[USDJPY]
Ja widzę - bo każdy widzi co innego
- formację głowy i ramion na H1 na koniec tygodnia. Wolumen obrotów pasuje do wzoru, wysokość głowy ok 40 pkt pasuje do kolejnego poziomu zniesienia FIB. Więc w niedzielę wieczór czas na sprzedaż... 
A tak szerzej to myślę, ze w ciągu pół roku dojdziemy w okolice 103 i wtedy się odbijemy. Wszyscy są optymistami po decyzji FED, a ja się zastanawiam, czego się FED boi że reaguje tak mocno i czemu tak drogie jest złoto. Kryzys albo wojna.... ( to też kryzys)

A tak szerzej to myślę, ze w ciągu pół roku dojdziemy w okolice 103 i wtedy się odbijemy. Wszyscy są optymistami po decyzji FED, a ja się zastanawiam, czego się FED boi że reaguje tak mocno i czemu tak drogie jest złoto. Kryzys albo wojna.... ( to też kryzys)
Ja widzę - bo każdy widzi co innego
- formację głowy i ramion na H1 na koniec tygodnia. Wolumen obrotów pasuje do wzoru, wysokość głowy ok 40 pkt pasuje do kolejnego poziomu zniesienia FIB. Więc w niedzielę wieczór czas na sprzedaż... 

Wskazuje na krótką korektęMeequ pisze:na H1 na koniec tygodnia.
Tego na FX nie bierze się pod uwagę, bo nie jest reprezentatywneMeequ pisze:Wolumen obrotów pasuje do wzoru
A i owszem bo na miesięcznym mamy trend spadkowyMeequ pisze:ze w ciągu pół roku dojdziemy w okolice 103

Trade what you see, NOT what you hear or think
Jest wątek o GBP/JPY dlaczego tutaj piszesz o tej parze walut? Moderator przenieś wątki do odpowiedniego wątku a ciebie o nie pisanie w tym o innej parze bo do tego inny wątek jest przeznaczony.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."
teoretycznie jen zostal oslabiony,wall street i swiatowe gieldy zyskaly,wiec wszystko w rekach amerykanskiej gospodarki a ostatnie dane macro takie najgorsze znowu nie byly...Tankan Large Manufacturers Index , oraz Tankan Large Non-Manufacturers Index te najblizsze dane z kraju Kwitnacej Wisni powinny troche rozjasnic sytuacje...ale tak naprawde sytucja bedzie zalezala od danych z USA w ciagu tygodnia...Nievinny pisze:Ładny trójkąt. Wybicie górą lub dołem w zależności od sytuacji na światowych rynkach. Elastyczność to podstawa. No bo raczej nie będzie się odbijał w nieskończoność
wybicie górą, L od 115,90, SL 115,50 TP 119,00
Dość ryzykowne jeżeli bierzemy pod uwagę rynki światowe. Choć korekta dolara jeszcze się nie skończyła. Oczywiście może to być wybicie z nawrotką, więc należy uważać. Chyba dolar dzisiaj trochę jeszcze odrobi. Jeśli zamkniemy hermetycznie tą parę to wzrosty w ciągu najbliższych dwóch tygodni są bardzo realne. Czas pokaże
Dość ryzykowne jeżeli bierzemy pod uwagę rynki światowe. Choć korekta dolara jeszcze się nie skończyła. Oczywiście może to być wybicie z nawrotką, więc należy uważać. Chyba dolar dzisiaj trochę jeszcze odrobi. Jeśli zamkniemy hermetycznie tą parę to wzrosty w ciągu najbliższych dwóch tygodni są bardzo realne. Czas pokaże

Trade what you see, NOT what you hear or think