M1,scalping,Ketteo

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Provodyr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Provodyr »

Ink. na jakim poziomie ustawiasz SL? Konkretnie co transakcja stałe SL czy np kilka pips od poziomu wsparcia/oporu? W moim przypadku często się zdarza że ustawiam np. SL na 50pips(kilka pips za poziomem S/R) to rynek lubi złapać mojego SL jednym szybkim ruchem a później iść w "moją" stronę... Tak jak sobie analizuje moje transakcje to chyba byłoby lepiej ustawiać mi SL na 100pips i później 100-150 pips TP bo cena idzie zgodnie z oczekiwaniami tylko te nieszczęsne SL :D A ciężko to jest tu jednak wejść idealnie bo cena bardzo szybko się tu zmienia i ciężko złożyć zlecenie w miejscu które Ci odpowiada najbardziej

traper123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: traper123 »

dla mnie SL rzędu 50 pips w długim terminie jest nie do utrzymania, ale trzymam kciuki za Inka ( może ma tak starannie ustawioną pozycje )

Awatar użytkownika
Provodyr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Provodyr »

Żeby na DAXie tak dokładnie wchodzić to chyba md trader jest potrzebny ;)
Albo oczywiście godziny siedzenia przy wykresach

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Ink. pisze:Paskudny dziś dzień 2 SL, nie wiem co sie dzieje ale idzie mi z dnia na dzień coraz gorzej, łącznie okolo 10 trejdów 5 BE 2 SL i 3 zyskowne, łącznie około +600 pipek

a to moja perełka :)

+400 uratowała dzisiejszy dzień :*

Przestań pisać w DT :P.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

traper123 pisze:dla mnie SL rzędu 50 pips w długim terminie jest nie do utrzymania, ale trzymam kciuki za Inka ( może ma tak starannie ustawioną pozycje )
Utrzymuje to już od miesiąca (200 transakcji i jak na razie około max 15 SL wpadło :p

Te wszystkie Sl to w ostatnim czasie bo wchodzie średnio 2 razy częściej niż poprzednio więc chyba dopada mnie overtrading i przesadzam :p

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Provodyr pisze:Żeby na DAXie tak dokładnie wchodzić to chyba md trader jest potrzebny ;)
Albo oczywiście godziny siedzenia przy wykresach
jaki mb trader?

u mnie raczej godziny przy wykresie :p

a jesli chodzi o ograniczanie zysków to zawsze po 200 pipkach ustawiam trailing stopa i mnie wycina :p

skco z DT nie zrezygnuje bo to moje hobby i czas mi szybciej leci jak pisze głupoty :)
Provodyr pisze:Ink. na jakim poziomie ustawiasz SL? Konkretnie co transakcja stałe SL czy np kilka pips od poziomu wsparcia/oporu? W moim przypadku często się zdarza że ustawiam np. SL na 50pips(kilka pips za poziomem S/R) to rynek lubi złapać mojego SL jednym szybkim ruchem a później iść w "moją" stronę... Tak jak sobie analizuje moje transakcje to chyba byłoby lepiej ustawiać mi SL na 100pips i później 100-150 pips TP bo cena idzie zgodnie z oczekiwaniami tylko te nieszczęsne SL :D A ciężko to jest tu jednak wejść idealnie bo cena bardzo szybko się tu zmienia i ciężko złożyć zlecenie w miejscu które Ci odpowiada najbardziej
SL różnie od 40 do 60 zależy jak mi zlecenie wejdzie bo poślizgi to mam masakryczne :p a ustawiam go nad pod linią ktorą maluje na wykresie :) do tej pory to sie sprawdza, a przynajmniej do dziś bo dziś cena mnie oszukuje i cały czas BE, ale piątki takie są :p

traper123
Stały bywalec
Stały bywalec

Ink. pisze: a jesli chodzi o ograniczanie zysków to zawsze po 200 pipkach ustawiam trailing stopa i mnie wycina :p
najbardziej logiczny trailing stop to ostatni dołek/szczyt na danym interwale ( w zależności od tego na jakim się traduje ). jak zamienisz wykres ze świecowego na liniowy to dokładnie widać gdzie są ostatnie szczyty /dołki

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

traper123 pisze:
Ink. pisze: a jesli chodzi o ograniczanie zysków to zawsze po 200 pipkach ustawiam trailing stopa i mnie wycina :p
najbardziej logiczny trailing stop to ostatni dołek/szczyt na danym interwale ( w zależności od tego na jakim się traduje ). jak zamienisz wykres ze świecowego na liniowy to dokładnie widać gdzie są ostatnie szczyty /dołki
Łatwiej powiedzieć ciężej wykonać, ale przyjrzymy sie temu bliżej a na pewno potrenujemy od przyszłego tygodnia taki typ zarządzania pozycją, co prawda na walutach tak właśnie robię ale nie pomyślałem żeby na skalpie też tak robić :)

traper123
Stały bywalec
Stały bywalec

na minutówce niestety taki styl gry nie zawsze sie sprawdza. moim zdaniem warto połaczyć to z jakąs inną metodą zamykania pozycji

Ink, a tak z ciekawosci jescze, jaką definicje rysowania lini trendu stosujesz - czy to linia oparta o 3 punkty, czy jakiaś inne obiektywna metoda ?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Raczej bardzo subiektywna metoda :)

Zablokowany