Liczby losowe
- f16_rocket
- Stały bywalec
Bo na rynku mamy 3 stany ticków.. up,down,rightale po co rozwqazasz u i d. przeciez wystarczy wziaz up jesli u=1, down gdy u=0 i juz. po co to d?
wtedy mozna tak..
if (u==1 && d==0) tick =tick+digit;
if (u==0 && d==1) tick =tick-digit;
if (u==1 && d==1) tick =tick;
if (u==0 && d==0) tick =tick;
choć nie wiem.. może piepsze późno już

Też to wcześniej zauważyłem.. f16_rocket ściął i do 200 ja mam na limit bar i faktycznie tak to wychodzi... rozszerz więc jego wersje...skco pisze:Genarator w mql ma chyba bardzo krótki okres. Smile
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
- f16_rocket
- Stały bywalec
jak juz mowilem, nie jest to tez problem, bo mozna latwo dll zrobic z generatorem z boost, ktorego okresu pewnie cale to forum testujace by nie wyczerpalo. wiec jak ktos naprawde potrzebuje to se zrobi.
Dodano po 4 minutach:
Dodano po 4 minutach:
aha, spoko, to tak myslalem, tylko ze niezauwazenia dales postojowi dwa razy wieksze p niz wyjsciu w gore/wyjsciu w dol. teoretycznie tak nie moze byc.reptile pisze: Bo na rynku mamy 3 stany ticków.. up,down,right
ZZ Random Chart poprawionego przez Reptilaf16_rocket pisze:skco z ktorego to kodu, moze cos nazmieniales? ale wcale bym sie nie zdziwil, i tak bylem zaskocziny ze MT4 ma jakikolwiek generator.
Dodano po 3 minutach:
At dobrze działa na nielosowych danych właśnie takich ja na tych wykresach.reptile pisze: Zaraz tu wszystkich wylecze z fibo i calej tej mądrej AT![]()
Nie są . Trzeba tylko trochę większej próby dla sieci neuronowej.reptile pisze: Czy wykresy z RandomChart_1.1.mq4 można uznać za losowe ?
Bo chciałbym przejść do kolejnych części. Proszę więc szanownych ekspertów od losowości i nie losowości o zdanie w tej kwestii.![]()
Możemy przejść dalej.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 gru 2011, 01:07 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.
Mozna zalozyć że śpiących sesji jest mniej niż żywychf16_rocket pisze: teoretycznie tak nie moze byc.

Inaczej koncepcje losowości chyba trzeba zmienić.
Lol.. obaliłeś losowość ?LowcaG pisze:Nie chcę cie martwić zbytno w Twoim ekperymencie, ale próbowałeś dać np. M1 = 1000 lub więcej?

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
ee już Ci podawali, możesz zaimplementować np. ten kod bez dllki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mersenne_Twister
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mersenne_Twister
- f16_rocket
- Stały bywalec