Pie
Czytam obecnie Twój dziennik w ramach samodoskonalenia i jestem pod dużym wrażeniem. Jednakże mam pytanko .Mając dwa poziomy S/D (jeden na L ,drugi na S ) ,który wybrać ? Do tej pory kierowałem się zasadą ,że starsze S/D jest silniejsze i to tam trzeba wchodzić. Dobrze myślę ? Pozdrawiam i dziękuję za odp .
Patrząc tylko na jeden TF to tak jak oglądanie krajobrazu przez dziurkę od klucza. Musisz wiedzieć jaki tren dominuje i jak sytuacja SD wygląda na wyższym TF - tylko wtedy możesz mieć coś w rodzaju pewności, że nie walisz głową w mur;)ridera pisze:Jednakże mam pytanko .Mając dwa poziomy S/D (jeden na L ,drugi na S ) ,który wybrać ? Do tej pory kierowałem się zasadą ,że starsze S/D jest silniejsze i to tam trzeba wchodzić. Dobrze myślę ?
To prawda, że starsze są silniejsze o czym mówi sam profit margin. Jednak wszystko zależy od sytuacji i często przy ostatnio utworzonych SD dochodzi czynnik psychologiczny - większość widzi to większość gra.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
Kolejne ZO ustawione zaraz po otworzeniu platformy i anulowane na koniec dnia..
Zabrakło 1p.
Moja strefa była zaznaczona na niebiesko, wykluczała dolne knoty.
Jeżeli zaznaczyłbym z knotami- strefa na czerwono, zaledwie 2p wiekszy SL który i tak się mieści w moich max 20, to zlecenie zostałoby aktywowane, z resztą dość często są takie sytuacje na m5
Pozdrawiam i do poniedziałku
Zabrakło 1p.
Moja strefa była zaznaczona na niebiesko, wykluczała dolne knoty.
Jeżeli zaznaczyłbym z knotami- strefa na czerwono, zaledwie 2p wiekszy SL który i tak się mieści w moich max 20, to zlecenie zostałoby aktywowane, z resztą dość często są takie sytuacje na m5
Pozdrawiam i do poniedziałku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
polaczeq dobrze prawi, szczególnie że mieściło się w twoich 20 pipkach, ja taki SL stosuje tylko ze względu na "zacieśnianie ryzyka" aby mnie nie poniosło i żebym nie ryzykował więcej ale jak poziom wymaga 14 pipek to czasami lepiej dać te zlecenie pare pipak wyżej i Sl pare pipek niżej wtedy trejd ma większe szanse na odpalenie i teoretycznie mniejsze żeby zaliczyć SL co do pipka 

Złapałem ten ruch od góry do dołu i jeszcze parę skalpików osobno w tym ruchu:)wng pisze:Kolejne ZO ustawione ...
Oczywiście demo bo na realu jeszcze nie gram. (nie wkleję bo...nie umiem

Ok. Najwyższy czas podziękować Ink. za wskazówki jakich mi udzielił jakieś dwa tygodnie temu. Dziękuję Ci, że poleciłeś mi temat Pie. Przeczytałem wszystkie posty, analizuję w dalszym ciągu wykresy i od roku siedzenia na demo wreszcie udają mi się sensowne trejdy. Testuję różne warianty ( SR, LT ) ale najważniejsze jest wyznaczanie SD.
Adam, odwaliłeś tu kawał dobrej roboty. Dziękuję Tobie, Pawłowi, Gutkowi, Spekulantowi i innym za cały Wasz wkład...
Ok. dosyć tych czułości

Jak wam nie przeszkadza demowiec (icz czy jak to tam) to dalej będę was oglądać

Spiesz się powoli.
Ink. gratuluję wyników, Twoja gra jest naprawdę imponująca powodzona życzęInk. pisze:Zagranie na przebity poziom ze świadomością że jest ogromne parcie down
+ piramidka
+133
+73
+43
-------
+ 249

p.s mam pytanie, jak duży SL Ustawiłeś w tym drugim setapie?
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...