Jaki broker z niskim pierwszym depozytem ??

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

Ja również polecam AdmiralMarkets :)

Awatar użytkownika
DonZ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DonZ »

Spotkałem się z opinią, choć nie wiem ile w tym prawdy, że w AM lubią czasem tak niespodziewanie zakończyć połączenie i je wznowić a z międzyczasie dużo może się stać, (chyba że to było o XTB)

Ale sam się zapytam tutaj o AdmiralMarkets, czy jest to dobry broker, z którym można się związać na dłużej?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Próbowałem otworzyć mikro konto w alpari.de, ale niestety, nie da się. Żądają papierowych rachunków na potwierdzenie adresu, a ja takich nie dostaję. Wyłącznie elektroniczne, a jak już jakiś się trafi, np. gaz, to raz na rok, więc nie akceptują, bo starszy niż 3 miesiące...

Jakiego brokera moglibyście polecić, przy spełnieniu poniższych warunków:

- poza granicami Polski, ale chętnie w UE,
- konto w EUR,
- mikroloty,
- bezpieczeństwo,
- nie krzywią się na scalping,
- MT4,
- brak zbędnej biurokracji,
- bezproblemowy przelew kapitału niezależnie od wysokości.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

- poza granicami Polski, ale chętnie w UE,
Nie przypominam sobię by jakikolwiek z nich nie wymagał potwierdzenia adresu. To wręcz standard. Nie masz nawet konta bankowego? Wystarczy ich poprosić o wyciąg...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
muzyk1989
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: muzyk1989 »

ja mam w admiralu 4 miesiąc i nie miałem żadnych problemów póki co. Żadnych niespodzianek i innych dziwnych przypadków, o których piszą niektórzy, nie doświadczyłem. Mogę Ci więc polecić tego brokera. Plusem jest to, że mają konto w Polsce, więc przelew już na drugi dzień masz.
Trade what You see, NOT what you expect.
Gram na H4.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

raposo pisze:Nie przypominam sobię by jakikolwiek z nich nie wymagał potwierdzenia adresu. To wręcz standard. Nie masz nawet konta bankowego? Wystarczy ich poprosić o wyciąg...
Nie chciałbym rozpisywać się szczegółowo, więc może wyrywki będą brzmieć dziwnie, ale nie mam w Polsce konta bankowego ani żadnej karty płatniczej. Wyciągi (jak pisałem) dostaję wyłącznie elektroniczne, a takich nie akceptują. Dodatkowo mieszkam pod dwoma adresami, a w dokumentach (dowód, paszport itp.) wpisany jest tylko jeden. Rachunki, jeśli są, to są wystawiane na drugi adres ;-)

muzyk1989:

Dzięki, ale konto ma być poza granicami Polski.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wirus,
Trzeba sobie radzić :). Ale to już jest w gestii brokera by pomóc swojemu klientowi...
Ja tylko stwierdzam fakt, że prawie każdy zagraniczny broker wymaga takiego dokumentu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

No właśnie, "prawie" ;-) Zakładałem konto w nielubianym tu XTB, poza Polską, w UE, i nie robili żadnych trudności. Po prostu przysłali pocztą papiery, poprosili o podpisanie i odesłanie - moment i rachunek był gotowy. Niestety, nie mają mikrolotów, a tego właśnie bym chciał do nauki wiążącej się z większym ryzykiem.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

XTB to nie zagraniczny broker tylko polski. FxPro, Dukascopy, Alpari (wszystkie), AM, MIG, Deltastock, Tradeview, FXCM, Saxo, Forex.com, CMS, Cantor... (mogę tak wymieniać do jutra)
Oni wszyscy wymagają takich dokumentów i to nie kwestia ich "widzi-mi-się". I właśnie to miałem na myśli. Ale to już Twój broker powinien pomóc Ci przejść przez procedurę ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Vindykator

Nieprzeczytany post autor: Vindykator »

Admiral dobry dla początkujących, potrzeba grosze na start, wysoka dźwignia 1:500.

Chyba że chcesz skalpować to nie, bo rekwoty będą i inne cyrki.

ODPOWIEDZ