Ile pipsów dziennie?... Tylko bez fantazjowania

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Stforex pisze:Chodzi mi o to, czy cisnąć bardziej w kierunku ilości pipsów
Zwróć uwagę, że tu nie ma w ogóle informacji o stracie, np. zamykasz dzień z X pipsów ale regularnie cały czas ocierałeś się o margin call. Zarabiasz 100 pipsów ale obrót masz -2500 i +2600, przy czym te 2500 to było $100 a te -2600 to było -$1000. Tak naprawdę wystarczy jeden pips, żeby dobrze zarabiać. Tak się nawet teraz zastanawiam, czy im mniej pisp tym nie lepiej ;) Chyba lepiej, ale oczywiście musi być spełniona masa innych warunków. Więc podsumowując: moim zdaniem informacja tylko o ilości pipsów w oderwaniu od innych parametrów absolutnie nic nie mówi.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Jak to ludzie lubią sami sobie komplikować życie :)

Najlepiej zadać pytanie tak:

Ile pipsów dziennie na walutach gdzie jeden pips ma podobną wartość pomijając indexy gold i inne tego typu rzeczy

i prośba o wypowiadania sie osob grających cały czas takim samym lotem gdzie 1 pips = 1 pips za każdym razem i po problemie :p

A co do tematu to moim zdaniem jedne i drugie rozwiązanie jest dobre i łapanie dużo pipsów jak i dobre wykorzystanie, ważne aby w longtermie być na +

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

Stforex pisze:Chciałbym po prostu orientować się mniej więcej jakie ilości pipsów ludzie zbierają.
No ale daj sobie powiedzieć, że ilośc pipsów nie ma znaczenia.
Mogę wejść przy danym depo 1 lotem i zgarnąć 10 pipsów, a mogę wejść 10 razy pozycją 0,1 lot i zgarnąc na każdej 10 pipsów czyli w sumie zgarnę 100 pipsów.
Różnica w pipsach 10-krotna, a przyrost depo dokładnie taki sam ...
Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 22:36 przez Archanioł, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Archanioł pisze:
Stforex pisze:Chciałbym po prostu orientować się mniej więcej jakie ilości pipsów ludzie zbierają.
No ale daj sobie powiedzieć, że ilośc pipsów nie ma znaczenia.
Mogę wejść przy danym depo 1 lotem i zgarnąć 10 pipsów, a mogę wejść dziesięć razy pozycją po 0,1 lot i zgarnąc na każdej 10 pipsów czyli w sumie zgarnę 100 pipsów.
Różnica w pipsach 10-krotna, a przyrost depo dokładnie taki sam ...
No pewnie że tak ale tu nie jest pytanie ile kto zarabia $$ tylko ile potrafi wyciągnąć dziennie z rynku pipsów, oczywiście że ten co walnie 100 lot i weźmie 10 pipek zarobi duzo więcej niż ja przy 100 pipkach ale jeśli porównujemy zdolności analizy rynku to osoba co potrafi wyciągnąć 100 pipek moim zdaniem jest lepsza bo 10 pipek dużo łatwiej wyciągnąć ale nie koniecznie będzie bogatsza :p

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:No pewnie że tak ale tu nie jest pytanie ile kto zarabia $$ tylko ile potrafi wyciągnąć dziennie z rynku pipsów, oczywiście że ten co walnie 100 lot i weźmie 10 pipek zarobi duzo więcej niż ja przy 100 pipkach ale jeśli porównujemy zdolności analizy rynku to osoba co potrafi wyciągnąć 100 pipek moim zdaniem jest lepsza bo 10 pipek dużo łatwiej wyciągnąć ale nie koniecznie będzie bogatsza
No tak masz rację - tylko o co my tutaj gramy o pipki czy o kasę?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Archanioł pisze:
Ink. pisze:No pewnie że tak ale tu nie jest pytanie ile kto zarabia $$ tylko ile potrafi wyciągnąć dziennie z rynku pipsów, oczywiście że ten co walnie 100 lot i weźmie 10 pipek zarobi duzo więcej niż ja przy 100 pipkach ale jeśli porównujemy zdolności analizy rynku to osoba co potrafi wyciągnąć 100 pipek moim zdaniem jest lepsza bo 10 pipek dużo łatwiej wyciągnąć ale nie koniecznie będzie bogatsza
No tak masz rację - tylko o co my tutaj gramy o pipki czy o kasę?
W tym temacie o pipki :p i 95% tego forum o pipki ponieważ na demo nie ma jako takiej kasy :p

Druga sprawa czemu w jurnalach nie piszą : trejd + 1000 zł
+1500 zł

tylko +100 pipek, +34 pipki itp ?;p tam też można sie zapytać
:
hola hola czemu piszesz pipki, my tu gramy o pipki czy na kase ?;p
Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 22:43 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:niż ja przy 100 pipkach
Zamiast jednej pozycji otwórz w tym samym momencie 10 pozycji mniejszych i będziesz miał zamiast 100 pipsów 1000 ... :d

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Archanioł pisze:
Ink. pisze:niż ja przy 100 pipkach
Zamiast jednej pozycji otwórz w tym samym momencie 10 pozycji mniejszych i będziesz miał zamiast 100 pipsów 1000 ... :d
Jak by komuś sie chciało otwierać 10 pozycji a jak wrzucisz screena z trejdem to i tak wszystkie sie pokryją i z chwalenia sie nici :p

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Ink.

Wrzuć na kilku mocno skorelowanych walutach\indeksach.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

skco pisze:Ink.

Wrzuć na kilku mocno skorelowanych walutach\indeksach.
A no w sumie tak :) nie pomyślałem o tym, chociaż robić takie rzeczy tylko żeby się pochwalić ? ;p

ODPOWIEDZ