M1,scalping,Ketteo
ogólnie rzecz biorąc kwestia rysowania lini trendu będzie zawsze sprawą subiektywną, aczkolwiek istnieją pewne zobiektywizowane metody, np. te zaproponowane prze Sperandeo czy Aleksandra ElderaInk. pisze:Raczej bardzo subiektywna metoda
zupełna dowolność w wyznaczaniu lini trendu, oznacza tak naprawde że wejścia mają charakter bardziej losowy i taki styl gry może przestać być skuteczny po pewnym czasie (pomimo że trzymam kciuki )
Bardziej mi chodziło o to że sam określiłem jak je malować nie biorąc z nikogo przykładu, po prostu własne obserwacje a o tych metodach co napisałeś pierwsze słyszę 
W sumie wszystkim czym gram to są moje modyfikacje spojrzenia i interpretacji PA SD LT, wszystko oczywiście w jasnych i klarownych zasadach które sam sobie określiłem

W sumie wszystkim czym gram to są moje modyfikacje spojrzenia i interpretacji PA SD LT, wszystko oczywiście w jasnych i klarownych zasadach które sam sobie określiłem
Z racji tego ,że dawno nic nie wpisywałem ani nie mówilem o wyniku ,którego nie było z racji braku tranzakcji spowodowanych wyjazdem + uczelnią i tak jeszcze pewnie zostanie do następnego miesiąca.
Wrzucam kolejną z metod jakie stosuje wraz z malymi adnotacjami, radami ,które po prześledzeniu setek tych formacji udało mi się wysnuć
Nie oczekujcie jakiegoś <wow> jest to 2 z formacji odwrotu trendu jakie wykorzystuje klasyczny RGR ( Ramiono Głowa Ramiono ). Zdarza się rzadko ale sprawne oko jest w stanie uchwycić na 1m z 5 takich formacji dziennie co z połączeniem z poprzednią metodą 1-2-3 ,która daje 8-25 sygnałów dziennie daje już całkiem sporą dawkę wejść ;p
Koniec paplaniny czas na ss`sy
Ps: Wyprzedzając pytania. Tak, gram głownie przeciwko trendowi. Jest to część planu ,która jest oparta na założeniu ,że na 1m rynek często zmienia bieg i czyni nie opłacalnyn ( dla mnie bynajmniej ) wchodzenie z trendem. Pozatym już taka moja psychika ,z która cięzko mam walczyć i postarałem się ,żeby ją wykorzystać w dobry sposób
Wrzucam kolejną z metod jakie stosuje wraz z malymi adnotacjami, radami ,które po prześledzeniu setek tych formacji udało mi się wysnuć

Nie oczekujcie jakiegoś <wow> jest to 2 z formacji odwrotu trendu jakie wykorzystuje klasyczny RGR ( Ramiono Głowa Ramiono ). Zdarza się rzadko ale sprawne oko jest w stanie uchwycić na 1m z 5 takich formacji dziennie co z połączeniem z poprzednią metodą 1-2-3 ,która daje 8-25 sygnałów dziennie daje już całkiem sporą dawkę wejść ;p
Koniec paplaniny czas na ss`sy
Ps: Wyprzedzając pytania. Tak, gram głownie przeciwko trendowi. Jest to część planu ,która jest oparta na założeniu ,że na 1m rynek często zmienia bieg i czyni nie opłacalnyn ( dla mnie bynajmniej ) wchodzenie z trendem. Pozatym już taka moja psychika ,z która cięzko mam walczyć i postarałem się ,żeby ją wykorzystać w dobry sposób

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.
Wynik z dziś to +210,20(pkt) euro.
Negatywne na dziś: zbyt duża chęć łapapania dołków.
Pozytywne na dziś : zredukowanie SL`a do bardzo małych rzędu 4-6pkt
Spostrzeżenia: Grając tam małym sl`em mam jakoś problem aby zamykać pozycję tam gdzie przy normalnym SL`u bym ją zamknoł. Chcę jakoś szybko ucinać pozycję na małym plusie. Do poprawy to !
Co się jeszcze odnosi do dziennika otrzymałem dziś propozycję obracania kapitałem znajomego i szczerze powiedziawszy nie wiem co z tym zrobić....Miał ktoś tak z was ?
Negatywne na dziś: zbyt duża chęć łapapania dołków.
Pozytywne na dziś : zredukowanie SL`a do bardzo małych rzędu 4-6pkt
Spostrzeżenia: Grając tam małym sl`em mam jakoś problem aby zamykać pozycję tam gdzie przy normalnym SL`u bym ją zamknoł. Chcę jakoś szybko ucinać pozycję na małym plusie. Do poprawy to !
Co się jeszcze odnosi do dziennika otrzymałem dziś propozycję obracania kapitałem znajomego i szczerze powiedziawszy nie wiem co z tym zrobić....Miał ktoś tak z was ?
Tak. Definitywnie nie. Bo licencja (a raczej jej brak), bo ważniejsza jest znajomość a pienią,dze (ew. strata jakakolwiek nie tylko totalna) może ją zepsuć.Ketteo pisze:
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
Mavratus
Też właśnie miałem takie argumenty. Dodatkowo obawiam się ,że coś mogłoby się z psychiką złego dziać.
Z drugiej strony jest fajny kontrargument ,który mnie korci. Mianowicie gość ma trochę połapane i podejrzewam ,że gdybym wykręcił jakiś fajny % to przy jakimś tam łyskaczu przy znajomych by się wygadał i może zaowocowało by to jakąś życiową szansą
Co do dziennika:
Kolejne zagranie ,które gram. Czysto techniczne. Wejście z dzisiaj jeszcze świeże. Fakt mogłem minimalnie dłużej potrzymać ;p

Uploaded with ImageShack.us
Też właśnie miałem takie argumenty. Dodatkowo obawiam się ,że coś mogłoby się z psychiką złego dziać.
Z drugiej strony jest fajny kontrargument ,który mnie korci. Mianowicie gość ma trochę połapane i podejrzewam ,że gdybym wykręcił jakiś fajny % to przy jakimś tam łyskaczu przy znajomych by się wygadał i może zaowocowało by to jakąś życiową szansą

Co do dziennika:
Kolejne zagranie ,które gram. Czysto techniczne. Wejście z dzisiaj jeszcze świeże. Fakt mogłem minimalnie dłużej potrzymać ;p

Uploaded with ImageShack.us
No ale jak byś wykręcił ladny minus to moglo by sie to samo stać ale w drugą stroneKetteo pisze:
Z drugiej strony jest fajny kontrargument ,który mnie korci. Mianowicie gość ma trochę połapane i podejrzewam ,że gdybym wykręcił jakiś fajny % to przy jakimś tam łyskaczu przy znajomych by się wygadał i może zaowocowało by to jakąś życiową szansą![]()

Ostatnio zmieniony 24 lis 2011, 10:51 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.
Super Wam idzie.Ink. pisze:Paskudny dziś dzień 2 SL, nie wiem co sie dzieje ale idzie mi z dnia na dzień coraz gorzej, łącznie okolo 10 trejdów 5 BE 2 SL i 3 zyskowne, łącznie około +600 pipek
a to moja perełka
+400 uratowała dzisiejszy dzień :*
Aż zaniemówiłem.
Na indeksach punkty liczy się jako całość.Ostatnie miejsce
przed przecinkiem.
Ponadto na indeksach nie używa się (używało) się pojęcia pipsy.
Tak samo na futures indeksowych.
Najmniejszą jednostką jest tick, zależy od sposobu notowania i często
bardzo się różni pomiędzy brokerami.
Podobnie jak na FX za 1 pips liczy się czwarte/drugie miejsce po przecinku.
Chodzi o standaryzację, bo różni brokerzy mają odmienne notowania.
Uczeni napiszą, że kwotowania he,he,
Widziałem nawet takich co mieli dwa zera dopisane po cyfrach znaczących (nie wien po co?)
Wtedy wychodzi że masz 1000 pipsów he,he,
Oczywiście zysku.