SR & LT
Witaj,
Bardzo sympatyczny dziennik.
Wydaje mi się, że często potykasz się na jednym - rozgrywanie samej LT. Moim zdaniem LT na tak dynamicznym rynku jak waluty, są bezużyteczne. Kombinacje LT+SR (dobrze wyznaczony) lub LT+LT powinny dać większe prawdopodobieństwo trafienia.
No i Texs bardzo mądrze prawi. Staraj się ocenić siłę ceny.
Bardzo sympatyczny dziennik.
Wydaje mi się, że często potykasz się na jednym - rozgrywanie samej LT. Moim zdaniem LT na tak dynamicznym rynku jak waluty, są bezużyteczne. Kombinacje LT+SR (dobrze wyznaczony) lub LT+LT powinny dać większe prawdopodobieństwo trafienia.
No i Texs bardzo mądrze prawi. Staraj się ocenić siłę ceny.
Ale LT oprócz trendu wyznacza też proporcję ruchu. I tutaj widzę problem, bo z tego co zauważyłem, na płynnych parach walutowych, trend lubi raz przyspieszać raz zwalniać. Zatem wyznaczenie sobie proporcji ruchu i prognozowanie kolejnych punktów styku w oparciu jedynie o tę linię, może (choć nie musi) prowadzić do pomyłek. Ale to tylko moje spostrzeżenie.
Co do innych instrumentów, to się nie wypowiem. Zauważyłem na przykład, że indeksy giełdowe robią bardzo ładne, proporcjonalne trendy z licznymi odbiciami od LT. Niestety w przypadku walut wiele razy się na tym potknąłem.
Co do innych instrumentów, to się nie wypowiem. Zauważyłem na przykład, że indeksy giełdowe robią bardzo ładne, proporcjonalne trendy z licznymi odbiciami od LT. Niestety w przypadku walut wiele razy się na tym potknąłem.