Price Action - GTK Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Damian_GTK »

Długa pozycja na AUD/USD od wczoraj po cenie 0.9722 - wejście poprzez przebicie PB w górę na całkiem niezłym historycznie poziomie. SL poniżej minimum PB.
WIG20 - dalej siedzę w pozycji krótkiej, potencjalny target to okolice 2050pkt, jeżeli nie to będę zarządzał w inny sposób tą pozycją.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

yot1
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: yot1 »

Witam
A nie ma znaczenia , że od ponad miesiąca (27.10) trwa trend spadkowy? A na Wykresie weekendowym solidne świece spadkowe?

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Oczywiście ma to znaczenie, ale biorę pod uwagę też kilka innych czynników, a na dodatek mój MM jest odpowiednio dostosowany do takich pozycji :)
pozdrawiam
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

No i AU poszybował ;)
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

Erykos
Gaduła
Gaduła

Post autor: Erykos »

Mam pytanie do Ciebie, powiedz co to jest za wskaźnik z tymi kropeczkami czerwonymi i niebieskimi? Możesz podać do niego link, abym mógł ściągnąć.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Ten wskaźnik to fractals, jednak już od pewnego czasu nie używam tego wskaźnika, gdyż widzę na wykresie to co trzeba bez zbędnych wskaźników. ;)
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Wczoraj nakręciłem krótkie video na temat mojej transakcji na W20, o której pisałem (na poprzedniej stronie). Trzymam tą pozycję już ponad miesiąc. Po piątkowych informacjach zastanawiam się co będzie dalej z W20, jest spory potencjał wzrostowy. Jednak cierpliwie czekam na dalsze rozstrzygnięcia rynku. Od razu przepraszam za kiepską jakość nagrania - ze względu na problemy techniczne.
http://www.youtube.com/watch?v=R1b8PISNLsE
co myślicie o tym set up'ie?
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

WoŁodia

Post autor: WoŁodia »

co myślicie o tym setupie
Linia trendu to gadżet w softach do AT dla mnie nic nie znaczy, pokazuje co się wydarzyło w przeszłości, ale jak narysować linię trendu na następny miesiąc?
W spekulacji na koniach liczy się gracz, który ma więcej kasy i jest w stanie ruszyć instrumentem w obranym przez siebie kierunku. W piątek będzie zamknięcie grudniowej serii kontraktów, moje wyliczenie wskazało poziom 2300, zobacz rysunek
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ