Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

+110 pipek, ostatnio jakoś mało się udzielam ale znalazłem też inne rozrywki niż forum ;p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Ink. pisze:+110 pipek, ostatnio jakoś mało się udzielam ale znalazłem też inne rozrywki niż forum ;p

Na poważnie zacząłem się już martwić. Miło Cię widzieć:)
Spiesz się powoli.

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

Ink. pisze:+110 pipek, ostatnio jakoś mało się udzielam ale znalazłem też inne rozrywki niż forum ;p
oj Merlin,Merlin, na swieta nie puszczali Harry Pottera,a ty dalej cudujesz :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

W sumie jak odpaliłem mt4 i zobaczyłem tą świeczkę to pomyślałem że mikołaj istnieje :p

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Ciekawe miejsca...
1.01822 - świetne miejsce, sam wyczekuję. Minimum 30 pipsów będzie do zgarnięcia, SL 10 pips. Lecz to żadna rekomendacja.

Obrazek

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

polaczeq pisze:Ciekawe miejsca...
1.01822 - świetne miejsce, sam wyczekuję. Minimum 30 pipsów będzie do zgarnięcia, SL 10 pips. Lecz to żadna rekomendacja.

Obrazek
na coś takiego wyczekujesz ? :) rozumiem przestrzeń pod spodem, trend, ale gdzie jest baza ? nie wiesz, gdzie tak na prawdę są zlecenia może pod spodem, gdyż to wyraźnie jest tylko reakcja ...

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Nie zadziałało (duży prostokąt? czy też może strefa źle wyznaczona (mały od 3056) ?

Obrazek
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

To wykres H1 więc sam odpowiedz sobie kolego na pytanie czy w dużym prostokącie który wyznaczyłeś i na który chciałeś grać jest rzeczywiście miejsce z którego po krótkim "pobycie" cena szybko uciekła czy to raczej miejsce z którego jakiś czas temu nastąpił spory zjazd. Sądząc po ilości świeczek H1 cenie w Twoim prostokącie całkiem przyjemnie płynął czas więc nie do końca jest to dobry poziom S/D. Odwołując się oczywiście do najprostszej definicji.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Good Will Hunting pisze:To wykres H1 więc sam odpowiedz sobie kolego na pytanie czy w dużym prostokącie który wyznaczyłeś i na który chciałeś grać jest rzeczywiście miejsce z którego po krótkim "pobycie" cena szybko uciekła czy to raczej miejsce z którego jakiś czas temu nastąpił spory zjazd. Sądząc po ilości świeczek H1 cenie w Twoim prostokącie całkiem przyjemnie płynął czas więc nie do końca jest to dobry poziom S/D. Odwołując się oczywiście do najprostszej definicji.
OK, pewnie masz rację.
Jednak skoro cena zareagowała na 3057 (niższy poziom) ważniejszą strefą okazał się bardzo długi - czyli jeszcze bardziej "nieprawidłowy" poziom - cena siedziała w nim przez kilkadziesiąt godzin. Inna sprawa, czy wolumen w tamtym okresie był duży.
Z analizy MP z sąsiedniego wątku Mkbuxa wynika, że tak.

pozdro
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Pytanie tylko czy cena rzeczywiście zareagowała na jak ty to określasz niższy poziom przy 3057 czy było tam coś innego co skłoniło ją do tego żeby spaść nie dochodząc do wyznaczonego poziomu. Czasem się po prostu nie udaje złapać ruchu mimo że braknie niewiele, to nie zawsze będzie Twoja wina że źle wyznaczyłeś poziom. :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

ODPOWIEDZ