VinciPro - jazda po bandzie na 10 sekundach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Tak jak ostatnio pisałem Zbyszkowi - nie lubię się zajmować cudzymi problemami jednak u was obu dostrzegam jeden zasadniczy. Nie potraficie odpowiadać na pytania. Ba, nie rozumiecie pytań. Przede wszystkim jakie znaczenie w kontekście tego o co pytam ma to w jaki sposób sam prowadziłem swój dziennik? Chciałem tylko wiedzieć skąd u Ciebie ten dziwny skądinąd pomysł na zamieszczanie na wykresie wskaźników których na co dzień nie używasz. Rozumiem, że nie potrafisz / nie chcesz odpowiadać na to pytanie. W porządku, masz takie prawo ale proszę nie sprowadzaj dyskusji na tory typu "a ty uśredniasz!!!!", bo to naprawdę bardzo słabe i co gorsza - wszyscy to widzą.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

ridera pisze:Miałeś nas powiadomić
No domyśl się, Sherlocku :lol:
ridera pisze:No tak na S10 trudno jest zobaczyć trend Na H1 był widoczny wyraźny trend wzrostowy
Skoro twoja klasyfikacja trendów kończy się na H1 to się nie dziwię. Komu trudno, temu trudno...
ridera pisze:Wiesz ,raz grasz z 20 średnimi ,raz grasz na S10 ,raz na M1 ,raz z jedną średnią .Interesuje mnie tylko czemu tak często zmieniasz założenia ? To są zasady systemu Max? Myślałem ,że system opiera się na jasno ustalonych zasadach.
Naprawdę jesteś taki głupi, czy tylko udajesz? :lol: To jest dział forex journal a nie zajrzyj tu to zostaniesz traderem - zasady krok po kroku. Ale skoro uważasz, że skoro jeśli screen jest raz na m1 a raz na s10 to jest to zmiana strategii to chyba nie mamy o czym rozmawiać :lol:
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

VinciPro pisze:
ridera pisze:Miałeś nas powiadomić
No domyśl się, Sherlocku :lol:
Demo. Gdyby Vinci grał na realu to już dawno by nas o tym powiadomił, a że niestety nadal gra na demo i uważa to za coś hańbiącego to każe się domyślać. Przepraszam za off topic jednak chciałem dać koledze "ridera" jednoznaczną odpowiedź żeby nie ciągnąć już tego wątku.
VinciPro pisze:
ridera pisze: No tak na S10 trudno jest zobaczyć trend Na H1 był widoczny wyraźny trend wzrostowy

Skoro twoja klasyfikacja trendów kończy się na H1 to się nie dziwię. Komu trudno, temu trudno...
Kolego Vinci nie słyszałeś nigdy o czymś takim jak trend krótkoterminowy? Klasyfikacja takich trendów spokojnie może kończyć się na H1. Ba, może się kończyć nawet na M15. Dzisiaj np. byliśmy w ewidentnym krótkoterminowym trendzie wzrostowym mimo że wyższe time frame'y nadal są (i będą) ustawione pro-spadkowo.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 23:00 przez Good Will Hunting, łącznie zmieniany 2 razy.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Good Will Hunting pisze:nie lubię się zajmować cudzymi problemami
To żegnam ozięble ;)
Good Will Hunting pisze:Ba, nie rozumiecie pytań
Nie nie, to Ty nie potrafisz się niczego domyśleć. Skąd wiesz do jasnej cholery czy używam tych wskaźników czy nie? Jakiego papieru toaletowego używam też wiesz?

W Twoim starym dzienniku nie było żadnych założeń tego systemu, więc proszę Cię, nie zgrywaj matoła i hipokryty pytając o to czemu nie ma wszystkich średnich.
Rozmowa do usunięcia

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Good Will Hunting pisze:Demo.
Real, real... Skoro screeny są z innej platformy, to chyba proste do domyślenia się nie?

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Good Will Hunting pisze:Kolego Vinci nie słyszałeś nigdy o czymś takim jak trend krótkoterminowy? Klasyfikacja takich trendów spokojnie może kończyć się na H1. Ba, może się kończyć nawet na M15. Dzisiaj np. byliśmy w ewidentnym krótkoterminowym trendzie wzrostowym mimo że wyższe time frame'y nadal są (i będą) ustawione pro-spadkowo.
Ta wypowiedź trafia w same sedno :)
VinciPro pisze: nie zgrywaj matoła
Nie skomentuje Twojego złego wychowania . Miej trochę kultury dla innych :) Wiem ,że ciężko to zrozumieć ,ale kultura musi być nawet w takich sporach !
VinciPro pisze:Real, real... Skoro screeny są z innej platformy, to chyba proste do domyślenia się nie?
To ,że grasz na innej platformie nie musi oznaczać ,że zmieniłeś demo na real. Mogłeś na przykład zaliczyć MC na poprzednim demku i otworzyć kolejne demko u innego broka ,który ma np. tylko MT4. Jest wiele opcji :)

Pozdrawiam i mam nadzieję ,że w końcu znajdziesz dobrą drogę !

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Good Will Hunting pisze:Kolego Vinci nie słyszałeś nigdy o czymś takim jak trend krótkoterminowy?
A analizę trendu zaczynasz od m1 czy od d1? O trendach krótkoterminowych akurat mówić nie musisz :?

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

VinciPro pisze:
Good Will Hunting pisze:Demo.
Real, real... Skoro screeny są z innej platformy, to chyba proste do domyślenia się nie?
Widzisz kolego nie jest to wcale takie proste do domyślenia. Od kiedy to "inna platforma" jest równoznaczna z założeniem konta "real"? Zresztą przecież sam napisałeś wrzucając screeny że dzisiaj pograłeś trochę na mt4. Nie sugeruje to wcale żadnych znaczących zmian. Ot po prostu zamiast otwierać pozycje na demo w dukasie otwierałeś pozycje na demo w Admiral Markets, XTB czy gdzie tam sobie grasz.

W dalszym ciągu wydaje mi się że Twoje "podchody" w mówieniu o tym czy to nadal konto demo czy już real są powodowane tym że wcale nie otworzyłeś realnego rachunku. Oczywiście mogę się mylić i jeśli tak jest to z góry szczerze za to przepraszam. Zresztą, proponuje Ci założyć konto na myfxbook i je zweryfikować. Wszyscy będą wtedy wiedzieli jaki to rodzaj konta, a ty poza czasem zaoszczędzonym na odpowiadanie na durne w Twoim mniemaniu pytania zaoszczędzisz również czas na wrzucanie screenów. Oczywiście jeśli po weryfikacji konta przez myfxbook okaże się że jest to rachunek rzeczywisty to ja pierwszy posypie głowę popiołem.

Ale.. rzecz jasna zrobisz jak zechcesz.
Nie nie, to Ty nie potrafisz się niczego domyśleć. Skąd wiesz do jasnej cholery czy używam tych wskaźników czy nie? Jakiego papieru toaletowego używam też wiesz?
Nie wiem czy ich nie używasz. Może źle sformułowałem pytanie. Zastanawia mnie czemu raz usuwasz z wykresu wskaźniki a raz dodajesz. Twoje wykresy różnią się od siebie dość mocno i ja po prostu chciałbym wiedzieć czy to jakiś "szyfr" czy zabezpieczenie tej tajemnej wiedzy którą posiadasz czy po prostu takie są teraz założenia systemu, że na różnych platformach, w różnych dniach gra się przy wykorzystaniu różnych wskaźników.
W Twoim starym dzienniku nie było żadnych założeń tego systemu, więc proszę Cię, nie zgrywaj matoła i hipokryty pytając o to czemu nie ma wszystkich średnich.
Po raz kolejny przyjacielu powtarzam Ci - to nie ma znaczenia co było w moim dzienniku i w jaki sposób go prowadziłem. Wszelkie skargi i zażalenia na mnie, mój dziennik, moją osobę i moją grę możesz kierować właśnie tam, a ja bardzo chętnie Ci na nie odpowiem. Jednakowoż jest mi trochę przykro kiedy widzę, że ty nadal nie rozumiesz że to co robiłem nie ma żadnego znaczenia w kontekście pytania.

Zastanawia mnie czemu na Twoich wykresach nie ma średnich, których używasz. Masz oczywiście prawo nie odpowiadać na moje pytanie i je zignorować. Ty jednak starasz się odpowiadać maksymalnie wymijająco zasłaniając się argumentami w stylu "a ty w ogóle nic nie pokazywałeś!!!" oraz ewidentnie ściągnąć naszą dyskusję na boczny tor aby została usunięta.

Z mojej strony pragnę tylko wyrazić nadzieję, że moderator nie usunie merytorycznych postów z pytaniami mojego autorstwa z mojego dziennika tylko dlatego że są one wyraźnie niewygodne dla autora, który prosząc o usunięcie postów wyraźnie stara się zatuszować swoją niekompetencję.

Ponadto zwracam uwagę grona szanownych moderatorów na język jakiego mój adwersarz używa. Zwracam na niego uwagę tym bardziej ponieważ całkiem niedawno dostałem ostrzeżenie za zbyt "agresywną" dyskusję w której o ile dobrze sobie przypominam żadne matoły nie padły. O papierze toaletowym też nic nie było.

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

Good Will Hunting pisze:Zastanawia mnie czemu na Twoich wykresach nie ma średnich, których używasz
odpowiem Ci za Vinci...bo pewnie mozna by sie duzo dowiedziec na jakie zasadzie sa zawierane transakcje.

A swoja droga...chlopy dajcie juz na luz... widomo od samego poczatku po co byl zalozony ten dziennik

Przyznam sie ze patrzac czasami na te wyniki i jesli to wszystko jest prawdziwe.... Vinci...ja bym na Twoim miejscu sprzedal wszystko co masz i ogien...za rok jestes nr 1 na liscie Forbes... ale jeden warunek... real ;) Bo na demo juz znamy Twoje mozliwosci

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Mam prośbę do któregoś z modów :) Prosiłbym o uzasadnienie ,dlaczego ten journal jest zwykłym journalem ,a nie formą reklamy . Miło będzie jak jakiś moderator oficjalnie przedstawi ,dlaczego ten dziennik nadal jest aktywny :) Pozdrawiam
Good Will Hunting pisze: Odpowiem Ci za moderatorów jeśli pozwolisz. Dziennik ten nadal jest aktywny ponieważ służy on doskonaleniu systemu i przede wszystkim dyscypliny.
Doskonalenie systemy ?:D Chyba w to nie wierzysz ? :D
Co do dyscypliny to chyba takiej by wrzucać same zyskowne wejścia :) Ale to się mija z celem 8) Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 23:42 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ