Club Forex -Tylko dla zainteresowanych

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy Forex Club ma sens?

Tak
54
60%
Nie
36
40%

Liczba głosów: 90

Awatar użytkownika
Sidian
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sidian »

cześć Panowie,

przeczytałem cały wątek dotyczący stworzenia trading roomu. Zainteresował mnie ponieważ gdzieś rok temu zrobiliśmy coś takiego. Czyli jest wyposażony lokal (monitory, Reuters, Bloomberg linie telefoniczne, RM-y ze światem itd).

Co prawda okazało się, że nasza działalność poszła w inną stronę - tzn. ukształtował się zespół (4-8 osób), który tworzy i testuje strategie automatyczne.

Ale lokal i infrastruktura jako taka nadal jest i jeżeli dla chętnych osób z Warszawy zasadniczym kłopotem jest lokal - to wpadajcie - jest 150 wyposażonych metrów do zagospodarowania dla traderów. Co ważne można to zrobić bezkosztowo - a jest to chyba ważne - bo nie każdy od początku działa na dużych pieniądzach i nie zawsze się na FX zarabia.

kontakt do mnie via priv, lub skype: wiw08pl

pozdrawiam
Alexander
Independent Trading House

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Witajcie,

Pomysł interesujący.
Na czym miałby polegać taki klub? Full time trader'zy przychodziliby tam o poranku i do późnych godzin popołudniowych wspólnie trejdowali? Klub dyskusyjny? Przystanek po pracy na parę pipsów?

Nie jestem pewien na czym ma polegać koncepcja i w czym ma być lepsza od trejdowania w domu? Czy ktoś może mi wyjaśnić?

Sidian: Zaciekawiłeś mnie swoją wypowiedzią. Rozumiem, że wyewoluowaliście w jakiś biznes? Czy to nadal krąg przyjaciół-pasjonatów? Czy mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcie?

Z góry dziękuję, pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Stforex

Mają wszystko opisane na stronie - kliknij w stopce.

Swoją drogą widzę że panowie dużo się nauczyli z naszego forum.

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

nawet i starsza pani pyka na forexie, jestem pod wrażeniem

http://ith.ithfx.pl/img/4.jpg

Cesarz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cesarz »

Stforex w moim odczuciu chodzi o to o czym napisałem na poprzedniej stronie, Specjalnie dla Ciebie napisze to jeszcze raz :)

Ludzie grają różnymi strategiami, ale jeśli na przykład ja specjalizuje się w parze gbp/usd, od czasu do czasu pojawia się okazja kiedy stosunek R/R jest na tyle dobry, że wszyscy możemy w to wejść. Taka sama sytuacja jest kiedy ktoś gra na indeksach o których ja nie mam jeszcze żadnego pojęcia, daje sygnał i każdy kto chce wchodzi.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 22:19 przez Cesarz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

skco pisze:Stforex

Mają wszystko opisane na stronie - kliknij w stopce.

Swoją drogą widzę że panowie dużo się nauczyli z naszego forum.
Dziękuję za podpowiedź :).
Bardzo ładnie to wygląda! Gratulacje Panowie!

Awatar użytkownika
Sidian
Bywalec
Bywalec

Cześć Panowie,

Nasze bywanie w trading roomie poszło w pełnowymiarową prace, ale raczej w stronę informatyczną. Czyli ukształtowała się grupa pasjonatów, którzy szukają, testują i powoli piszą systemy automatyczne dla FX. Te rzeczy, które wydają się sensowne wrzucamy na stronkę i klienci mogą sobie pobierać wybrane rozwiązania (niestety odpłatnie), no ale z czegoś musimy żyć :(

No ale dzięki temu mamy wyposażoną powierzchnię (Reuters, Bloomberg, telefony, Messegingi ze światem), którą mogą sobie wykorzystać prywatni traderzy. Jak ją wykorzystają - tego nie wiem; może to być trading własny, lub spotkania z innymi traderami (ot żeby pogadać przy kawce), Jeżeli ktoś ma pomysł na strategię może wrzucić swoją strategię na naszą stronkę i dostawać kasę od ludzi, którzy uznają jego wyniki za bezpieczne i wartościowe. My mamy system, który umożliwia automatyczne pobranie i pobranie opłaty dla autora.

Lokalowo mamy open space - gdzieś 100 m2, wyposażoną kuchnię (bo nie zawsze można sobie spokojnie pójść do knajpy jak ma się otwarte pozycje), duuuuuży balkon dla palaczy (wiadomo przepisy).

Jesteśmy na miejscu od 8/30 do 20/00 (lub dłużej jak coś jest do zrobienia). Znajdujemy się na Ursynowie, ale łatwo dojechać metrem, bo biuro jest 200m od metra Natolin.

Nie mamy ukształtowanego pomysłu co konkretnie ma robić taki forex club, ale idea jest fajna i służymy miejscem, gdzie można się nad tym zastanowić.

kontakt do mnie: skype: wiw08pl, 794795700
pozdrawiam
Alxdr.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Sidian pisze:Te rzeczy, które wydają się sensowne wrzucamy na stronkę i klienci mogą sobie pobierać wybrane rozwiązania (niestety odpłatnie), no ale z czegoś musimy żyć
Przepraszam, ja to się nie znam, ale co są warte te "sensowne rzeczy", jeśli nie przynoszą dochodu?

nabukomb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nabukomb »

Sidian pisze:
Co prawda okazało się, że nasza działalność poszła w inną stronę - tzn. ukształtował się zespół (4-8 osób), który tworzy i testuje strategie automatyczne.
To było od razu do przewidzenia, że tak jak to sobie ktoś zaplanował nie wyjdzie. Tylko to co ja wam proponowałem miało sens. Czyli, że trzeba było ściągnąć skutecznych traderów do siebie i udzielić im wsparcia i zapewnić komfortowe warunki pracy. Wtedy i zjawili by się klienci, gotowi płacić za godziny spędzone u was na graniu i nauce.
Zamiast tego Dawid potraktował mnie jak śmiecia, a gdy napisałem kilka słów prawdy o ITH na forum, to chcieliście mnie ciągać po sądach i zmusiliście admina by posty usunął. Dalej on tam szefuje na sali?
A przecież chciałem dobrze i z perspektywy czasu i tego co napisałeś okazało się że oczywiście miałem rację. Te wyniki waszych strategii, to żadna rewelacja, a gdybyście wtedy podjęli ze mną współpracę, to 100% zysku na miesiąc to by był "pikuś".
Sidian pisze: Ale lokal i infrastruktura jako taka nadal jest i jeżeli dla chętnych osób z Warszawy zasadniczym kłopotem jest lokal - to wpadajcie - jest 150 wyposażonych metrów do zagospodarowania dla traderów. Co ważne można to zrobić bezkosztowo - ...
Nie rozumiem do czego zmierzasz? Na pewno bezkosztowo? Kto podjął taką decyzję, że za darmo pozwolicie się ludziom spotykać w ITH? Na pewno macie w tym jakiś interes, chociaż może coś się u was zmieniło i zaczęliście szanować innych ludzi.
Jeśli tak to jestem chętny, do "drugiej próby", ale ktoś komuś musiałby powiedzieć "przepraszam" i to szczerze, nie dla biznesu.

Awatar użytkownika
Sidian
Bywalec
Bywalec

ja też się tam nie znam, ale osobiście jako "sensowną rzecz" uważam np. ciekawy wskaźnik, który może pomóc traderom, lub np. informację związaną z rynkiem. To nie zarabia samo z siebie, ale traderzy mogą wykorzystać dla swoich potrzeb.

W tym celu obok naszych informatycznych zajęć piszemy streaming informacji dla rynku FX: www.fxstream.pl mamy nadzieję, że poświecamy czas i ktoś uzna, że nie jest to całkiem bez sensu ;)

pozdro
A.

ODPOWIEDZ