Jak czytać tabele transakcji w arkuszu zleceń, tzn co oznaczają kolor zielony i czerwony w poszczególnych wierszach?
Pytam, bo zauważyłem na EUR/USD taki wpis jak na obrazku. Wygląda jak by weszło takie zlecenie, ale na wykresie nie było takiej ceny. 24.11
AliorTrader - ECN.
Witam
Ostatnio włączyłem platformę po długiej przerwie (ponad mieś.) i zauważyłem, że działa nieakceptowalnie wolno a utylizacja procesora to 50% (dwurdzeniowy procesor - jeden rdzeń zajechany do granic wytrzymałości ) chciałbym zapytać, czy ktoś miał ten sam problem i jak go rozwiązał
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Miałem identyczny problem do wczoraj
U mnie wystarczyło włączyć 'show workspace manager' żeby zobaczyć że Alior Trader ładował 9 takich samych pulpitów. Wątpie czy masz to samo, ale warto spróbować.
Ja natomiast mam problem ze świeczkami na GBP/USD. Na 4H pokazuje mi 2 wielkie zielone świece (w tym ta obecna 8-12) które przekroczyły 1.56000. Tyle że jak otwieralem pozycje to dałbym głowe że tej pierwszej tam nie było, bo na tym poziomie wyrysowałem sobie opór. Do tego jak patrze na świeczki 1H gdzie mam ten sam opór, dopiero w tej godzinie (10-11) został on przekroczony. Nie wiem czy ja mam jakieś problemy ze zrozumieniem aplikacji czy to kreatywność panów z Aliora?
Edit: Jestem teraz w UK więc 1 godzina do tyłu na zegarze, gdyby komuś nie zgadzały się świeczki czy coś

Ja natomiast mam problem ze świeczkami na GBP/USD. Na 4H pokazuje mi 2 wielkie zielone świece (w tym ta obecna 8-12) które przekroczyły 1.56000. Tyle że jak otwieralem pozycje to dałbym głowe że tej pierwszej tam nie było, bo na tym poziomie wyrysowałem sobie opór. Do tego jak patrze na świeczki 1H gdzie mam ten sam opór, dopiero w tej godzinie (10-11) został on przekroczony. Nie wiem czy ja mam jakieś problemy ze zrozumieniem aplikacji czy to kreatywność panów z Aliora?
Edit: Jestem teraz w UK więc 1 godzina do tyłu na zegarze, gdyby komuś nie zgadzały się świeczki czy coś

- BM Alior Bank
- Pasjonat
W imieniu Alior Banku serdecznie zachęcam do zapoznania się z regulaminem promocji "Wypróbuj ECN", który dostępny jest pod poniższym adresem: http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... ulamin.pdf
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Dodano po 1 minutach:
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Dodano po 1 minutach:
Transakcje w Arkuszu Zleceń, to wszystkie transakcje zawarte przez Klientów Alior Banku z Dostawcami Płynności na wybranym instrumencie. Wyświetlane są od momentu otwarcia panelu Arkusz Zleceń.faflik pisze:Jak czytać tabele transakcji w arkuszu zleceń, tzn co oznaczają kolor zielony i czerwony w poszczególnych wierszach?
Pytam, bo zauważyłem na EUR/USD taki wpis jak na obrazku. Wygląda jak by weszło takie zlecenie, ale na wykresie nie było takiej ceny. 24.11
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Właśnie dlatego zaciekawiło mnie skąd się wzięła cena 1.33281Dariusz Wiśniewski pisze:Transakcje w Arkuszu Zleceń, to wszystkie transakcje zawarte przez Klientów Alior Banku z Dostawcami Płynności na wybranym instrumencie. Wyświetlane są od momentu otwarcia panelu Arkusz Zleceń.
Minimum świeczki minutowej o 21:38 w dniu 24.11 jest na 1.33414 a maksimum 1.33441.
Pewnie rozwiązanie jest proste, ale ja właśnie go nie znam

Dodano po 15 minutach:
A jeszcze jedno. Ta świeczka powinna tak wyglądać? EUR/JPY dzisiaj 15:53
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Panie Dariuszu jestem nowy ale wydaje mi się że podał pan mały błedzik... od 1mln obrotu powinna być 2 x prowizja od transakcji = 100 i odpowiednio 110 USD. Jeśli się mylę to będzie to miły pozytyw... lecz jeśli nie to na logikę po co tak gmatwać i mieszać tabele opłat? prowizja od transakcji za X wartość obrotu?? - albo prowizja od połowy obrotu albo round trip (pełna) prowizja od pełnego obrotu? czyż tak nie było by łatwiej i niestety gorzej marketingowo?Natomiast Taryfa Opłat i Prowizji nie uwzględnia tych zmian.
Obecnie (na razie do końca bieżącego roku) obowiązują dwie stawki prowizji 0,005% od wartości transakcji oraz 0,0055% od wartości transakcji w zależności od obrotu - co wynosi odpowiednio 50 USD i 55 USD za każdy 1.000.000 USD obrotu.
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Czy w przypadku gry na Euro/USD za milion tego instrumentu (bo tak to widzą gracze) to jest 100 i 110 EURO?
Pozdrawiam
-
- Bywalec
Witam,
jak wygląda radzenie sobie z sytuacją, w której nie mogę zamknąć pozycji, ustawić SL ani TP ? wyskakiwało co chwilę okienko, że nie może wykonać polecenia bo pracuje nadal nad wcześniejszą komenda...
Na szczęście cena poszła w moją stronę i kiedy zrestartowałem program (durna autoryzacja sms) wszystko wróciło do normy a ja zamknąłem pozycje z mniejszym niż planowałem zyskiem. Są szanse, że Alior uwzględniłby reklamację gdyby cena jednak poszła w drugą stronę a ja z ich winy straciłbym kasę?
czy mogę w takich sytuacjach dzwonić na infolinie i liczyć, że bez dodatkowej opłaty zamkną mi zawieszoną pozycję?
wybaczcie jeśli już ktoś poruszał tą kwestię, ale wątek ma 180 stron...
jak wygląda radzenie sobie z sytuacją, w której nie mogę zamknąć pozycji, ustawić SL ani TP ? wyskakiwało co chwilę okienko, że nie może wykonać polecenia bo pracuje nadal nad wcześniejszą komenda...
Na szczęście cena poszła w moją stronę i kiedy zrestartowałem program (durna autoryzacja sms) wszystko wróciło do normy a ja zamknąłem pozycje z mniejszym niż planowałem zyskiem. Są szanse, że Alior uwzględniłby reklamację gdyby cena jednak poszła w drugą stronę a ja z ich winy straciłbym kasę?
czy mogę w takich sytuacjach dzwonić na infolinie i liczyć, że bez dodatkowej opłaty zamkną mi zawieszoną pozycję?
wybaczcie jeśli już ktoś poruszał tą kwestię, ale wątek ma 180 stron...
Pytanie do Panów z Aliora
Została podana oficjalna informacja że powstanie w Polsce Barclays Bank,który też zaoferuje pro tradera.
Czy możemy liczyć na to że Państwa Bank nie będzie protestował ponieważ macie wyłączność na Polskę ?.
Chodzi mi o to że im więcej takich instytucji tym znacząco poprawia się bezpieczeństwo obrotu.
Pozdrawiam.
Została podana oficjalna informacja że powstanie w Polsce Barclays Bank,który też zaoferuje pro tradera.
Czy możemy liczyć na to że Państwa Bank nie będzie protestował ponieważ macie wyłączność na Polskę ?.
Chodzi mi o to że im więcej takich instytucji tym znacząco poprawia się bezpieczeństwo obrotu.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
zz zzastanów się co piszesz
Zaglądam czasem na forum, z przykrością stwierdzam, że coraz mniej tutaj merytoryki, a coraz więcej pustych (zbędnych postów), dzięki takim lotnym pytaniom jak ostatnie zz.
Barclays podał informację, że otwiera w PL kilkuosobowy oddział, który będzie się zajmował głównie rynkiem długu, IPO akcji, fuzjami i przejęciami. Pytanie do Pana Dariusza z BM Aliora jest po prostu niepoważne i zaśmieca forum. Czy Ty (ktokolwiek tu zaglądający) na prawdę myśli, że taka informacja oznacza, że Barclays uruchomi PRO Tradera i usługę FX dla detalu w Polsce? Oni wchodzą do PL aby polować na grube ryby (instytucje), a nie detal grający na FX z kapitałem rzędu kilka-kilkanaście tys PLN, to by chyba zrozumiał gimnazjalista po przeczytaniu dzisiejszej informacji w parkiecie.
Ich detal pod nazwą BARX stanowi zapewne 0.0001% globalnych przychodow firmy i wprowadzenie tego do PL jak takim samym priorytetem dla Barclays jak to jaki kolor będą miały zasłony w ich nowym biurze w Wwa. Zresztą DB też miało detal FX jako dbFX i jak widać długo nie pociągnęli.
Także reasumując, warto czasem użyc szarych komórek zanim wyprodukuje się kolejny post na forum, a tym bardziej ciągnie kogoś za język.
---------------------------------
BTW. Widzę, że dostałem 2 ostrzeżenia od "niezależnych moderatorów" forum, chciałbym wiedzieć za co, skoro w żadnym swoim poście na to nie zasłużyłem.
Barclays podał informację, że otwiera w PL kilkuosobowy oddział, który będzie się zajmował głównie rynkiem długu, IPO akcji, fuzjami i przejęciami. Pytanie do Pana Dariusza z BM Aliora jest po prostu niepoważne i zaśmieca forum. Czy Ty (ktokolwiek tu zaglądający) na prawdę myśli, że taka informacja oznacza, że Barclays uruchomi PRO Tradera i usługę FX dla detalu w Polsce? Oni wchodzą do PL aby polować na grube ryby (instytucje), a nie detal grający na FX z kapitałem rzędu kilka-kilkanaście tys PLN, to by chyba zrozumiał gimnazjalista po przeczytaniu dzisiejszej informacji w parkiecie.
Ich detal pod nazwą BARX stanowi zapewne 0.0001% globalnych przychodow firmy i wprowadzenie tego do PL jak takim samym priorytetem dla Barclays jak to jaki kolor będą miały zasłony w ich nowym biurze w Wwa. Zresztą DB też miało detal FX jako dbFX i jak widać długo nie pociągnęli.
Także reasumując, warto czasem użyc szarych komórek zanim wyprodukuje się kolejny post na forum, a tym bardziej ciągnie kogoś za język.
---------------------------------
BTW. Widzę, że dostałem 2 ostrzeżenia od "niezależnych moderatorów" forum, chciałbym wiedzieć za co, skoro w żadnym swoim poście na to nie zasłużyłem.
Informacja w TV była że zaoferują wszelkie dostępne usługi,więc będzie konflikt i dlatego pytam,pytam również dlatego że pro trader w Barclays działa lepiej więc nie widzę żadnego zaśmiecania,wprost przeciwnie...TM pisze:Także reasumując, warto czasem użyc szarych komórek zanim wyprodukuje się kolejny post na forum
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,