Arquadel pisze:Następnie gdy zdobył TP1, powiedział iż inkasuje tą wygraną, przestawia SL na BE i daje temu trade’owi okazję na zdobycie TP2. Mówi przy tym iż ten trade jest już bez ryzyka bo zgarnął swoje i jak coś wyjdzie na zero.
z tego wyżej cytatu moim zdaniem wynika ze tylko przestawia SL na BE poniewaz caly profit do TP1 jest zabezpieczony BE
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
Nie bardzo rozumiem.
Ustawienie SL w miejscu E zabezpiecza pozycję przed stratą. Jeśli cena uderzy w SL, to nie będzie zysku i nie będzie straty.
Natomiast przestawienie SL na TP1 w podanym przykładzie wybiłoby całą pozycję na TP1 już na następnej (zielonej) świecy.
Częściowe zamykanie pozycji przy osiąganiu kolejny targetów, to dość popularny zabieg w zarządzaniu pozycją, dlatego domyślam się, że to o to tu chodziło.
Ale jak już pisałem, miło by było gdyby autor pytania podał link do źródła.
mam prośbę czy mógłby mi ktoś powiedzieć na jakim TF najlepiej wyznaczać s/r gdzie docelowo chce grać na M15? czy z tym bywa różnie?
Oraz poprosiłbym o screena dla edka z wyznaczonym s/r, chciałbym wiedzieć czy dobrze go wyznaczyłem bo jak narazie to jest moja bolączka a bez tego z PA to raczej ciężko...