Pomóżmy sobie nawzajem.

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
daxstec
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: daxstec »

mam pełno informacji a gdzie mogę znaleźć tylko te które rynek będzie z dużym prawdopodobieństwem dyskontował in + lub - ?

Mnie się wydaje że teraz problem jest taki że informacji jest za dużo przez co większość to nie istotny szmer i bełkot który ma za zadanie ukryć to co jest ważne na prawdę.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Czyli Ty chcialbyś zrobić taki a'la multiroom. Kto sie spodziewa ruchu w górę klika+ kto w dół klika -
I w okienku pojawia Ci sie liczba plusów i minusów.
Tak ?
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

mam bota który liczy srednia wielkosc swiec spadkowych i rosnących. Gdy np pojawi sie swieca 3 razy wieksza od sredniej wielkosci to moze dawac sygnał itp
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

daxstec
Stały bywalec
Stały bywalec

@persanov tak, mniej więcej tak to by działało z tym że to nie może być taka masówka tylko ściśle określona liczba osób która się kieruje racjonalnymi przesłankami a nie "wydaje mi się" żeby z tego się nie zrobił następny szum.

Wiem że pisząc np. racjonalne oponent może zapytać "a co to jest racjonalne- zdefiniuj" jednak tutaj mamy do czynienia z rozmytymi danymi a nie binarnymi typu 0 i 1.

Ja kombinuje coś, wydaje mi się to rozsądne, nie liczę na stworzenie grala ale przecież należy sobie poradzić z szumem informacji z którym mamy do czynienia.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

hm... System wymiany "sygnałów"?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

daxstec pisze:Jeśli to w jakiś sposób macie rozwiązane powiedzcie jak obserwujecie wszystkie instrumenty ciągle.
Skaner rynku, np. w MC pod daney sygnały itp
Ale ogolnie wole przeleciec te 50 instrumentow wzrokiem.. nie boli.. :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

reptile pisze:Ale ogolnie wole przeleciec te 50 instrumentow wzrokiem.. nie boli..
tylko po co? wszystko i tak jest ze soba skorelowane, nie potrafisz zarobic na 1 instrumencie nie zarobisz na 50 :wink:

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

xpep pisze:tylko po co?
No to po co zrobili ten skaner ? Dla picu ? :lol:
xpep pisze:wszystko i tak jest ze soba skorelowane, nie potrafisz zarobic na 1 instrumencie nie zarobisz na 50 Wink
Ta..
Dla głupiego przykładu.. na 50 parach w tym czasie taki RSI moze dawac rózne sprzeczne sygnały..
Nie przesadzaj z tą korelacją.. w DT GBPUSD zrobi z 5 swingów w ciągu dnia a np. GOLD przez cały dzień pójdzie w góre.. podobnie euraud..
Poza tym 50 instrumentów to nie znaczy 50 walut.. bo mam na tapecie towary itp.. i polowanie na okazje to wg mnie dobry pomysł.. do tego załapać się na jakieś akcje też fajnie. :wink:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

daxstec
Stały bywalec
Stały bywalec

Przeczytałem Państwa posty i po rozmowie "tłum" odrzucił idee, trudno.

Nie gram długo na FX ale z rynkiem mam trochę doświadczenia i chcę do tematu podejść w ten sposób żeby złożyć jedno zlecenie na jakiś czas niż składać dużo z którymi różnie to bywa jak to bywa w systemach jako takich.

Uważam że do FX potrzebna jest równie bardzo analiza fundamentalna jak i techniczna a nawet fundamentalna bardziej a taka aplikacja będzie ożenkiem jednej z drugą.

Gdyby ktoś był zainteresowany udziałem w projekcie bardzo proszę na prv.

Powodzenia wszystkim!

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Załóż sobie konto na Marketivie tam coś takiego znajdziesz jak czat miedzy urzytkownikami.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

ODPOWIEDZ