Droga tradera

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

RoLudlum pisze:
ridera pisze:
muzyk1989 pisze:ja jestem na 11/12 kroku i ludzie... aż tyle jeszcze do pokonania? :) spoko, damy radę, w końcu jesteśmy tu żeby być milionerami/miliarderami!
Raczej milionerami ,do miliardera nie dociągniesz :D Prędzej zejdziesz na zawał niż zarobisz pierwszy miliard:D
Nie słyszałeś że pierwszy milion trzeba ukraść aż boje się pomyśleć co trzeba zrobić aby zdobyć pierwszy miliard :wink:
Prawdopodobnie wybic populacje jakiegos malego panstwa i wcisnac kit ze to dla dobra ich spolecznosci. Tyle ze to juz najwyzszy stan swiadomosci tradera - trader staje sie bezwzgledna i bezuczuciowa machina do zbierania pieniedzy z kazdego i w kazdym miejscu na swiecie.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
muzyk1989
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: muzyk1989 »

A to nie, to ja dziękuję za takie pieniądze :p Tak sobie podliczyłem, że do końca życia wystarczyłoby mi 15-20mln PLN i na resztę swoich dni piłbym napoje z palemką na ciepłej wyspie - spoko nie? :D
Trade what You see, NOT what you expect.
Gram na H4.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

15-20 mln? od biedy byś jakiś dom postawił...

:lol:

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Songo89K pisze:15-20 mln? od biedy byś jakiś dom postawił...
:lol:
Reszte by inflacja zezarla. Prawdopodobnie po 10latach.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
muzyk1989
Gaduła
Gaduła

O matko! To ile potrzeba w takim razie kasy, żeby rentierem pozostać? :( (trochę mnie zasmuciliście, bo jakąś taką idealną wizję już miałem :D)
Gram na H4.

Awatar użytkownika
Dawiis
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dawiis »

muzyk1989 pisze:O matko! To ile potrzeba w takim razie kasy, żeby rentierem pozostać? :( (trochę mnie zasmuciliście, bo jakąś taką idealną wizję już miałem :D)
Rentierem zostajesz jeśli masz pasywny dochód większy niż koszty, który pozwala Ci na swobodne życie. Dla jednego będzie to 5000 zł miesięcznie dla innego 10 tys , a dla jeszcze innego 100 tyś, wszystko zależy od standardu życia jaki potrzebny Ci do szczęścia. Najważniejsze żeby był to dochód pasywny.

Awatar użytkownika
muzyk1989
Gaduła
Gaduła

Przy założeniu 20-30 tys. miesięcznie, to ile potrzeba? Pytam jak naiwniak, ale czasem muszę swoją próżność zaspokoić. :)
Gram na H4.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

muzyk1989 pisze:Przy założeniu 20-30 tys. miesięcznie, to ile potrzeba? Pytam jak naiwniak, ale czasem muszę swoją próżność zaspokoić. :)
1mln na koncie FX i robic 2-3% miesiecznie :)

Awatar użytkownika
muzyk1989
Gaduła
Gaduła

bardzo dobra odpowiedź :) pod warunkiem, że mamy robota, który na nas zarabia :)
Gram na H4.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

To jest okolo 20 pipsow miesiecznie przy wielkosci 30tu lotow.

Troche jednak zbaczamy z tematu :oops:

ODPOWIEDZ