Club Forex -Tylko dla zainteresowanych

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy Forex Club ma sens?

Tak
54
60%
Nie
36
40%

Liczba głosów: 90

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabukomb »

xpep pisze:
nabukomb pisze:Czytaj uważnie wirus. Na swoich pieniądzach cały czas walczę o kilkadziesiąt procent dziennie, a to powoduje, że prędzej czy później się podkładasz i tracisz kontrolę i pieniądze.
...skad ja to znam :wink: niestety na forexie nie ma drogi na skroty, ...
Niby nie ma, ale przejście od 30% zysku od 200 zł do 3% zysku od 20 000, to jednak "skrót". Choćbyś nie wiem jak na to patrzył.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Bo tak się kończy handel bez planu. Jaki byś nie miał system, ale bez planu daleko się nie zajedzie. Bez względu na wynik musisz wiedzieć kiedy odejść od platformy. Zyski przyjdą same.

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Microbi pisze:Bo tak się kończy handel bez planu. Jaki byś nie miał system, ale bez planu daleko się nie zajedzie. Bez względu na wynik musisz wiedzieć kiedy odejść od platformy. Zyski przyjdą same.
Problem nie jest w braku planu, tylko w nie trzymaniu się planu, Kolego Microbi.
No i jeszcze w braku kasy :wink:

Dodano po 49 minutach:
Wirus pisze: ...... oferta była - delikatnie mówiąc - mało wiarygodna.
Człowiek mądry nie kieruje się wiarą, tylko faktami. Zaproponowałem sposób sprawdzenia mnie chyba najlepszy z możliwych. Inwestor gra sam na swoim rachunku, korzystając jedynie z moich zaleceń. Jeden się zdecyduje po kilku godzinach wspólnego grania, a inny zarobi na mnie i podziękuje, nic mi nie odpalając.

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Forex Club -Tylko dla zainteresowanych

nabukomb pisze: [...]
A przy okazji oferuję swoje usługi jako trader do wynajęcia.
Na takich zasadach:
1. By mnie sprawdzić, każdy może grać sam na własnym rachunku, będąc ze mną połączony przez skepa dając zlecenia pod moje dyktando. Od momentu, gdy uzna, że może mi już zaufać, przekazuje login i hasło do swojego konta. Oczywiście na początek nie za dużego, by dalej mnie sprawdzać i nie podejmować zbyt dużego ryzyka.
2. Jak gram?:
-tylko na EUR-USD, a platforma najchętniej GO4X,
-stawka wyjściowa to ok. 1:20 zabezpieczenia, przy lewarze 1:200,
-bez żadnych ograniczeń mogę ją zwiększać do 3 pozycji z czego jedna może nie być zabezpieczona (SL, lub zleceniem zabezpieczającym przeciwstawnym)
-wyjątkowo stawkę przy dużych okazjach miałbym prawo zwiększać do 5 stawek wyjściowych;
-w przypadku przekroczenia stawki i wykrycia tego przez klienta, dostaję karę finansową w wysokości 100 pipsów wartości przekroczenia 5-krotności stawki wyjściowej;
3. Podział zysków:
Od zysku brutto odejmujemy podatek zaokrąglony w górę do 20%, a resztą dzielimy się sprawiedliwie po połowie, czyli po 40%. Jeśli poniosłeś straty to oczywiście dla Ciebie wychodzi 60%, bo podatku nie zapłacisz, dopóki nie pokryjesz wcześniejszych strat poniesionych w ciągu ostatnich pięciu lat (jeśli masz je w zeznaniu rocznym).
4. Na początek oferuję 100% zysku brutto miesięcznie, chociaż docelowo dużo więcej. Trenuję już dwa lata z celem dziennym 30%. A 100% miesięcznie to ledwo w granicach 3% dziennie, a więc 10 razy bezpieczniej niż trenowałem na swojej kasie.

Mój nick na skypie taki jak na forum "nabukomb".

Cieszyłbym się gdyby się wypowiedział jakiś prawnik, czy prywatne usługi tradera bez rejestracji firmy są legalne.
Dużo myślałem nad tym by te moje usługi miały jak to się mówi "ręce i nogi" i by jak najtrudniej było jeden drugiego oszukać.
Wiadomo, że jak rachunek nie jest mój, a klienta na oczy nie widziałem, tylko rozmawiałem z nim przez skypa, to jeśli np. zrobię to 100%, to on sobie może pomyśleć w każdej chwili "po co mam się dzielić",albo akurat będzie miał "silne potrzeby zużycia całej kasy" i wyda mu się zbytnią ekstrawagancją wysyłanie mi 40% zysku, to co wtedy?
Mam więc taką propozycję:
Kasa jest dzielona na pół i otwierane są dwa rachunki, jeden na mnie drugi na klienta. wtedy każdy ma kontrolę finansową nad połową inwestycji i gdy wszystko idzie zgodnie z założeniami, nie trzeba żadnych rozliczeń między mną a klientem, bo każdy ma swoje 100% zysku od połowy kwoty, czyli po odliczeniu podatku 40% od całości. Podatki każdy płaci rzeczywiste od zysku na swoim rachunku, więc nie ma żadnego przesunięcia, że ktoś płaci podatek za kogoś itp.

Tylko dalej nie wiem, czy to jest legalne :)
Na zdrowy rozum wszystko z podatkami jest ok., ale jak wiemy urzędy i przepisy nie kierują się "zdrowym rozsądkiem".

Zapraszam do wypróbowania mnie, przez skypa, bez żadnych kosztów i ryzyka (pod warunkiem, że masz swój rachunek).

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

nabukomb pisze:Tylko dalej nie wiem, czy to jest legalne
jest nielegalne

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Microbi pisze:
nabukomb pisze:Tylko dalej nie wiem, czy to jest legalne
jest nielegalne
A coś więcej? Jakiś konkretny przepis lub interpretacja prawna?
Bądź tak miły i rozwiń.

Czy to znaczy, że za każdym razem, gdy ktoś gra na cudzym koncie łamie prawo?
Na jakiej podstawie i w oparciu o jakie pozwolenia działa ITH ?
Czy pracownik GO4X, proponował mi bym otworzył kolejny rachunek na kogoś innego, proponował mi złamanie prawa? Itd. itp pytań jest wiele, ale liczą się przepisy. Podaj namiar do konkretnego aktu prawnego....

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

np.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=10326

i kilka innych tematów na forum. Użyj szukaj.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

daromanchester pisze:np.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=10326

i kilka innych tematów na forum. Użyj szukaj.
Dziękuję i oczywiście przeczytam, ale zacząłem i tam na razie nie widzę odwołania do żadnych przepisów i interpretacji. Mógłbyś mi uprościć i podać bezpośrednio przepis?

Może pociągnę temat ITH i Teletrade, które oferują podpinanie się do rachunków nielicencjonowanych traderów. Wyjaśnij, czemu oni mogą, kojarzyć tradera z inwestorem. I czym to się różni od bezpośredniego kontaktu dwóch takich osób. Przecież oni nie dają żadnej gwarancji i nie ręczą ani majątkiem, ani dobrym imieniem, że inwestor nie straci? Czy oni też działają nielegalnie?

Może chronisz takie firmy, przed konkurencją?

Pociągnę jeszcze dalej. Jeśli ktoś od kogoś kupuje (dostaje) automat do gry na foreksie, to czy obydwoje są kryminalistami, przecież inwestor polega na sygnałach nielicencjonowanego nawet nie tradera, tylko np. dobrego informatyka?

P.S. Cały temat przeczytałem i nic. Żadnych przepisów nikt nie podał.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2011, 17:19 przez nabukomb, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Było gdzieś jeśli mnie pamięć nie myli orzeczenie KNF o które poprosił jeden z userów w sprawie kont PAMM.
Temat mnie nie ciekawi ale z racji że jestem modem to muszę czytać prawie wszystko więc dlatego co nieco pamiętam.
Poszukam potem to może coś wkleję.

Dodano po 4 minutach:

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

daromanchester pisze:Było gdzieś jeśli mnie pamięć nie myli orzeczenie KNF o które poprosił jeden z userów w sprawie kont PAMM.
Temat mnie nie ciekawi ale z racji że jestem modem to muszę czytać prawie wszystko więc dlatego co nieco pamiętam.
Poszukam potem to może coś wkleję.

Dodano po 4 minutach:

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
Watek ma 15 stron doszedłem do 6 i nic żadnych przepisów, a raczej dowody na to, że to legalne, bo skoro można zarządzać cudzym przez PAMM, to tym bardziej bez PAMM :)

ODPOWIEDZ