na własnych błędach
no i musiałem dołożyć bo się zrobił klin i ciągle spadało.
Wyszedłem na wybiciu.
W pipsach mniej więcej na 0 wyszedłem, ale dzięki różnym wielkościom wyszedłem na mocny +
I taka refleksja się nasuwa, że jeśli chodzi o prognozowanie to jestem w tym bardzo słaby.
Za to mój money managment nadrabia
Wyszedłem na wybiciu.
W pipsach mniej więcej na 0 wyszedłem, ale dzięki różnym wielkościom wyszedłem na mocny +
I taka refleksja się nasuwa, że jeśli chodzi o prognozowanie to jestem w tym bardzo słaby.
Za to mój money managment nadrabia

Ostatnio zmieniony 08 gru 2011, 17:59 przez bimbambom, łącznie zmieniany 2 razy.
no może nie pierwsza ale któraś na pewno
teoretycznie masz straszny sposób gry, piramodwanie strat w bliskiej odległości od siebie coraz większym lotem
dobry system to taki który przetrwa coś takiego mimo źle zajętej pozycje
, jedyną obronę jaką w tej chwili stosujesz to dokładanie zleceń i powiększanie straty przy gwałtowniejszym ruchu co prowadzi do MC, dobra technika na demo gdzie nie martwisz sie kapitał bo czy wyzeruje czy nie to wsio ryba w realu troska o kapitał może zniszczyć cały systema przynajmniej podejście do trejdingu i naukę zaczynamy od nowa
Druga sprawa jeszcze nie zaliczyłeś MC bo od 16 listopada tkwimy w konsolidacji gdzie taka technika ma szanse bytu a dziennik masz od 27 listopada, odpowiedz nasuwa sie sama
, prawdziwy test przejdziesz przy wybiciu z tej konsolidacji 

Druga sprawa jeszcze nie zaliczyłeś MC bo od 16 listopada tkwimy w konsolidacji gdzie taka technika ma szanse bytu a dziennik masz od 27 listopada, odpowiedz nasuwa sie sama

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dziś poza rynkiem choć był całkiem ciekawy dzień.
Oto dlaczego był taki ciekawy:

jak widać cena w tym pięknym ruchu do góry odbijała się od różnych średnich przy czym były to coraz krótsze średnie. Nie wiem co to może oznaczać ale tak na chłopski rozum wydaje się, że po prostu rynek coraz bardziej przyśpieszał.
Oczywiście nie można w nieskończoność przyśpieszać dlatego musiało się to jakoś skończyć. Edek zaczął robić korekty do coraz dłuższych średnich.
W końcu i korekta zaczeła odbijać się coraz szybszych średnich co mogłoby oznaczać znowu po prostu przyśpieszanie ceny.
Tylko jak to wykorzystać w praktyce
Oto dlaczego był taki ciekawy:

jak widać cena w tym pięknym ruchu do góry odbijała się od różnych średnich przy czym były to coraz krótsze średnie. Nie wiem co to może oznaczać ale tak na chłopski rozum wydaje się, że po prostu rynek coraz bardziej przyśpieszał.
Oczywiście nie można w nieskończoność przyśpieszać dlatego musiało się to jakoś skończyć. Edek zaczął robić korekty do coraz dłuższych średnich.
W końcu i korekta zaczeła odbijać się coraz szybszych średnich co mogłoby oznaczać znowu po prostu przyśpieszanie ceny.
Tylko jak to wykorzystać w praktyce