AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

zz pisze:Pytanie do Panów z Aliora
Została podana oficjalna informacja że powstanie w Polsce Barclays Bank,który też zaoferuje pro tradera.
Czy możemy liczyć na to że Państwa Bank nie będzie protestował ponieważ macie wyłączność na Polskę ?.
Chodzi mi o to że im więcej takich instytucji tym znacząco poprawia się bezpieczeństwo obrotu.

Pozdrawiam.
ZZ no bądź poważny no po coś wykupywali wyłączność na Polske i wątpię żeby marudzenie userów z tego forum coś zmieniło.

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła

Łączenie Paneli Alior Trader

Nieprzeczytany post autor: arcio »

Witam,
a ja mam takie pytanko, malutkie.... nigdzie nie znalazłem odpowiedzi więc się pytam...

chciałbym zrobić coś takiego jak w dukasie, a mianowicie mam otwarte 3 wykresy i gdy kliknę na wykres np (1) to mi się zmienią dane dla panelu "Złóż zlecenie" (2) i gdy następnie nacisnę kolejną zakładkę z następnym wykresem to te dane w pkt 2 też chciałbym aby mi się zmieniły....

jest coś takiego możliwe?? czy tylko poprzez kliknięcie "przycisku" przy każdym wykresie i pojawienie się tego okienka z prawej strony (3)???

dzięki za odpowiedź :)
pozdrawiam :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

TM pisze:Zresztą DB też miało detal FX jako dbFX i jak widać długo nie pociągnęli.
W Niemczech nie ma w ogóle bankowości i nie ma takiej potrzeby aby była ...., mam Kolegę na granicy niemiecko /.duńskiej który przez cztery lata brał bezrobocia // po stronie Duńskiej// po prawie 10 000 zł miesięcznie // na polskie//,po co bankowość inwestycyjna w takiej sytuacji?,po co ludzie mają kombinować i się przemęczać?.
Do pupki jednak nam takich warunków nie stworzą to poważna bankowość musi stać się jednym z fundamentów naszego życia...

Pozdrawiam.

PS rozmawiałem w kilku bankach niemieckich .. i powiem Koledze tyle ..kabaret niewyobrażalny...// prawdopodobnie bankierzy Niemieccy są z nadania politycznego..innej możliwości nie ma..///
Dopiero przez takie rozmowy w centralach Niemczech widzę niewykorzystany potężny potencjał jaki drzemie .. w Polakach ..
Reasumując Szacun dla Alior Banku za pierwszy ECN w Polsce.
Pozdrawiam.

Dodano po 13 minutach:

Ps. niejako na potwierdzenie przypomniałem sobie bardzo zabawną sytuację z przed 25 lat gdy były spadki to niemieckie banki zablokowały handel w Niemczech ..,znajomi handlowali niemieckimi papierami przez Azję...// ubaw po pachy...//..szkoda że nic się u nich nie zmieniło...
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ureus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ureus »

Czy jest możliwość dostępu do rachunku w Alior i ewentualnego inwestowania z poziomu smartfonów z Androidem?

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

ureus pisze:Czy jest możliwość dostępu do rachunku w Alior i ewentualnego inwestokwania z poziomu smartfonów z Androidem?
Nie nie ma takiej możliwości. Jedynie przez zdalny pulpit, ale jest to rozwiązanie skrajne.
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

tefal
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Łączenie Paneli Alior Trader

Nieprzeczytany post autor: tefal »

arcio pisze:Witam,
a ja mam takie pytanko, malutkie.... nigdzie nie znalazłem odpowiedzi więc się pytam...

chciałbym zrobić coś takiego jak w dukasie, a mianowicie mam otwarte 3 wykresy i gdy kliknę na wykres np (1) to mi się zmienią dane dla panelu "Złóż zlecenie" (2) i gdy następnie nacisnę kolejną zakładkę z następnym wykresem to te dane w pkt 2 też chciałbym aby mi się zmieniły....

jest coś takiego możliwe?? czy tylko poprzez kliknięcie "przycisku" przy każdym wykresie i pojawienie się tego okienka z prawej strony (3)???

dzięki za odpowiedź :)
pozdrawiam :)
Doradzam wyłączenie zakładki złóz zlecenie, a włączyć panel dostępny z przycisku dostepnego przy wykresie, dzieki niemu bedziesz mial pewnosc ze zawsze skladasz zlecenie zawsze na odpowiedni instrument (formatka zlecenia nie rozni się)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

michal52
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: michal52 »

Witam, zainstalowałem dzisiaj platformę alior trader, wprowadzam login i hasła, uruchamia się instalacja po czym wyświetla się napis:
Wystąpił problem z aplikacją netclient.exe i zostanie ona zamknięta.
Mógłby ktoś coś doradzić, co można z tym zrobić?

tefal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tefal »

musisz pobrać .net framework'a 3.5 link jest dostepny stronie aliorbank.pl odsyła on na strone microsoft'u
poniżej przesyłam link'a:
http://www.microsoft.com/downloads/pl-p ... 8d977d32a6

michal52
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: michal52 »

tefal pisze:musisz pobrać .net framework'a 3.5 link jest dostepny stronie aliorbank.pl odsyła on na strone microsoft'u
poniżej przesyłam link'a:
http://www.microsoft.com/downloads/pl-p ... 8d977d32a6
Wielkie dzięki, już działa :D
Jutro mój wielki powrót po pół roku do forexu.

Verbatino
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Verbatino »

Kiedy uruchomiony zostanie Protrader 2 ?

ODPOWIEDZ