Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
temek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: temek »

Dziękuję za odpowidzi
Mam jeszcze kilka wątpliwości

tomekinv pisze:W procesie rekrutacji firmy szukaja osob spelniajacych pewne cechy, ktore wedlug firmy stanowia potencjalne warunki do spelnienia sie w tradingu. Jakie? To juz zalezy od firmy - ale czesto poza pasja nt. rynkow finansowych licza sie cechy osobowosciowe, psychologiczne, awersja do ryzyka, praca w stresie itp.
Oczywiście rozumiem. Może źle zadałem pytanie, chodzi mi o to jak przebiega proces rekrutacji, jak taka firma sprawdza, czy kandydat ma pożądane cechy, innymi słowami, jak odróżnić ziarno od plewu ? (bo przecież, na szkolenia, czy jak w Trading School 'testy' nie przyjmują każdego)

kameleon pisze:Zastanaow sie czy gdybys przez np. 5 kolejnych miesiecy byl na czerwono i codziennie byl w pracy od 14 do 22, nie majac z tego nic po za "byciem na gieldzie" to czy sam bys nie zrezygnowal.
No właśnie, jak to jest z godzinami pracy. Czy jeśli uznam, że w danym dniu nie będę otwierał żadnej pozycji, to pomimo to muszę być w pracy ?

Jakiej używa się platformy ?
I jakiej dźwigni ?

kameleon
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kameleon »

No niestety praca jest o 15 do 22 a nawet od 14.30 do 22 nie masz mozliwosci wyboru.

Dodano po 4 minutach:

A jak sprawdzaja?

Wymysl sobie biznes i pomysl jaki pracownik bylby najlepszy..Szukasz pracownika bez doswiadczenia oczywiscie.. Czym sie sugerujesz?

Ciezko odpowiedziec czym dokladnie. Jako barmana nie zatrudnilbym goscia ktory nie lubi pracy z ludzmi. Jako traderea nie zatrudnilbym goscia ktorego nie interesuje rynek finansowy tylko to zeby zarabiac i oczekuje ze ktos mu nedzie mowil jak.

Pozdrawiam

tomekinv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomekinv »

Większość firm korzysta z Sterling Trader, czasem Lightspeed czy Laser. Badz firmy maja swoje dedykowane platformy.

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

napiszę tutaj też:

Witam,

Poszukuję firm, które zajmują się tradingiem (nie ważne czy to forex, futures czy akcje).

Szukam pracy, wiem, że chcę być traderem, ale nie posiadam kapitału aby samemu się z tego utrzymywać.

znam dwie takie firmy:

http://www.protrader.pro/
http://en.ostc-pl.com/

do pierwszej pisałem, ale w ogóle się nie odezwali, dzwoniłem, ale nikt tel. nie odbiera. Do drugiej - spóźniłem się z wysłaniem aplikacji o kilka dni.

Posiadam znaczną wiedzę głównie opierającą się o http://www.tradingacademy.com/courses/X ... ading.aspx

piszę też analizy hobbystycznie

[link na PW]
mod tig3r

jak ktoś coś wie, to proszę o info. Jakieś pytania czy coś - priv.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Panie :). Ja wysłałem z 4-5 CV do OSTC i zero odzewu :)

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Jak wygląda praca dla kogoś jako remote trader? Ma ktoś pewne doświadczenia?

tomekinv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomekinv »

alinoe pisze:Jak wygląda praca dla kogoś jako remote trader? Ma ktoś pewne doświadczenia?
Pracuje jako remote. W razie pytań wal na priv.

Cesarz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cesarz »

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Cesarz pisze:A co myślicie o tej ofercie?
Że mozesz miec z nia cos wspolnego :wink:
Naciaganie przez prace na szkolenie ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

niezla firma jak nawet na porzadne oglosznie nie stac tylko gumtree :D

ODPOWIEDZ