Ile pipsów dziennie?... Tylko bez fantazjowania

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Obrazek

Dobra. Dziękuję za oświecenie mnie we wszystkich sprawach zbliżonych do pytania. Temat chyba można zamknąć bo straciłem nadzieję na uzyskanie konkretnych odpowiedzi.

Nie interesowały mnie loty, nie interesowała mnie ilość pozycji, nie interesowało mnie kto co zwiększa czy zmniejsza. Jeśli umiesz zrobić 10 pozycji i na tym zarobić, to interesowało mnie ile pipsów na tych 10 pozycjach wyhaczysz. A jeśli 100 lotami robisz 5 pipsów i jesteś gość milioner, to mnie to nie obchodzi, bo interesuje mnie ile pipsów jesteś w stanie wyciągnąć.

Widzę, że dyskusja akademicka osiągnęła tutaj spore rozmiary. Jeszcze trochę i pomyślałbym, że tytuł naukowy można tu dostać.

A na to że 10x10=100, to bym w życiu nie wpadł. No cóż, człowiek uczy się całe życie. :roll:

PS. Podziękowania dla kolegi Ink. za rzeczową odpowiedź i starania w dalszej części tematu,

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

Stforex pisze:interesuje mnie ile pipsów jesteś w stanie wyciągnąć
Kolego po co zadajesz pytania jeśli odpowiedzi na te pytania i tak o niczym nie świadczą i niczego nie wnoszą. Jeden Ci odpowie 10, drugi 100, trzeci 1.000 a jeszcze jeden 10.000. Każdy odpowie prawdę. I co Ci dały takie odpowiedzi skoro u każdego z tych gości 1 pips oznacza zupełnie coś innego?

Tutaj masz statement z realnego konta http://www.myfxbook.com/members/bandrea ... -ma/164293
Facet 1 listopada zrobił 7602 pipsy ...

P.S.
A zdjęcie wkleiłeś bardzo adekwatne, tak wszyscy zareagowali czytając Twoje pytanie ...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Archanioł pisze:
Stforex pisze:interesuje mnie ile pipsów jesteś w stanie wyciągnąć
Kolego po co zadajesz pytania jeśli odpowiedzi na te pytania i tak o niczym nie świadczą i niczego nie wnoszą. Jeden Ci odpowie 10, drugi 100, trzeci 1.000 a jeszcze jeden 10.000. Każdy odpowie prawdę. I co Ci dały takie odpowiedzi skoro u każdego z tych gości 1 pips oznacza zupełnie coś innego?

Tutaj masz statement z realnego konta http://www.myfxbook.com/members/bandrea ... -ma/164293
Facet 1 listopada zrobił 7602 pipsy ...

P.S.
A zdjęcie wkleiłeś bardzo adekwatne, tak wszyscy zareagowali czytając Twoje pytanie ...
BO facet pewnie gra na indexach albo na surowcach a to myfxbook przelicza błędnie :p sam na swoim myfxbook przez dax mam grubo ponad 100.000 pipek w 2 tygodnie :p

Pytanie było banalnie proste a skomplikowaliście to do granic możliwości :) ja zrozumiałem pytanie od razy i wyników z dax nie pisałem bo mijalo by sie to z celem. Taki młyn w wątku i kombinowanie z odpowiedzią mowi mi tyle że jesteście skalperami łapiącymi po 10 pipek dziennie max :) podejrzewam że jest to robione grubym lotem ale na waszej analizie longterm już bym nie polegał :p

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:BO facet pewnie gra na indexach albo na surowcach a to myfxbook przelicza błędnie
Gra na walutach i nie ma błędów w przeliczaniu.

Ink. pisze:jesteście skalperami łapiącymi po 10 pipek dziennie max
Tutaj masz wycinek z mojego terminala z konta REAL.
Masz podany aktualny profit w pipsach.

Dodano po 4 minutach:

Ink.

Twoje wywyższanie się nad "skalpelami" jest lekko wq.. wiające ...
Równie dobrze można o Tobie powiedzieć, że nie masz jaj żeby wejść na rynek większym lotem ...
Każdy gra jak lubi i takim sposobem jakim osiąga największy ZYSK, a nie ładne wyniki w pipsach ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2011, 10:37 przez Archanioł, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Archanioł pisze:
Ink. pisze:BO facet pewnie gra na indexach albo na surowcach a to myfxbook przelicza błędnie
Gra na walutach i nie ma błędów w przeliczaniu.
No i własnie o takie przykłady chodziło:)
Ink. pisze:jesteście skalperami łapiącymi po 10 pipek dziennie max
Archanioł pisze:Tutaj masz wycinek z mojego terminala z konta REAL.
Masz podany aktualny profit w pipsach.
bardzo ładnie :) a ile średnio dziennie wyciągasz ? ;p
No ładnie rzeczy tu się wyrabiają, przetrzymanie straty 3 pozycji na - 300 pipek :p gra bez SL, piramidowanie straty :p

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:bardzo ładnie a ile średnio dziennie wyciągasz ? ;p
Ale ja nie gram na PIPSY tylko na KASĘ więc nie liczę pipsów.
Interesuje mnie wynik pow. 20% miesięcznie ogólnie na wszystkich kontach ...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Archanioł pisze:
Twoje wywyższanie się nad "skalpelami" jest lekko wq.. wiające ...
Równie dobrze można o Tobie powiedzieć, że nie masz jaj żeby wejść na rynek większym lotem ...
A skąd wiesz jakim lotem wchodze ? :p przy odpowiednim doborze pozycji wąskim SL na 10-20 pipek moge smiało walnąć grubego lota takiego jak skalper ktory stawia SL 10 pipek przy TP 20 pipek, tylko popownaj sobie przychód tamtego pana a mnie :) wiem wiem szczęka może opaść :p natomiast ty sie musisz pilnować bo w pewnym momencie prawie -1000 pipek to albo gruby kapital albo malutka pozycja :p

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:No ładnie rzeczy tu się wyrabiają, przetrzymanie straty 3 pozycji na - 300 pipek gra bez SL, piramidowanie straty
No i co z tego, że była strata na 300 pipek? Był już też zysk na ponad 3000 pipek.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Archanioł pisze:
Ink. pisze:No ładnie rzeczy tu się wyrabiają, przetrzymanie straty 3 pozycji na - 300 pipek gra bez SL, piramidowanie straty
No i co z tego, że była strata na 300 pipek? Był już też zysk na ponad 3000 pipek.
Nic, a co ma być? snajper tak gra z powodzeniem, pan z linka też z powodzeniem tak gra :p więc i ty możesz :) a skoro tak sie upierasz że nie grasz na pipsy to ile kasy dziennie średnio wyciągasz ?;p

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:A skąd wiesz jakim lotem wchodze ? przy odpowiednim doborze pozycji wąskim SL na 10-20 pipek moge smiało walnąć grubego lota takiego jak skalper ktory stawia SL 10 pipek przy TP 20 pipek, tylko popownaj sobie przychód tamtego pana a mnie wiem wiem szczęka może opaść
Dobra Ink. nie wiem czy wiesz, ale nasz kraj ma problemy finansowe. Przy Twoich zyskach to chyba tylko z Twojego podatku bylibyśmy w stanie załatać dziurę budżetową i uregulować dług publiczny, a on jakoś ciągle rośnie ...
Ink. pisze:ile kasy dziennie średnio wyciągasz ?;p
CoTy ze skarbowego jesteś? Co Cię obchodzi moja kasa?
Zadawaj takie pytania tym wszystkim guru na forum ...

Z mojej strony EOT.
Nie mam ochoty na dalsze przegadywanie się ...
Ostatnio zmieniony 30 lis 2011, 10:56 przez Archanioł, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ