Chodziło mi dosłownie o to co napisałemHunterPL pisze:trudno jest sie z tym zgodzić chyba ze sprecyzujesz bardziej o co ci chodzilo...Ink. pisze:Dlatego że dużo łatwiej jest sprzedać co się ma niż znaleźć $$ aby coś kupić

Chodziło mi dosłownie o to co napisałemHunterPL pisze:trudno jest sie z tym zgodzić chyba ze sprecyzujesz bardziej o co ci chodzilo...Ink. pisze:Dlatego że dużo łatwiej jest sprzedać co się ma niż znaleźć $$ aby coś kupić
Tak tylko nie robią tego w tym samym momencieSongo89K pisze:Na giełdzie to ma sens ale na walutach? przecież jedna strona(posiadacze EUR) tak samo jak druga strona są w takiej samej sytuacji.I jedni i drudzy tak samo łatwo mogą się pozbyć,jak i nabyć,czyż nie?
zalezy jakie aktywaInk. pisze:aktywa
zalezy jaki inwestor(jmam nadzieje ze nie mowisz o biednym studencie zyjacym na kredyt rozicow lub czyms podobnym ale o profesjonaliscie reprezentujacym bank, instytucje finansową lub swoje zainwestowane srodki)Ink. pisze:
przecież dziś nie trzeba nawet szukać... nawet wychodzić z domu. To że zaniedlugo moze sie to zmienic to ju inna kwestia...Ink. pisze:niż znaleźć wolne środki, czy nadwyżki środków na zakup nowych aktywów
Waluty, o tym mówimy;)HunterPL pisze:zalezy jakie aktywaInk. pisze:aktywa
O grubaskach, może zabrzmi dziwnie ale grubaski nie mają nieskończenie wiele $$, czasem muszą coś sprzedać żeby coś kupić albo mnieć nadwyżkeHunterPL pisze:zalezy jaki inwestor(jmam nadzieje ze nie mowisz o biednym studencie zyjacym na kredyt rozicow lub czyms podobnym ale o profesjonaliscie reprezentujacym bank, instytucje finansową lub swoje zainwestowane srodki)Ink. pisze:
odpowiedź wyżejHunterPL pisze:przecież dziś nie trzeba nawet szukać... nawet wychodzić z domu. To że zaniedlugo moze sie to zmienic to ju inna kwestia...Ink. pisze:niż znaleźć wolne środki, czy nadwyżki środków na zakup nowych aktywów
Mozna pisac esej albo ujac cos w prosty sposob tak jak tutaj. Jestesmy tylko ludzmi a wykresy dobrze nam o tym przypominajaJones pisze: w panice jesteśmy zdolni do większej desperacji niż w euforii
ale fajnie mi sie powiedziało nawet nie sadziłem że taki mondry jestem
HEJ