VinciPro - jazda po bandzie na 10 sekundach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bimbambom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bimbambom »

T-REX pisze:W twoim journalu drogi bimbambom, widziałem średnie i jakoś wcale cię nie interesowały. A było ich ze dwadzieścia co jak widać nie wystarczyło. Pewnie miały nawet zbliżone parametry do tych "zicmarowskich". Pokazywały wyraźny trend spadkowy a ty rysowałeś kolejne LT i wchodziłeś w longi. Chciałem ci o tym napisać ale poprzednią życzliwą osobę zjechałeś więc olałem sprawę. Na forum jest mnóstwo darmowych informacji o średnich - wystarczy poszukać, potem już tylko sprzedać butelki i na real... No chyba , że nie chce się tyle czytać, zalecam w takim wypadku zakup szklanej kuli...
Panowie, bez urazy tylko.
Używam średnich 10,20,40,55(tą jedną zmałpowałem bo mi brakowało pomiędzy czterdziestką a setką :wink: ), 100,200,400,800,1600. Początkowo bardzo długo korzystałem ze średnich ema ale przerzuciłem się na wma (choć czasem mam wątpliwości czy dobrze zrobiłem).
T-REX pisze:Pokazywały wyraźny trend spadkowy a ty rysowałeś kolejne LT i wchodziłeś w longi. Chciałem ci o tym napisać ale poprzednią życzliwą osobę zjechałeś więc olałem sprawę.
Nie wiem kogo tak zjechałem, że odechciało Ci się pisać?

Średnie to potężne narzędzie techniczne, ale jak dla mnie to tylko dodatek bo najważniejsze jest co robi cena. Mam te wszystkie średnie na wykresach bo szukam na nich ważnych S/R-ów, ale tylko tyle. Nie określam trendu przy pomocy średnich bo są one zawsze spóźnione w stosunku do trendu.
Być może nie wiem jeszcze wszystkiego o średnich dlatego zainteresowałem się waszym systemem.
A to że zadaje wam te pytania to tylko dla tego, że jestem z natury dociekliwy...
VinciPro pisze:bimbambom, najcenniejsza rada dla Ciebie od nas, w dodatku za darmo - zacznij używać SL ;)
a co do stop lossa to gram na demo więc jest to tylko taki mój eksperyment :wink:

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

Archanioł pisze:Na youtubie są nawet pełne nagrania ze szkolenia zrobione przez jednego z kursantów ...
Sorry VinciPro, że Ci tutaj robię śmietnik, ale dostałem na PW tyle wiadomości, że mi się nie chce odpisywać każdemu z osobna.

:569: Ktoś już usunął te szkolenia z youtuba ...

Swoją drogą może przydałaby się wersja szkolenia na DVD skoro jest takie duże zainteresowanie?
Ja mógłbym być wyłącznym dystrybutorem, bo mam już bazę potencjalnych klientów ... :mikolaj:

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Witam,

Dziś52,7 pipsa - świetny wynik jak na skalp, oby tak dalej. Kolejny target - 100 pips dziennie. Oto wejścia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

traper123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: traper123 »

Archanioł pisze:
Archanioł pisze:

Swoją drogą może przydałaby się wersja szkolenia na DVD skoro jest takie duże zainteresowanie?
Ja mógłbym być wyłącznym dystrybutorem, bo mam już bazę potencjalnych klientów ... :mikolaj:
ja nie rozumiem tylko jednego, skoro ten system to taka kura znosząca złote jaja to po co te pieniądze ze szkolenia jego autorowi ? bardziej jestem w stanie uwierzyć że ten system działa do czasu...
chciałbym poczekać na "yearly statement" , zobaczymy na ile starczy wytrwałości.

ja już wiele widziałem w swoim zyciu, także systemy dostosowane do panujących warunków rynkowych, które działały przez 2 lata by później polec. i to nie za byle jakie pieniądze, bo za 20 tys złotych- z pokazowymi sygnałami ( przesyłanymi sms z wyprzedzeniem ) i prawdziwą ( a nie demonstracyjną czy mikrolotową ) historią

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

polegnie jak zabronią średnich używać na wykresie, co jest raczej niemozliwe, więc spoko :wink:

Zicmar
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

zicmar pisze:polegnie jak zabronią średnich używać na wykresie, co jest raczej niemozliwe, więc spoko :wink:

Zicmar
Po jakimś czasie to Vinciemu i średnie nie będą potrzebne

powodzenia

zicmar
Gaduła
Gaduła

ta, a ten najwyższy stopień wtajemniczenia to wtedy jak już nawet wykresu nie potrzebujesz :wink:

Zicmar
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

traper123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: traper123 »

zicmar pisze:ta, a ten najwyższy stopień wtajemniczenia to wtedy jak już nawet wykresu nie potrzebujesz :wink:

Zicmar
w następnym etapie spływa zmysł jasnowidzenia

a w ostatnim to nawet grać nie trzeba bo wystarczy pomyśleć i pieniądze same się materializują.

Zicmar skontaktuj się z hedge fundami, zbierasz tutaj na waciki a tam dostaniesz od razu kilkaset tysięcy.

jakby ktoś był zainteresowany darmowym, skutecznym systemem opartym o średnie to może sobie ściągnać i poczytać tutaj:

http://codebase.mql4.com/4006

zicmar
Gaduła
Gaduła

trend, ty chyba jestes w stanie ' zen' :wink: sadząc po tym Twoim wpisie i po Twojej analizie w dzienniku biednego bimbambom, ta piekna choragiewka, polecam wrzucic do tej choragiewki ten wspanały darmowy system i masz taka jazde...
:lol:
a potem to juz na waciki nawet nie musisz zbierac :lol:

Zicmar

że też ja muszę sie pilnować teraz ze swoim słownictwem, aż mi sie cisnie coś... :wink:

Awatar użytkownika
bimbambom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bimbambom »

zicmar pisze:... sadząc po tym Twoim wpisie i po Twojej analizie w dzienniku biednego bimbambom, ta piekna choragiewka, polecam wrzucic do tej choragiewki ten wspanały darmowy system i masz taka jazde...
hmm, a czemu od razu biednego, jeśli mogę wiedzieć? :think:

ODPOWIEDZ