SR & LT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

No niestety, co zarobiłem w pierwszym trejdzie straciłem w dwóch kolejnych.
Dzień dzisiejszy kończę niezbyt dobrym wynikiem 1 pips. Nie do końca usatysfakcjonowany, lecz na pewno niezniechęcony dzisiejszymi zmaganiami. Mam nadzieję, że jutro pogram trochę w południe :)
Jeżeli wiecie co i gdzie zrobiłem źle to piszcie proszę.

Obrazek

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Mihau pisze:No niestety, co zarobiłem w pierwszym trejdzie straciłem w dwóch kolejnych.
Dzień dzisiejszy kończę niezbyt dobrym wynikiem 1 pips. Nie do końca usatysfakcjonowany, lecz na pewno niezniechęcony dzisiejszymi zmaganiami. Mam nadzieję, że jutro pogram trochę w południe :)
Jeżeli wiecie co i gdzie zrobiłem źle to piszcie proszę.

Obrazek
Domyślam się ,że to M1 ,więc wedle mnie :)
1 Trejd od lewej:
Najlepszy ,mocny sygnał ,trzeba było trzymać przynajmniej do jakiejś mocnej LT wzrostowej :) Ja zrobiłem też błąd ,bo za wcześnie zamknąłem :)
2 trejd : Nie za szybko zmieniasz kierunki ? Poza tym nie było LT !
3 trejd Skoro Ska to czemu nie wejście na szczycie?

Moim zdaniem masz coś podobnego co ja :) Kiedyś grałem na mniejsze TP i przez to robiłem dużo wejść dziennie ,było to dla mnie za dużo ,teraz robię dużo mniej i przez to uczę się cierpliwości :) Lepiej poczekać na dobry trejd niż na kilka malutkich .Takie moje zdanie ,ale graj jak lubisz :) Pozdrawiam

AAA można było ryzykować wejście tam gdzie złapałeś SL w 3 trejdzie. LT jest :) Ja nie wszedłem w to ,bo poczekam aż mi "formalnie zamknie zlecenie " (stałe TP 43 pips )Jakoś tak mam ,że nawet jak złapie BE ,a pójdzie w dobrym kierunku to czekam aż by mi zamknęło :) Wtedy przynajmniej odpoczywam :D

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

ridera pisze:2 trejd : Nie za szybko zmieniasz kierunki ? Poza tym nie było LT !
Było ładne przebicie LT i jejże retest.

ridera pisze:3 trejd Skoro Ska to czemu nie wejście na szczycie?
Na jakim szczycie?

Cadermo

Mihau pisze:
ridera pisze:2 trejd : Nie za szybko zmieniasz kierunki ? Poza tym nie było LT !
Było ładne przebicie LT i jejże retest.

ridera pisze:3 trejd Skoro Ska to czemu nie wejście na szczycie?
Na jakim szczycie?
Chyba ,że grasz różnymi sposobami na LT :) Ja gram tylko na odbicia . Nie miesza Ci się potem co i jak?:D Ja bym chyba zwariował :)
Co do szczytu to dopiero miał się utworzyć ,a utworzył się właśnie jak przebiło Ci SL ,pinbar 21:13 .Wybacz nie chce mi się wrzucać screena :D No tam był potencjalny szczyt ,dodatkowo złączoną z LT na odbicie :) Gdybym wszedł bym miał już BE ,ale TRZYMAM SIĘ ZASAD I czekam :) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Staram się szukać wejść gdzie jednocześnie występuje SR i LT, jednak czasami gram na samo SR (tak jak dzisiaj na podwójny szczyt) lub na jego przebicie i retest.
Texs kiedyś narysował bardzo czytelne rysunki przedstawiające takie zagrania (ja je trochę przyciąłem, skleiłem i wstawiłem sobie na tapetę na monitorze) :)

Obrazek

Cadermo

Rysowanie sobie setupów też dużo daje ;) Ja sam sobie rysowałem ,często drukuje wykresy i rysuje ,potem wkładam do segregatora :D Za 40 lat pokaże wnukom :D

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Podobno lubisz siedzieć 24h przed wykresami a od tego wnuków nie będzie :D ale metoda fajna szczególnie rysowanie setupów na swoich wejściach wtedy widać czy dany trejd był zgodnie z zasadami, jakie błędy się popełniło - łatwiej zapada w pamięć
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Próba wejścia na retest S/R niestety nie powiodła się. Strata 6 pips.

Obrazek

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Mihau pisze:Próba wejścia na retest S/R niestety nie powiodła się. Strata 6 pips.
Mihau

jedna mała podpowiedź odnośnie retestu
cena powinna dość szybko przebić poziom a powrót powinien zająć jej przynajmniej kilka minut (cena ewidentnie musi z dość dużym trudem schodzić)
Pinbary (każdy inny szybki powrót do poziomu) przekreśla nam ten setup.

Naturalnie fajnie jest do tego dołożyć chociaż niewielką LT

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Dzięki TeXs. W momencie wejścia miałem wątpliwości, jednak koniecznie chciałem być na rynku co zawsze się źle kończy.

ODPOWIEDZ