SL3TP10

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Archanioł pisze:Tylko interesuje mnie jak TRO to policzył i czy dotyczy to transakcji zawartej w dowolnym momencie i w dowolną stronę?
Policzyć to można np otwierając wirtualne transakcje np co 1M i sprawdzanie czy do kolejnej M1 zmienia się cena o 5 pips w dół i górę
oczywiście TF można dobrać inny 9albo nawet nie stosować TF tylko liczyć to na każdym ticku (czy np zrobi w tą i z powrotem 5 pips zanim dobije np 100).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

no jasne ze te ruchy wystepuja czesciej, tak samo jak ruchy 2 pipsowe wystepuja czesciej niz 5 pipsowe ale myslac logicznie to nic nie powinno miec do rzeczy jesli chodzi o skutecznosc, mozna co miute sprawdzac czy cena ruszy sie o 5 pipsow, a mozna co 100 minut czy ruszy sie o 50
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

By_żyło_się_lepiej pisze:Prawdziwe szkolenie, to konto REAL i obserwacja szkolącego przez szkolonego, czyli jego zachowania od momentu posadzenia dupska na krześle przy platformie, kolejne ruchy, przygotowanie do inwestycji, śledzenie informacji z Rynku, śledzenie kalendarza itd
Wszystko prawda - tylko ktoś takie szkolenia oferuje?
Bo ja już trochę szkoleń odbyłem w swojej karierze i jeszcze na takie nie trafiłem :d
Z tego co słyszałem, to nawet Ross tak nie szkolił ...

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sl3tp10 »

By_żyło_się_lepiej pisze:Spróbuj a zobaczysz ... Takie gadanie, to gadanie czystego teoretyka ... Tylko teoretycznie wydaje się, że jest to samo ...
Próbowałem. Przy odpowiednim przygotowaniu psychicznym to jest dokładnie to samo.

Co do dalszej części posta nie będę wypowiadał bo nie interesuje mnie że Pan By_żyło_się_lepiej czegokolwiek nie rozumie w moich wypowiedziach i nie widzi sensu w moim podejściu.
Archanioł pisze:Wszystko prawda - tylko ktoś takie szkolenia oferuje?
Bo ja już trochę szkoleń odbyłem w swojej karierze i jeszcze na takie nie trafiłem n
Z tego co słyszałem, to nawet Ross tak nie szkolił ...
Dokładnie. W większości szkoleń nikt nawet nie pokazuje swoich wyników. Dla osoby zainteresowanej wystarczająca powinna być tematyka szkolenia jeżeli wie czego chce, a nie możliwość "nauczenia się jak być mistrzem tradingu" w 20 godzin" . Druga opcja myślowa jest tylko dla poszukiwaczy graala i ludzi żyjących iluzją, że forex to rzeczywiście łatwa kasa.

Jeżeli chodzi o temat TP5 to zgadzam się że jest to najbardziej prawdopodobny zysk możliwy do zrealizowania przy skalpingu. Mówię to jednak tylko i wyłącznie z własnego doświadczenia. Dla mnie lepiej jest złapać kilkanaście razy na dzień po 4-5 pipsów niż czekać na dłuższe trade'y. Z doświadczenia wiem, że przy takich szybkich ruchach wykres bardzo często zawraca po paru pipsach. Aczkolwiek nie ukrywam i pisałem już o tym, że zdarzają się pozycje odpalane z poziomu S10 które można utrzymać nawet do około 100 pipsów (i zamknąć na sygnale również z S10). Dłuższe pozycje trzeba trzymać już raczej na podstawie wyższych TF.

Wieczorem postaram się wrzucić na bloga wykres z wejściami który zaprezentowałem ostatnio i dorzucę do tego wykresy sekundowe z dokładnymi miejscami wejść. Jeszcze raz zaznaczam, że te wejścia były realizowane przy SL 4 pipsy bo wtedy korzystałem jeszcze z takiego.
Mam nadzieje także, że znajdę też czas na wrzucenie wykresów z wejściami z innych dni.

Pozdrawiam

Dodano po 9 minutach:
ka7 pisze:no jasne ze te ruchy wystepuja czesciej, tak samo jak ruchy 2 pipsowe wystepuja czesciej niz 5 pipsowe ale myslac logicznie to nic nie powinno miec do rzeczy jesli chodzi o skutecznosc, mozna co miute sprawdzac czy cena ruszy sie o 5 pipsow, a mozna co 100 minut czy ruszy sie o 50
Tak ale jeżeli dowiesz się za minutę że Twoja pozycja jest do kitu to możesz po minucie zająć kolejną i tak wiele razy w ciągu dnia. Podczas sprawdzania co 100 minut nie miałbyś aż tak wielu okazji do wejść w nowe pozycje. Oczywiście to wszystko zależy od osobistych preferencji grającego.
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

By_żyło_się_lepiej

no ale nie napisałeś, kto takie szkolenie oferuje. Mam rozumieć, że Ty?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

By_żyło_się_lepiej pisze:Jeśli ktokolwiek tak twierdzi, to niech się nauczy jazdy samochodem w 20 godzin mając już przebyte szkolenie z zasad ruchu drogowego i budowy samochodu ... Bujda na resorach!
tak dla sprostowania bo widze ze cie ponosi, jazdy samochodem uczymy sie 30 godzin wiec niewiele więcej a reszta to juz wlasna praktyka :p

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

By_żyło_się_lepiej pisze:Nie wyobrażam sobie 20 godzin spędzonych na jakimś Skype tak aby ktokolwiek był w stanie po nich zarabiać na FX
Eee no Mirek, nie zdajesz sobie sprawy jacy tu są zdolni ludzie na forum.
Po dwóch lekcjach tak wymiatają, że coś ...
Pooglądaj parę journali, to zobaczysz ...

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

panowie (i panie) w głowach wam się przewraca, proszę rozmawiać na temat wątku albo wcale, bo się kolejny raz robi bałagan
kolejne wpisy nie na temat będą nagradzane ostrzeżęniem - jak chcecie sobie porozmawiać o wszystkim i o niczym to załóżcie wątek w koszu
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Przeglądnąłem historie rachunku za ostatni czas i niestety w tym momencie nie mogę przedstawić większej ilości screenów z wejściami z powodów takich jakie podawałem wcześniej. Nie mogę wyizolować wejść tylko zgodnych z prezentowanymi zasadami gdyż w ostatnim czasie na jednej platformie testuje wiele wariantów zajmowania pozycji. Jeżeli będę miał takie wykresy gdy mój zaprogramowany system zacznie działać z pewnością się nimi podzielę.
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Witam,
na blogu umieściłem przegląd części dzisiejszego dnia pod kątem występowania sygnałów do wejścia w pozycję zgodnie z zasadami, które omawiam na konsultacjach.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ