U jakiego brokera masz konto?grafmax pisze:Co prawda demo i mało poważne zagranie ale ładnie wygląda więc wrzucę+84 pipsy
Szkoła Scalpingu
+17,5 pips
Odbicie od LT, od oporu, target: poprzedni ważny dołek. SL nie było, bo obserwowałem sytuację na okrągło. Byłem bardzo pewien tego trade'e (90%). Dla takich momentów się żyje.

+8,2 pips
Cena zatrzymała się na dawnym wsparciu, które właśnie zmieniło się w opór. Po prostu cena wiele razy była w tym rejonie. SL 3 pips (+1 pips commision, 1 pips spreadu).

+22,8 pips
Odbicie od LT, poziom SR. SL 4 pips

+17,3 pips
Odbicie od LT, cena znajdowała się blisko 2 poziomów SR. (+1 pips commision, 1 pips spreadu). Tego trade'a byłem pewien na 80%. Szaleństwo - tak mały TF i niski SL.

Koniec dnia: +65,8
konto +65,8%
Planuję używać dźwigni max 50:1.
Odbicie od LT, od oporu, target: poprzedni ważny dołek. SL nie było, bo obserwowałem sytuację na okrągło. Byłem bardzo pewien tego trade'e (90%). Dla takich momentów się żyje.

+8,2 pips
Cena zatrzymała się na dawnym wsparciu, które właśnie zmieniło się w opór. Po prostu cena wiele razy była w tym rejonie. SL 3 pips (+1 pips commision, 1 pips spreadu).

+22,8 pips
Odbicie od LT, poziom SR. SL 4 pips

+17,3 pips
Odbicie od LT, cena znajdowała się blisko 2 poziomów SR. (+1 pips commision, 1 pips spreadu). Tego trade'a byłem pewien na 80%. Szaleństwo - tak mały TF i niski SL.

Koniec dnia: +65,8
konto +65,8%
Planuję używać dźwigni max 50:1.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 08:34 przez gfx, łącznie zmieniany 2 razy.
Mały DD. Zacząłem wczoraj z sumą 100 PLN, dzisiaj już jest 184 PLN. Jak wspomniałem, bardziej mi zależy na użyciu dźwigni 50:1 (1 pips - 0,5%). RR minimum 2:1. Gdy cena jest przy 70-90% TP, przestawiam na BE+2. Również po przebiciu ważnego miejsca, zmniejszam SL - taki trick. Zwiększa się RR. Czasem jest RR 4-5:1. To jest tylko trening, nauka korzystania z LT i SR.
Kolejne wejście. Cena stanęła w miejscu, w pewnym punkcie. Później obok było kolejne idealne wejście, ale nie byłem przy platformie, czego żałuję, bo mogłem już dobić do 200 PLN. SL 4 pips + koszty.
+13,8 pips

Kolejne wejście. Cena stanęła w miejscu, w pewnym punkcie. Później obok było kolejne idealne wejście, ale nie byłem przy platformie, czego żałuję, bo mogłem już dobić do 200 PLN. SL 4 pips + koszty.
+13,8 pips

O fajny wątek
człowiek jak ugrzęźnie w DT to już na wieki 
- zmniejsz ryzyko [wolumen]. "zrobić 300% jest bardzo łatwo, później stracisz tylko 100% " chociaż - co to jest za pieniądz...
powodzenia!
Idealnie do testowania
Pamiętam dawno temu taką jedną noc jak z kwoty 100zł wyczarowałem u pewnego kanadyjskiego brokera 14000-15000 PLN.
Miałem coś koło 30-60 udanych transakcji po 9-10 pips
- gdyby rynek poszedł nie tak jak moim zdaniem by poszedł tj - ruch 20 pips w przeciwnym kierunku - straciłbym wszystko. [TO jest właśnie RULETKA - a raczej orzeł lub reszka]
Później zmniejszałem wolumen "delikatnie" - tak by w razie czego zostały 'zaskórniaki' u tego broka.
Dostałem upomnienie mailowe od broka kilka godzin później
za "eksremalny skalping" oraz info, że zablokują każdego usera z PL o podobnej strategii inwestowania
ale nic z moimi środkami nie zrobili 
Brok wprowadził od tego momentu zwiększony minimalny TP i SL
Skoro MM - to musiał stracić tyle ile ja zyskałem 
tyle z mojego doświadczenia z cyklu "ekstremalny skalping".
Obecnie skalpuję sobie na ropie i gold z wolumenem od 0.1-0.5 [mini kontrakty[0.1Lot]]. Czasem Silver też. Uważam to za biznes życia i nie zamierzam tego zmieniać.
Przerywam piramidowaniem kiedy rynek ma zamiar się "Spuścić"
w miarę jedzenia po potwierdzeniu. Tak to wyglądało dziś : http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=130
Skalpowanie to często też nerwy
a mój broker do wybitnego skalpowania po 2-4 pipsy się nie nadaje - cenie go jednak za to, że jeszcze nigdy nie miałem problemu z realizacją zlecenia.Jest Pewny. Zero rekwot - czasem poślizgi 0.5 sekundy. Jeśli nie macie ECN lub STP - nawet nie myślcie o skalpowaniu.
Kiedy jestem przekonany, że cena wykona ruch - nie zmieniam decyzji nawet gdy się delikatnie cofnie. [strata ok 50 pips i ok 0.5-1-2-3% depo]
Kiedy czuję, że "coś nie gra" - wychodzę z pozycji - szczególnie tych przelewarowanych.[powyżej 10% depo] Nie piramiduje strat.
Tyle z z krótkiej "spowiedzi".
Pozdrawiam!
Najlepszego w 2012!

Dobry - każdy plusowy dobry!! - ale bardzo ryzykujesz.chyba dobry rezultat z 6 euro zrobic 18 w trzech transakcjach Very Happy? hehe
- zmniejsz ryzyko [wolumen]. "zrobić 300% jest bardzo łatwo, później stracisz tylko 100% " chociaż - co to jest za pieniądz...

Idealnie do testowania

Pamiętam dawno temu taką jedną noc jak z kwoty 100zł wyczarowałem u pewnego kanadyjskiego brokera 14000-15000 PLN.

Później zmniejszałem wolumen "delikatnie" - tak by w razie czego zostały 'zaskórniaki' u tego broka.
Dostałem upomnienie mailowe od broka kilka godzin później

Brok wprowadził od tego momentu zwiększony minimalny TP i SL

tyle z mojego doświadczenia z cyklu "ekstremalny skalping".
Obecnie skalpuję sobie na ropie i gold z wolumenem od 0.1-0.5 [mini kontrakty[0.1Lot]]. Czasem Silver też. Uważam to za biznes życia i nie zamierzam tego zmieniać.
Przerywam piramidowaniem kiedy rynek ma zamiar się "Spuścić"

Skalpowanie to często też nerwy

Kiedy jestem przekonany, że cena wykona ruch - nie zmieniam decyzji nawet gdy się delikatnie cofnie. [strata ok 50 pips i ok 0.5-1-2-3% depo]
Kiedy czuję, że "coś nie gra" - wychodzę z pozycji - szczególnie tych przelewarowanych.[powyżej 10% depo] Nie piramiduje strat.
Tyle z z krótkiej "spowiedzi".
Pozdrawiam!
Najlepszego w 2012!
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
-4,3 pips
Odbicie od LT, poziom SR. Mogłem bezpiecznie wziąć TP z tego silnego wsparcia (+14,5 pips byłoby), lecz celem było +30 pips. Od tego właśnie wsparcia nastąpił skok w górę na 50 pips. Gdybym brał te 14,5 pips, to przebicu pierwszego poziomu SR, zmniejszyłbym SL do 2 pips. RR byłoby 6:1 + koszty. Pozostaje pewien niesmak.

Odbicie od LT, poziom SR. Mogłem bezpiecznie wziąć TP z tego silnego wsparcia (+14,5 pips byłoby), lecz celem było +30 pips. Od tego właśnie wsparcia nastąpił skok w górę na 50 pips. Gdybym brał te 14,5 pips, to przebicu pierwszego poziomu SR, zmniejszyłbym SL do 2 pips. RR byłoby 6:1 + koszty. Pozostaje pewien niesmak.