Panowie, bez urazy tylko.T-REX pisze:W twoim journalu drogi bimbambom, widziałem średnie i jakoś wcale cię nie interesowały. A było ich ze dwadzieścia co jak widać nie wystarczyło. Pewnie miały nawet zbliżone parametry do tych "zicmarowskich". Pokazywały wyraźny trend spadkowy a ty rysowałeś kolejne LT i wchodziłeś w longi. Chciałem ci o tym napisać ale poprzednią życzliwą osobę zjechałeś więc olałem sprawę. Na forum jest mnóstwo darmowych informacji o średnich - wystarczy poszukać, potem już tylko sprzedać butelki i na real... No chyba , że nie chce się tyle czytać, zalecam w takim wypadku zakup szklanej kuli...
Używam średnich 10,20,40,55(tą jedną zmałpowałem bo mi brakowało pomiędzy czterdziestką a setką

Nie wiem kogo tak zjechałem, że odechciało Ci się pisać?T-REX pisze:Pokazywały wyraźny trend spadkowy a ty rysowałeś kolejne LT i wchodziłeś w longi. Chciałem ci o tym napisać ale poprzednią życzliwą osobę zjechałeś więc olałem sprawę.
Średnie to potężne narzędzie techniczne, ale jak dla mnie to tylko dodatek bo najważniejsze jest co robi cena. Mam te wszystkie średnie na wykresach bo szukam na nich ważnych S/R-ów, ale tylko tyle. Nie określam trendu przy pomocy średnich bo są one zawsze spóźnione w stosunku do trendu.
Być może nie wiem jeszcze wszystkiego o średnich dlatego zainteresowałem się waszym systemem.
A to że zadaje wam te pytania to tylko dla tego, że jestem z natury dociekliwy...
a co do stop lossa to gram na demo więc jest to tylko taki mój eksperymentVinciPro pisze:bimbambom, najcenniejsza rada dla Ciebie od nas, w dodatku za darmo - zacznij używać SL