M1,scalping,Ketteo
Ink. na jakim poziomie ustawiasz SL? Konkretnie co transakcja stałe SL czy np kilka pips od poziomu wsparcia/oporu? W moim przypadku często się zdarza że ustawiam np. SL na 50pips(kilka pips za poziomem S/R) to rynek lubi złapać mojego SL jednym szybkim ruchem a później iść w "moją" stronę... Tak jak sobie analizuje moje transakcje to chyba byłoby lepiej ustawiać mi SL na 100pips i później 100-150 pips TP bo cena idzie zgodnie z oczekiwaniami tylko te nieszczęsne SL
A ciężko to jest tu jednak wejść idealnie bo cena bardzo szybko się tu zmienia i ciężko złożyć zlecenie w miejscu które Ci odpowiada najbardziej

Utrzymuje to już od miesiąca (200 transakcji i jak na razie około max 15 SL wpadłotraper123 pisze:dla mnie SL rzędu 50 pips w długim terminie jest nie do utrzymania, ale trzymam kciuki za Inka ( może ma tak starannie ustawioną pozycje )

Te wszystkie Sl to w ostatnim czasie bo wchodzie średnio 2 razy częściej niż poprzednio więc chyba dopada mnie overtrading i przesadzam

jaki mb trader?Provodyr pisze:Żeby na DAXie tak dokładnie wchodzić to chyba md trader jest potrzebny
Albo oczywiście godziny siedzenia przy wykresach
u mnie raczej godziny przy wykresie

a jesli chodzi o ograniczanie zysków to zawsze po 200 pipkach ustawiam trailing stopa i mnie wycina

skco z DT nie zrezygnuje bo to moje hobby i czas mi szybciej leci jak pisze głupoty

SL różnie od 40 do 60 zależy jak mi zlecenie wejdzie bo poślizgi to mam masakryczneProvodyr pisze:Ink. na jakim poziomie ustawiasz SL? Konkretnie co transakcja stałe SL czy np kilka pips od poziomu wsparcia/oporu? W moim przypadku często się zdarza że ustawiam np. SL na 50pips(kilka pips za poziomem S/R) to rynek lubi złapać mojego SL jednym szybkim ruchem a później iść w "moją" stronę... Tak jak sobie analizuje moje transakcje to chyba byłoby lepiej ustawiać mi SL na 100pips i później 100-150 pips TP bo cena idzie zgodnie z oczekiwaniami tylko te nieszczęsne SLA ciężko to jest tu jednak wejść idealnie bo cena bardzo szybko się tu zmienia i ciężko złożyć zlecenie w miejscu które Ci odpowiada najbardziej

najbardziej logiczny trailing stop to ostatni dołek/szczyt na danym interwale ( w zależności od tego na jakim się traduje ). jak zamienisz wykres ze świecowego na liniowy to dokładnie widać gdzie są ostatnie szczyty /dołkiInk. pisze: a jesli chodzi o ograniczanie zysków to zawsze po 200 pipkach ustawiam trailing stopa i mnie wycina
Łatwiej powiedzieć ciężej wykonać, ale przyjrzymy sie temu bliżej a na pewno potrenujemy od przyszłego tygodnia taki typ zarządzania pozycją, co prawda na walutach tak właśnie robię ale nie pomyślałem żeby na skalpie też tak robićtraper123 pisze:najbardziej logiczny trailing stop to ostatni dołek/szczyt na danym interwale ( w zależności od tego na jakim się traduje ). jak zamienisz wykres ze świecowego na liniowy to dokładnie widać gdzie są ostatnie szczyty /dołkiInk. pisze: a jesli chodzi o ograniczanie zysków to zawsze po 200 pipkach ustawiam trailing stopa i mnie wycina