Club Forex -Tylko dla zainteresowanych

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy Forex Club ma sens?

Tak
54
60%
Nie
36
40%

Liczba głosów: 90

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Forex Club -Tylko dla zainteresowanych

Nieprzeczytany post autor: nabukomb »

ridera pisze:.... W temacie piszemy tylko ,wtedy kiedy jesteśmy zainteresowani pomysłem ,jesteśmy ciekawi,mamy pytania odnośnie klubu lub mamy dodatkowe pomysły jak to wszystko organizować.
Mam pomysł i propozycję, która powinna wszystkich zainteresować i zadowolić oczekiwania.
Nie trzeba czekać na lokal i kasę. Wystarczająco dobrze można zastąpić te potrzeby zwykłymi rozmowami przez skypa. Na dodatek odpada problem lokalizacji, dojazdów, wychodzenia z domu itp. Czyli odpadają wszystkie minusy wspólnego grania, a pozostaje to co najcenniejsze, czyli kontakt i rozmowa, wymiana doświadczeń, uzupełnianie się wiedzą i zdolnościami. I to w czasie rzeczywistym. Cały czas kontrolując to co się dzieje na rynku.

A przy okazji oferuję swoje usługi jako trader do wynajęcia.
Na takich zasadach:
1. By mnie sprawdzić, każdy może grać sam na własnym rachunku, bedąc ze mną połaczony przez skepa dając zlecenia pod moje dyktando. Od momentu, gdy uzna, że może mi już zaufać, przekazuje login i hasło do swojego konta. Oczywiście na początek nie za dużego, by dalej mnie sprawdzać i nie podejmować zbyt dużego ryzyka.
2. Jak gram?:
-tylko na EUR-USD, a platforma najchetniej GO4X,
-stawka wyjściowa to ok. 1:20 zabezpieczenia, przy lewarze 1:200,
-bez żadnych ograniczeń mogę ją zwiększać do 3 pozycji z czego jedna może nie być zabezpieczona (SL, lub zleceniem zabezpieczającym przeciwstawnym)
-wyjątkowo stawkę przy dużych okazjach miałbym prawo zwiększać do 5 stawek wyjściowych;
-w przypadku przekroczenia stawki i wykrycia tego przez klienta, dostaję karę finansową w wysokości 100 pipsów wartości przekroczenia 5-krotności stawki wyjściowej;
3. Podział zysków:
Od zysku brutto odejmujemy podatek zaokrąglony w górę do 20%, a resztą dzielimy się sprawiedliwie po połowie, czyli po 40%. Jeśli poniosłeś straty to oczywiście dla Ciebie wychodzi 60%, bo podatku nie zapłacisz, dopóki nie pokryjesz wcześniejszych strat poniesionych w ciągu ostatnich pięciu lat (jeśli masz je w zeznaniu rocznym).
4. Na początek oferuję 100% zysku brutto miesięcznie, chociaż docelowo dużo więcej. Trenuję już dwa lata z celem dziennym 30%. A 100% miesięcznie to ledwo w granicach 3% dziennie, a więc 10 razy bezpieczniej niż trenowałem na swojej kasie.

Mój nick na skypie taki jak na forum "nabukomb".

Cieszyłbym się gdyby się wypowiedział jakiś prawnik, czy prywatne usługi tradera bez rejestracji firmy są legalne.
Jeden z moderatorów też o ile pamiętam ma swój system kopiowania zleceń, chętnie podejmę z nim współpracę, jeśli będzie co najmniej trzech inwestorów.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

nabukomb pisze:100% miesięcznie to ledwo w granicach 3% dziennie
Jeśli wyłożysz tylko 1000 zł, to przy skromnych 3% dziennego zysku, po roku będziesz miał jakieś 7 milionów. Po co Ci więc cudze pieniądze?

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Wirus pisze:
nabukomb pisze:100% miesięcznie to ledwo w granicach 3% dziennie
Jeśli wyłożysz tylko 1000 zł, to przy skromnych 3% dziennego zysku, po roku będziesz miał jakieś 7 milionów. Po co Ci więc cudze pieniądze?
Czytaj uważnie wirus. Na swoich pieniądzach cały czas walczę o kilkadziesiąt procent dziennie, a to powoduje, że prędzej czy później się podkładasz i tracisz kontrolę i pieniądze.

Wyłożyłem na konkurs Bossy 1000, po trzech dniach miałem 5000 i byłem na pierwszym miejscu i co i potem się podłożyłem poczytaj w temacie o konkursie.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Więc jaki jest cel Twojej propozycji? Z wypowiedzi wynika, że nie jest to chęć zysku, ponieważ gdybyś ograniczył się do kilku procent dziennie, miałbyś dość szybko dużo pieniędzy. Nie jest też chęć pomocy innym, bo żądasz podziału zysków.

Czy zatem oferujesz pomoc w szybkiej stracie włożonego kapitału? ;-)

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Wirus pisze:Więc jaki jest cel Twojej propozycji? Z wypowiedzi wynika, że nie jest to chęć zysku, ponieważ gdybyś ograniczył się do kilku procent dziennie, miałbyś dość szybko dużo pieniędzy. Nie jest też chęć pomocy innym, bo żądasz podziału zysków.

Czy zatem oferujesz pomoc w szybkiej stracie włożonego kapitału? ;-)
Wirus, Ty dalej nic nie rozumiesz. Temat jest o wspólnym graniu. Ja zawsze pisałem, że trader który chce robić duże wyniki, musi mieć wsparcie psychiczne. Jednym z takich wsparć jest kontrola. Tradejąc sam tracę, bo ponosi mnie fantazja i w pewnych momentach odchodzę od swojej strategii obstawiając za wszystko. Przechodzę niejako z inwestowania na hazard. wtedy albo robię 200% dziennie, albo kasuję depozyt.
Jak myslisz co jest bardziej prawdopodobne:)
Ja chcę przede wszystkim pomóc sobie i innym. Zysk musi się pojawić, gdy nie będę grał za 200 zł tylko za tysiące, bo wtedy nie będę szalał dla 100% dziennie. Rozumiesz?

czytałeś co zrobiłem w konkursie? Zachciało mi się popisywania i zamykania samych dodatnich pozycji. Byłem na drugim miejscu, wystarczyło zacząć grać ostrożniej i 100 tys franków bym miał w kieszeni. Ale nie brakowało mi 150 zł do 400% i tak z głupia frant od niechcenia obstawiłem i coraz więcej i więcej i w końcu mnie pokarało. Potrzebuję kontroli i wsparcia psychicznego, a ktoś kto mnie wykorzysta zarobi na mnie krocie.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 12:11 przez nabukomb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Teraz bardziej rozumiem. Ale jak zagwarantujesz, że jeśli ktoś da Ci login do swojego konta, to również nie poniesie Cię ułańska fantazja...?

Dyskutuję tylko teoretycznie, bo nie jestem zainteresowany propozycją, bardziej psychologicznym podłożem. Nigdy nie powierzyłbym nikomu swoich pieniędzy, chyba że cycatej blondynce, ale to niewielką kwotę ;-)

A jeszcze... wykładając 200 zł, przy 3% stopie dziennego zwrotu, po roku będziesz miał prawie półtora miliona; może jednak warto spróbować dyscypliny?

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Wirus pisze:Teraz bardziej rozumiem. Ale jak zagwarantujesz, że jeśli ktoś da Ci login do swojego konta, to również nie poniesie Cię ułańska fantazja...?
Właśnie o to chodzi, by nie poniosła. Jeśli będę miał kilku inwestorów i cały czas będę na skype, to zawsze jeden będzie mnie kontrolował. Tylko potrzebny jest system kopiowania zleceń, by każdy inwestor mógł widzieć co robię.

Dodano po 2 minutach:
Wirus pisze: A jeszcze... wykładając 200 zł, przy 3% stopie dziennego zwrotu, po roku będziesz miał prawie półtora miliona; może jednak warto spróbować dyscypliny?
Jak nie masz ciekawszych myśli, to się wyłącz. Pisałem już kilka razy, dlaczego z 200 zł nie zrobię sam miliona (chociaż do niedawna jeszcze na to liczyłem), a Ty w kółko swoje. Odpuść i daj innym poteoretyzować :)
Nie zachowuj się jak "blondynka", a właściwie jak "wirus", którego jedynym celem jest niszczyć.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

nabukomb pisze:Właśnie o to chodzi, by nie poniosła. Jeśli będę miał kilku inwestorów i cały czas będę na skype, to zawsze jeden będzie mnie kontrolował.
Ty po prostu potrzebujesz takiej inwestorki ;)

Obrazek
Nie zachowuj się jak "blondynka", a właściwie jak "wirus", którego jedynym celem jest niszczyć.
Próbuję pomóc. Przyznasz, że bez dalszych wywodów, Twoja wstępna oferta była - delikatnie mówiąc - mało wiarygodna. Teraz wiemy, że masz o swoich umiejętnościach wysokie mniemanie i uważasz, że porażki są spowodowane przez brak zewnętrznej kontroli. Ja uważam inaczej. Potrzebujesz nabyć trochę pokory.

I bez obrazy, proszę ;-) Nie wszystko, co wydaje Ci się dla Ciebie złe, jest faktycznie złe. Czasem wręcz przeciwnie, trzeba tylko głębiej się zastanowić. Przeczytaj sobie książkę, albo obejrzyj film Wielki Szu. O, chyba nawet, specjalnie dla Ciebie, znalazłem ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=u7nHkVjHdM4
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 12:29 przez Wirus, łącznie zmieniany 1 raz.

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Odpuść!!! Koleś!!!! Nie rób sobie jaj. Co z tego masz. Podbudowujesz EGO???
Proszę moderację o usunięcie jego ostatniego postu. Ponieważ dodał treść, to moja prośba już musi być inna. Chodzi tylko o ten prześmiewczy obrazek, nie o treść posta. Ale pewnie i tak tego nie zrobicie.

Czytałeś pierwszy post tematu. Nawet nie powinieneś zajmować głosu w tym temacie, skoro nie jesteś zainteresowany wspólnym graniem.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 12:57 przez nabukomb, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

nabukomb pisze:Czytaj uważnie wirus. Na swoich pieniądzach cały czas walczę o kilkadziesiąt procent dziennie, a to powoduje, że prędzej czy później się podkładasz i tracisz kontrolę i pieniądze.
skad ja to znam :wink: niestety na forexie nie ma drogi na skroty, jeszcze dobrze napisany automat moze powalczyc przy duzym ryzyku pod warunkiem ze jest oczywiscie oparty na dobrym systemie, natomiast czlowiek ryzykujacy za duzo ZAWSZE przegra predzej czy pozniej, moment w ktorym zdalem sobie sprawe ze taka gra nie ma sensu wygladal nastepujaco, depozyt 1000zl, kilka tranzakcji w ciagu jednego dnia i konto puchnie 2k - 5k - 10k w kazdej chwili czulem ze powinienem przestac grac bo wkoncu przegram ale bylem tak podajrany i omamiony potencjalnymi zyskami ze nie potrafilem przestac i wkoncu przyszla seria porazek ktora wyzerowala mi konto, pomyslcie jakie to sa emocje na jeden dzien i jak to niszczy czlowieka :evil:

obecnie jestem panem ryzyka i to podstawa, natomiast zyski zwiekszam piramidujac zyskowna pozycje dokladajac taki sam lot co swieczke :wink:

ODPOWIEDZ