telefon do tradingu

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
acidmaker
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: acidmaker »

Czy istnieje platforma na Androida, która miałaby możliwości MT4 z Windows Mobile? Chodzi mi o rysowanie po wykresie i wskaźniki AT.
Zapraszam-> WWW

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Już same platformy na Androida są dość sporą rzadkością i wszystkie które widziałem dawały tylko podgląd do samego wykresu bez możliwości robienia analizy...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

acidmaker pisze:Czy istnieje platforma na Androida, która miałaby możliwości MT4 z Windows Mobile? Chodzi mi o rysowanie po wykresie i wskaźniki AT.
Tak. Trade Interceptor Mobile.

acidmaker
Stały bywalec
Stały bywalec

Na Androida jest sporo platform ale faktycznie wszystkie mają ograniczoną funkcjonalność. Ten Trade Interceptor jednak odstaje, jeśli chodzi o analizę wykresów to ma wszystko co potrzebne. Ale szkoda, że na stronie nie piszą z jakich brokerów można korzystać za ich pośrednictwem...

Okej, znalazłem listę brokerów, dość krótka, szkoda. Planowałem wymianę telefonu i myślałem o czymś z Androidem ale wygląda na to, że zostanę przy poczciwym Windows Mobile

drops
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drops »

mt4 remote, wprawdzie trochę zapuściłem ten projekt, ale jest możliwość podglądu wykresów takich jak na PC z dowolnymi wskaźnikami, handlowanie itp. Warunek, odpalony z terminalem komputer.

acidmaker
Stały bywalec
Stały bywalec

Natknąłem się na ten program, ogólnie świetna robota, niestety nie zawsze jest możliwość żeby komputer został włączony.
Zapraszam-> WWW

kazoo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kazoo »

Używał ktoś HTC Wildfire S z android trader?
Do tej pory miałem same nokie ale na symbiana chyba nie ma nic do tradingu?

kargi
Bywalec
Bywalec

.;.

Nieprzeczytany post autor: kargi »

@drops
chyba nie powinno byc problemu w przypadku terminala pracujacego na necie mobilnym np.play?

drops
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: .;.

Nieprzeczytany post autor: drops »

kargi pisze: chyba nie powinno byc problemu w przypadku terminala pracujacego na necie mobilnym np.play?
Oczywiście, działa bez problemów. Miej jednak na uwadze, że słabe połączenie (np. edge lub zwykły gprs) to większe lagi między zleconą akcją a jej realizacją.

Poza tym typowy wykres idący do telefonu nie przekracza 10kb (choc to zależy od rozdzielczości urządzenia docelowego). Pozostałe sprawy (kwotowania, zlecenia) to pojedyncze bajty.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Przyszło mi wreszcie zacząć przygodę z mobilnym internetem. Jak to wszystko czytam to pojawiaja sie sprzeczne informacje.
Mam więc pytanie ;
czy posiadając smartfona z Windows Mobile mogę sobie wgrać MT4 Mobile i zalogować się do dowolnego brokera ? Nawet takiego,który nie oferuje MT4 Mobile ?
Czy MT4 Mobile można pobrac za darmo ? Jak ta to gdzie ?
Czy lepiej sprawić sobie smartfona z Androidem i zainstalować to co oferuje broker ? ( coś na wzór MT4 ).
Proszę o rozwianie moich wątpliwości.
Solą życia jest kasa.

ODPOWIEDZ