FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mah1y pisze:tak, testowalem jakies ea na szybkiego i sciagalem dane z Cenbtrum Historii
Czyli pobrałeś dane z serwera MetaQuotes, a nie od FxPro. W takim wypadku są dwie opcje:
1) zainstaluj sobie drugie MT4, które wykorzystasz do swojej gry, a tutaj dograj dane np. z Dukascopy (jest wątek na forum),
2) usuń pliki historii, włącz platformę i ściągnij dane poprzez przytrzymanie "page up".
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

jak usunac ten plik historii? manualnie z folderu wystarczy czy z Centrum Historii?

Edit: Udalo sie -> trzeba usunac uzytkownikow i dopiero usunac historie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ja usuwam manualnie z folderu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

cyprys
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cyprys »

Ja miałem podobny problem z lukami po ściągnięciu historii, ale wystarczyło odświeżyć wykresy na każdym interwale i luki poznikały na stałe.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Pojawiło się demo platformy cTrader dla FxPro ECN, gdzie oferowany jest język polski. Widać jeszcze pojedyncze niedoróbki i dopiero po ich zlikwidowaniu wersja z PL będzie wprowadzona dla kont rzeczywistych.

Przypominam także o polskojęzycznej instrukcji, którą można znaleźć na naszej stronie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

cyprys
Stały bywalec
Stały bywalec

Rapso,
Czy istnieje jakiś bridge pomiędzy MT4 a cTraderem, analogicznie do Dukasa ? Czy istnieje jakiś tutorial odnośnie pisania systemów w FxPro cAlgo - wydaje się, że jest to bardzo niszowa platforma, czy są gdzieś poza oficjalną strona cTradera, jakieś miejsca gdzie można wymieniać się doświadczeniami w pisaniu systemów na tej platformie ?

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

Fajnie że z nową wersją aTader wyszło kilka suuuupeeeer :D udogodnień
ale jeśli chcę tylko czysty wykres bez sma i bez wskaźników na dole to jak to wyłączyć??

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

cyprys pisze:Czy istnieje jakiś bridge pomiędzy MT4 a cTraderem, analogicznie do Dukasa ?
Nie ma (na razie?) takiego mostu ale będzie można o tym w przyszłości pomyśleć. To nowa platforma, a dopiero od niedawna można cokolwiek dla niej programować więc cierpliwości. Prześlę Ci na PW info do wszystkich przydatnych linków.
sonny pisze:Fajnie że z nową wersją aTader wyszło kilka suuuupeeeer udogodnień
To jeszcze nie wszystkie na które czekamy :).
sonny pisze:ale jeśli chcę tylko czysty wykres bez sma i bez wskaźników na dole to jak to wyłączyć??
U góry na wykresie masz ikonki - klikając na ostatnią masz listę wszystkich nałożonych obiektów i wskaźników - wystarczy kliknąć w krzyżyk by daną rzecz usunąć.

Dodano po 5 minutach:

Jednocześnie życzę Wam wszystkiego najlepszego w nadchodzącym roku 2012.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

raposo pisze: To jeszcze nie wszystkie na które czekamy :).
sonny pisze:ale jeśli chcę tylko czysty wykres bez sma i bez wskaźników na dole to jak to wyłączyć??
U góry na wykresie masz ikonki - klikając na ostatnią masz listę wszystkich nałożonych obiektów i wskaźników - wystarczy kliknąć w krzyżyk by daną rzecz usunąć.

mam to kółeczko i tam są różne szablony 1...5 i kółeczko z dalszymi ustawieniami

aaa ok już mam
to jest na przed ostatniej ikonce> wchodzimy i klikamy edit >zaznaczamy i się usuwa :)

cyprys
Stały bywalec
Stały bywalec

Chyba FXPro leży :/
notowania odpoczywają po Sylwestrze....

ODPOWIEDZ