Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Chyba każdy broker go ma ;). Natomiast u ECN jest on rynkowy i nie stanowi wynagrodzenia brokera.

Kwestia bezpieczeństwa - jakie kryteria się na to składają?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

na pewno chodzi o bezpieczeństwo kasy :lol:

Dodano po 2 minutach:

Dla osoby początkującej ECN chyba nie jest wskazany?
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
pudel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pudel »

Sorry że się wtrącam, ale ponawiam pytanie, bo widzę że jednak ktoś tu zagląda. :wink:

Czy klin zniżkujący w trendzie zniżkowym, będący formacją odwrócenia tego trendu występuje tylko w zwykłej formie klina, czy też w postaci klina odwróconego?

W formacji odwrócenia trendu wzrostowego z tego co wyczytałem wyróżnia się m.in. klin zwyżkujący i klin odwrócony zwyżkujący. Czy analogicznie jest z trendem spadkowym, czy tylko zwykły klin zniżkujący można brać za formację odwrócenia tego trendu?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

..
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 20:33 przez bbq, łącznie zmieniany 1 raz.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Prowizję i minimalny spread miało być tj rynkowy. Ciezki dzień dzisiaj za mną :(
Dzieki za uwagę.

Dodano po 1 godzinach 58 minutach:

Czy istnieje coś takiego jak statystyka zawartych transakcji tj. w dniu ....., na parach ....., otwarto"x" lotów, co stanowi "y" % ogólnego obrotu w danym dniu?. A jeszcze lepiej, gdyby tak z podziałem na poz. krótką i długą?. Może jakieś tabele?
Dziękuję i pozdrawiam.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Statement :)
1.Wchodzisz w terminal
2.Klikasz prawym przyciskiem myszy w którąś z transakcji.
3.Wybierasz zapisz raport lub zapisz raport szczegółowy
4.Wcześniej nim zapiszesz możesz wybrać okres raportu itd.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Fx_boy pisze:
Czy istnieje coś takiego jak statystyka zawartych transakcji tj. w dniu ....., na parach ....., otwarto"x" lotów, co stanowi "y" % ogólnego obrotu w danym dniu?. A jeszcze lepiej, gdyby tak z podziałem na poz. krótką i długą?. Może jakieś tabele?
Bez %-owego udziału w danym okresie - skrypt.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 20:50 przez bbq, łącznie zmieniany 1 raz.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki Rider, znowu coś nowego. Nie wiem jak po wybraniu raportu wybrać datę?,- nie mam takiej opcji. To dotyczy mojego rachunku - przydatne.

Zapomniałem wcześniej dodać, że chodzi mi o statystykę zawartych transakcji w danym dniu na całym rynku forex - taki światowy wolumen obrotu z podziałem na udział danych par walutowych :wink:

Dodano po 4 minutach:

Bakubaq dodałem. Jest we wskaźnikach własnych ale nie daje się otworzyć na wykresie. Miało być w indicators?

Teraz doczytałem skrypt!. No nie powiem... dobre, wszystko jak na tacy.
Dziękuję i pozdrawiam.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Fx_boy pisze: całym rynku forex - taki światowy wolumen obrotu z podziałem na udział danych par walutowych Wink
Gdzieś w necie takie coś widziałem ,na mt4 nigdy. Z drugiej strony nie wiem po co Ci to? Nie lepiej oglądać sobie jaki był zakres ceny w pipsach? Taka rada ode mnie ,skup się na jednej parze ,ewentualnie na kilku :) To ma być proste ,a nie zwariowane jak gra na 10 parach walutowych :D No ewentualnie jeszcze jedna. Ale mówię ,lepiej obczaj dokładnie jedną parę i na niej ćwicz itd :)

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

ridera pisze: Z drugiej strony nie wiem po co Ci to?
Jak się wkurzę to zaatakuję wybraną parę walutową i wytnę stopy wszystkim grubasom .... po to, aby ich tego oduczyć i wtedy będziemy mogli spokojnie tradować :D. Na poważnie chciałbym wiedzieć, ile i jakich pozycji otwiera się w danym dniu - trochę jakby podglądać przeciwnika- heheh.
ridera pisze:Taka rada ode mnie ,skup się na jednej parze ,ewentualnie na kilku
Tego się trzymam od samego początku, podglądam 6-8 par i nic więcej, a ćwiczę na 2-ch max. 3-ch w tym samym czasie. Priorytet - edek :lol:
Może tego szukałem: http://www.myfxbook.com/community/outlook
to tak na szybko....
Dziękuję i pozdrawiam.

ODPOWIEDZ