będzie Twoja wina że źle wyznaczyłeś poziom. 

Wolałbym umrzeć niż przegrać.