Pomóżmy sobie nawzajem.
- siersciuch
- Pasjonat
@persanov tak, mniej więcej tak to by działało z tym że to nie może być taka masówka tylko ściśle określona liczba osób która się kieruje racjonalnymi przesłankami a nie "wydaje mi się" żeby z tego się nie zrobił następny szum.
Wiem że pisząc np. racjonalne oponent może zapytać "a co to jest racjonalne- zdefiniuj" jednak tutaj mamy do czynienia z rozmytymi danymi a nie binarnymi typu 0 i 1.
Ja kombinuje coś, wydaje mi się to rozsądne, nie liczę na stworzenie grala ale przecież należy sobie poradzić z szumem informacji z którym mamy do czynienia.
Wiem że pisząc np. racjonalne oponent może zapytać "a co to jest racjonalne- zdefiniuj" jednak tutaj mamy do czynienia z rozmytymi danymi a nie binarnymi typu 0 i 1.
Ja kombinuje coś, wydaje mi się to rozsądne, nie liczę na stworzenie grala ale przecież należy sobie poradzić z szumem informacji z którym mamy do czynienia.
Skaner rynku, np. w MC pod daney sygnały itpdaxstec pisze:Jeśli to w jakiś sposób macie rozwiązane powiedzcie jak obserwujecie wszystkie instrumenty ciągle.
Ale ogolnie wole przeleciec te 50 instrumentow wzrokiem.. nie boli..

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
No to po co zrobili ten skaner ? Dla picu ?xpep pisze:tylko po co?

Ta..xpep pisze:wszystko i tak jest ze soba skorelowane, nie potrafisz zarobic na 1 instrumencie nie zarobisz na 50 Wink
Dla głupiego przykładu.. na 50 parach w tym czasie taki RSI moze dawac rózne sprzeczne sygnały..
Nie przesadzaj z tą korelacją.. w DT GBPUSD zrobi z 5 swingów w ciągu dnia a np. GOLD przez cały dzień pójdzie w góre.. podobnie euraud..
Poza tym 50 instrumentów to nie znaczy 50 walut.. bo mam na tapecie towary itp.. i polowanie na okazje to wg mnie dobry pomysł.. do tego załapać się na jakieś akcje też fajnie.

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Przeczytałem Państwa posty i po rozmowie "tłum" odrzucił idee, trudno.
Nie gram długo na FX ale z rynkiem mam trochę doświadczenia i chcę do tematu podejść w ten sposób żeby złożyć jedno zlecenie na jakiś czas niż składać dużo z którymi różnie to bywa jak to bywa w systemach jako takich.
Uważam że do FX potrzebna jest równie bardzo analiza fundamentalna jak i techniczna a nawet fundamentalna bardziej a taka aplikacja będzie ożenkiem jednej z drugą.
Gdyby ktoś był zainteresowany udziałem w projekcie bardzo proszę na prv.
Powodzenia wszystkim!
Nie gram długo na FX ale z rynkiem mam trochę doświadczenia i chcę do tematu podejść w ten sposób żeby złożyć jedno zlecenie na jakiś czas niż składać dużo z którymi różnie to bywa jak to bywa w systemach jako takich.
Uważam że do FX potrzebna jest równie bardzo analiza fundamentalna jak i techniczna a nawet fundamentalna bardziej a taka aplikacja będzie ożenkiem jednej z drugą.
Gdyby ktoś był zainteresowany udziałem w projekcie bardzo proszę na prv.
Powodzenia wszystkim!