Mam pomysł i propozycję, która powinna wszystkich zainteresować i zadowolić oczekiwania.ridera pisze:.... W temacie piszemy tylko ,wtedy kiedy jesteśmy zainteresowani pomysłem ,jesteśmy ciekawi,mamy pytania odnośnie klubu lub mamy dodatkowe pomysły jak to wszystko organizować.
Nie trzeba czekać na lokal i kasę. Wystarczająco dobrze można zastąpić te potrzeby zwykłymi rozmowami przez skypa. Na dodatek odpada problem lokalizacji, dojazdów, wychodzenia z domu itp. Czyli odpadają wszystkie minusy wspólnego grania, a pozostaje to co najcenniejsze, czyli kontakt i rozmowa, wymiana doświadczeń, uzupełnianie się wiedzą i zdolnościami. I to w czasie rzeczywistym. Cały czas kontrolując to co się dzieje na rynku.
A przy okazji oferuję swoje usługi jako trader do wynajęcia.
Na takich zasadach:
1. By mnie sprawdzić, każdy może grać sam na własnym rachunku, bedąc ze mną połaczony przez skepa dając zlecenia pod moje dyktando. Od momentu, gdy uzna, że może mi już zaufać, przekazuje login i hasło do swojego konta. Oczywiście na początek nie za dużego, by dalej mnie sprawdzać i nie podejmować zbyt dużego ryzyka.
2. Jak gram?:
-tylko na EUR-USD, a platforma najchetniej GO4X,
-stawka wyjściowa to ok. 1:20 zabezpieczenia, przy lewarze 1:200,
-bez żadnych ograniczeń mogę ją zwiększać do 3 pozycji z czego jedna może nie być zabezpieczona (SL, lub zleceniem zabezpieczającym przeciwstawnym)
-wyjątkowo stawkę przy dużych okazjach miałbym prawo zwiększać do 5 stawek wyjściowych;
-w przypadku przekroczenia stawki i wykrycia tego przez klienta, dostaję karę finansową w wysokości 100 pipsów wartości przekroczenia 5-krotności stawki wyjściowej;
3. Podział zysków:
Od zysku brutto odejmujemy podatek zaokrąglony w górę do 20%, a resztą dzielimy się sprawiedliwie po połowie, czyli po 40%. Jeśli poniosłeś straty to oczywiście dla Ciebie wychodzi 60%, bo podatku nie zapłacisz, dopóki nie pokryjesz wcześniejszych strat poniesionych w ciągu ostatnich pięciu lat (jeśli masz je w zeznaniu rocznym).
4. Na początek oferuję 100% zysku brutto miesięcznie, chociaż docelowo dużo więcej. Trenuję już dwa lata z celem dziennym 30%. A 100% miesięcznie to ledwo w granicach 3% dziennie, a więc 10 razy bezpieczniej niż trenowałem na swojej kasie.
Mój nick na skypie taki jak na forum "nabukomb".
Cieszyłbym się gdyby się wypowiedział jakiś prawnik, czy prywatne usługi tradera bez rejestracji firmy są legalne.
Jeden z moderatorów też o ile pamiętam ma swój system kopiowania zleceń, chętnie podejmę z nim współpracę, jeśli będzie co najmniej trzech inwestorów.