od ponad roku zajmuje się zawodowym inwestowaniem na rynku forex, mam za sobą kilka bardzo owocnych lat inwestycji na rynku akcji dzięki którym mogę sobie pozwolić na spokojne, dostatnie życie i dalszą "zabawę" w pomnażanie pieniędzy
dziennik zakładam ponieważ po kilku latach biernego obserwowania - czytania forum sam postanowiłem trochę przysłużyć się waszej społeczności; to by było wszystko tytułem wstępu
mój styl handlu w najbardziej precyzyjny sposób oddaje reguła znana głównie z... - kilka osób może tego nie wiedzieć - architektury - "KISS" czyli Keep It Simple, Stupid; na czym polega? łapię prąd i z nim płynę
do złapania trendu wykorzystuje głównie poziomy S/R oraz LT (wsparciem i trendem), a pozycję prowadzę na wykresie liniowym próbując piramidować po wystąpieniu nowego HL w trendzie wzrostowym oraz LH w trendzie spadkowym
jak to wygląda w praktyce? mw tak

średnia narzucona na wykres to LWMA 21 (close) z zerowym shiftem, a kolorowe kropki to miejsca w których mam zamiar dokładać do pozycji
okej, to teraz czas na kilka ważniejszych rzeczy, mianowicie zasady wyjścia z pozycji i zarządzanie kapitałem
ostatnia pozycja z powyższej piramidy zostaje zamknięta na BE (razem z pozostałymi pozycjami) w momencie w którym cena do niej wróci i utworzy z nią podwójny szczyt / podwójne dno
i najważniejsze - money managment
jako że nie używam stop lossa jest to bardzo ważna kwestia, zawsze ryzykuję 10% swojego kapitału przeznaczonego na system ryzykując jednocześnie 100% danego konta; co to znaczy? na grę przeznaczam 100,000$, zamierzam otwierać 10 kont z depozytem 10,000$ na każdym, przy grze 1 lotem depozyt ten pozwala mi wytrzymać około 1000 pipsów straty
oczywiście zamykam nieudane wejścia kiedy pomylę się co do trendu, nie czekam aż konto się wyzeruje

no, to od poniedziałku zaczynamy, jeszcze kilka technicznych spraw:
broker: admiral markets
dźwignia: 1:100
typ konta: usd-pro
depozyt: 10,000$
myfxbook: http://www.myfxbook.com/members/mmdenaro
pozdrawiam wszystkich