Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala
20 pip TP to sporo, zazwyczaj to wychodzi przy TP poniżej 10 bo to najłatwiej złapać na samym tylko szumie. 20% to raczej mały zysk jak na cały rok.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
W załączeniu EA, który testowałem.
Parametry:
Lots - wiadomo
Slippage - akceptowalny poślizg
RandomEntryPeriod - ilość świeczek, które EA poczeka do otwarcia następnej pozycji
StopLoss - wiadomo
TakeProfit - wiadomo
MaxPositions - liczba max jednocześnie otwartych pozycji
Parametry:
Lots - wiadomo

Slippage - akceptowalny poślizg
RandomEntryPeriod - ilość świeczek, które EA poczeka do otwarcia następnej pozycji
StopLoss - wiadomo

TakeProfit - wiadomo

MaxPositions - liczba max jednocześnie otwartych pozycji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Mighty Baz
- Pasjonat
Tak jak napisałem, zrobiłem tylko jeden forward test na próbę - o ile mnie pamięć nie myli, to kilka % po ok. 2 tygodniachMighty Baz pisze:Jaka srednia skutecznosc ci wyszla?skrzat pisze:Ostatnio zrobiłem forward test na koncie demo prostego EA, który zawierał transakcje w losowo wybranym kierunku (buy/sell).
Tak. Ale może nie aż tak prosto.batman pisze:Jak jest odpowiednia zmienność, to gdy otworzyć w tym samym momencie dwie przeciwstawne pozycje z niewielkim tp i troche większym sl, to teoretycznie jest sporą szansa, że obie zostaną zamknięte z zyskiem. Próbował ktoś z Was coś takiego?
To działa o ile nie właduje się na duży DD z którejś strony.
Problemem jest to, że nawet przy małym TP trzeba dać dużo wiekszy zapas na DD i jak w końcu zaliczy się stratę jej odrabianie może zabrać całkiem długo. Typu 10+ wygranych na pokrycie jednej straty. A jak skrócisz SL do choćby RR = 1 to zaraz zaczynasz tracić...
To że druga strona w tym czasie zarabia nie daje wystarczającego zabezpieczenia bo TP jest znacznie mniejsze od SL - nawet nie można nazwać tego hedge.
A jak zaliczy się kilka strat pod rząd to MC zagląda w oczy.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
Włączyłem wczoraj następnego misia

testy niezłe, sprawdzimy jak chodzi, bo za małe depo jest na koncie. Ustawienia EA na 10K, a konto ma 3K tak, ze może się wywrócić.
Dodano po 7 godzinach 33 minutach:
Siedem stron wycieło
Dodano po 2 minutach:
strona 86 jest ostatnią, tak jak przed awarią, tylko numer może miała inny
Dodano po 6 godzinach 45 minutach:
nieźle
Dodano po 12 godzinach 11 minutach:
do 2011.12.13 15:57 kabel
Dodano po 6 godzinach 55 minutach:
kabel daje rade, edek nieco odpadł

testy niezłe, sprawdzimy jak chodzi, bo za małe depo jest na koncie. Ustawienia EA na 10K, a konto ma 3K tak, ze może się wywrócić.
Dodano po 7 godzinach 33 minutach:
Siedem stron wycieło
Dodano po 2 minutach:
strona 86 jest ostatnią, tak jak przed awarią, tylko numer może miała inny
Dodano po 6 godzinach 45 minutach:
nieźle
Dodano po 12 godzinach 11 minutach:
do 2011.12.13 15:57 kabel
Dodano po 6 godzinach 55 minutach:
kabel daje rade, edek nieco odpadł

Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
dał pleców, ale liczyłem się z tym, bo małe depo. Jak otwartych jest 14 pozycji, to zapas potrzebny.
jak go przecisnę przez wyżymaczkę do wina, to udostępnię na gildzie.
Na kablu depo 10K, to i dzisiejsze wałki przetrzymał
http://www.myfxbook.com/pl/members/Male ... blu/207752
jak go przecisnę przez wyżymaczkę do wina, to udostępnię na gildzie.
Na kablu depo 10K, to i dzisiejsze wałki przetrzymał
http://www.myfxbook.com/pl/members/Male ... blu/207752
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.