Interbank FX
Czy dalej walcze z zamykaniem? Nie. Nie było takiej sytuacji tylko, że często jest tak, że gdy zamknę, sekunda mija...i zwykle zamyka ale co mnie irytuje, to to, że po sekundzie zamiast zamknąć podaje nową cenę bo akurat kurs drgnął. Nie to nie tak powinno być. Jak wysyłam ZAMKNIJ to idzie do ich serwera i powinno być po tamtej cenie w której nastąpiło zlecenie zamknij a oni dopasowują to do siebie- poprostu wydaje mi się, że SKALPUJĄ użytkowników jak oni ichjachu pisze:Above, dwa pytanka:
1. dalej walczysz z zamykaniem zleceń, czy już się uporałeś z tematem; z może już u nich nie handlujesz ?
2. wpłaty dokonywałeś eKartą z mBanku ? A jak jest z wypłatami () - te tylko na konto ?

Co do wypłat, jeszcze nie wypłacałem ponieważ nadal handluje tym co niedawno wpłaciłem więc wypowiedzieć się nie mogę w tej materii.
Ps. Zastanawiam się nad powrotem do NF...tam zmniejszyli bardzo spread co ma znaczenie np. gdy handlujesz na GBP/JPY

Ciekawi mnie teraz co do NF czy postępują tak jak IBFX po zmniejszeniu spreadu. Jeśli robią tak jak wcześniej - czyli fair play to jest to jeden z najlepszych brokerów jak dla mnie z MT4 (jedyną wadą jak dla mnie jest ten limit na stop 10 pips).
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2007, 15:05 przez Above, łącznie zmieniany 2 razy.
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."
...
You named me?!
Witam.
Też mnie to ich skalpowanie irytuje. Choć sam ich też ostro skalpuję to mam wrażenie, że te 2 pipsy spreadu na EURUSD to między bajki mogą sobie włożyć. Takie sytuacje wystepują dość często więc w sumie wychodzi, że jak mają 2 pipsy spreadu + 1 pips jaki sobie pobiorą na zamknięciu zlecenia daje 3 pipsy. Do plusów mogę im zaliczyć szybką realizację zleceń.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Też mnie to ich skalpowanie irytuje. Choć sam ich też ostro skalpuję to mam wrażenie, że te 2 pipsy spreadu na EURUSD to między bajki mogą sobie włożyć. Takie sytuacje wystepują dość często więc w sumie wychodzi, że jak mają 2 pipsy spreadu + 1 pips jaki sobie pobiorą na zamknięciu zlecenia daje 3 pipsy. Do plusów mogę im zaliczyć szybką realizację zleceń.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Sk...ny do potęgi entej.
Nie da się handlować na np. GBP/JPY. Otworzyłem pozycję, zlazło do +85 i zaczęło się cofać. SL miałem jeszcze powyżej ceny wejścia. No i chcę zamknąć pozycję bo wiem, że zaraz zejdzie mi do 0. Rekwotował mi 6 razy aż pozwolono mi zamknąć na 0 pips!
To jest skandal. Po raz kolejny to się zdarzyło. Specjalnie odzierają użytkowników z pipsów. NACISNĄŁEM ZAMKNIJ to poszły bity do ich zasranego serwera i powinien ich system zamknąć pozycję po cenie w której ku... jasna nacisnąłem ZAMKNIJ! --> jeśli jest inaczej niech ktoś napisze (no chyba raczej nie ma tu pracownika ich).
Ich przestępczy sku.....ski algorytm jest napisany w ten sposób, żeby oskalpowywać userów z pipsów. Przecież nie skalpuje tych bandytów. Mi nie powinni tego robić.
W weekend przygotowuję tekst po angielsku i rozsyłam na 20 forum FX po całym świecie z dokładnym opisem przypadku. Zbyt długo w tym siedzę żeby mnie tak robiono. Chyba czas przenieść się do brokera z wysokim progiem depozytu przy wejściu.
Z powodu zachowania ich systemu straciłem ogólnie z 500 pips w ciągu 2 tyg. OT!
EDIT: Wczoraj mnie poniosło. Największe ruchy rynkowe mnie nie biorą jak ta sytuacja powyżej opisana. Mam swój plan inwestycyjny i się go trzymam. Burzą mi go takiego typu brokerzy. Ok zająłem pozycję zgodnie z systemem. Wiadomo - każdy system przynosi straty. Jednak gdy jestem przy wykresie i z doświadczenia wiem, że zaraz będzie odwrót i to było jedno z wejść stratnych to chciałem zamknąć z zyskiem póki nie spadnie do 0 albo na -.
Przy GBP/JPY nie ma żartów tam potrafi w ciągu paru sekund ruszyć o kilkadziesiąt pips. Nie użyłem trailing ponieważ akurat wtedy był nie na miejscu.
Idę przejrzeć wątek o MBT - tylko ta ich platforma jest...w porównaniu z MT4 mówiąc kolokwialnie: masakryczna. Powrót tymczasowo do NF już niebawem. Wydoję ich tylko z tego co mi zabrali i się przenoszę.
Nie da się handlować na np. GBP/JPY. Otworzyłem pozycję, zlazło do +85 i zaczęło się cofać. SL miałem jeszcze powyżej ceny wejścia. No i chcę zamknąć pozycję bo wiem, że zaraz zejdzie mi do 0. Rekwotował mi 6 razy aż pozwolono mi zamknąć na 0 pips!
To jest skandal. Po raz kolejny to się zdarzyło. Specjalnie odzierają użytkowników z pipsów. NACISNĄŁEM ZAMKNIJ to poszły bity do ich zasranego serwera i powinien ich system zamknąć pozycję po cenie w której ku... jasna nacisnąłem ZAMKNIJ! --> jeśli jest inaczej niech ktoś napisze (no chyba raczej nie ma tu pracownika ich).
Ich przestępczy sku.....ski algorytm jest napisany w ten sposób, żeby oskalpowywać userów z pipsów. Przecież nie skalpuje tych bandytów. Mi nie powinni tego robić.
W weekend przygotowuję tekst po angielsku i rozsyłam na 20 forum FX po całym świecie z dokładnym opisem przypadku. Zbyt długo w tym siedzę żeby mnie tak robiono. Chyba czas przenieść się do brokera z wysokim progiem depozytu przy wejściu.
Z powodu zachowania ich systemu straciłem ogólnie z 500 pips w ciągu 2 tyg. OT!
EDIT: Wczoraj mnie poniosło. Największe ruchy rynkowe mnie nie biorą jak ta sytuacja powyżej opisana. Mam swój plan inwestycyjny i się go trzymam. Burzą mi go takiego typu brokerzy. Ok zająłem pozycję zgodnie z systemem. Wiadomo - każdy system przynosi straty. Jednak gdy jestem przy wykresie i z doświadczenia wiem, że zaraz będzie odwrót i to było jedno z wejść stratnych to chciałem zamknąć z zyskiem póki nie spadnie do 0 albo na -.
Przy GBP/JPY nie ma żartów tam potrafi w ciągu paru sekund ruszyć o kilkadziesiąt pips. Nie użyłem trailing ponieważ akurat wtedy był nie na miejscu.
Idę przejrzeć wątek o MBT - tylko ta ich platforma jest...w porównaniu z MT4 mówiąc kolokwialnie: masakryczna. Powrót tymczasowo do NF już niebawem. Wydoję ich tylko z tego co mi zabrali i się przenoszę.
...
You named me?!
...
You named me?!
Nie zawsze zdąży się ustawić SL. Ale fakt, u nich jedynie SL jest rozwiązaniem. Z tym, że w opisywanej sytuacji ja miałem SL sprzed otwarcia pozycji...tak czy siak nieistotne, jak daje się zamknij - powinno zamykać.Filippo pisze:Rozumiem Twoją irytację, powinno to działać.
Też u nich gram, ale ja wychodzę z transakcji zawsze na S/L wtedy nie mam żadnych obsunięć i dostaję to, co powinienem dostać
pozdrawiam i życzę poprawy sytuacji!
Filip
...
You named me?!
...
You named me?!
Oferują dźwignię 1:200.
To jest maks, co możesz "wyciągnąć".
Natomiast to jak zarządzasz kapitałem i ile ryzykujesz, czyli jaką dźwignię wykorzystujesz, to już inna kwestia.
Wszystkie zawiłości są wyjaśnione tutaj:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=1780
oraz tutaj:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=2088
To drugie zwłaszcza bardzo pomocne
Pzdr!
To jest maks, co możesz "wyciągnąć".
Natomiast to jak zarządzasz kapitałem i ile ryzykujesz, czyli jaką dźwignię wykorzystujesz, to już inna kwestia.
Wszystkie zawiłości są wyjaśnione tutaj:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=1780
oraz tutaj:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=2088
To drugie zwłaszcza bardzo pomocne

Pzdr!