FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Czasy te wynikają z regulaminu:
Scoobi pisze:1.czy czas zlozenia reklamacji ze strony klienta jest ograniczony czasowo? np 2dni, 10dni?
2 dni od zajścia zdarzenia.
Scoobi pisze:2.w przypadku funkcjonowania takiego ograniczenia broker ma rowniez tyle samo czasu co klient na zlozenie reklamacji (rozumiec jako usuniecie transakcji)?
30 dni na decyzję ale przeważnie wszystko wyjaśniało się po maks. kilku dniach.

Dodano po 18 godzinach 12 minutach:

Pisałem jakiś czas temu o raporcie niezależnej firmy dot. brokerów, m.in. FxPro. Znalazłem skrócony ale za to nowszy dokument:
http://leaprate.com/files/summaries/fxpro.pdf

Jak widać obecnie zatrudnia 'tylko' 120 pracowników ale to skutek restrukturyzacji z początku tego roku (poprzednie zstawienie było z ubiegłego).

Kapitał i reszta zgadzają się z opisanymi wcześniej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Cyngiel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cyngiel »

Czy majac konto w fxpro moge obejrzec w jakis sposob wykresy z historia konta, saldo w poszczegolnych dniach margin equity , statystyki zamknietych pozycji itp? Uzywam programu cTrader ale nie ma tam takich opcji. Na stronie tez nie znalazlem.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Cyngiel pisze:Czy majac konto w fxpro moge obejrzec w jakis sposob wykresy z historia konta, saldo w poszczegolnych dniach margin equity , statystyki zamknietych pozycji itp? Uzywam programu cTrader ale nie ma tam takich opcji.
Istnieje możliwość obejrzenia historii transakcji ale obróbtka tych danych należy już do samego inwestora. Na tę chwilę platforma nie ma takich opcji jednak może wraz z przyszłą aktualizacją, wraz z uruchomieniem automatów, pojawi się i to.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Witam

potrzebuje taki moduł do zamykania wielu pozycji na raz może wiecie gdzie go znaleźć dla mt4
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

forexpolska pisze:potrzebuje taki moduł do zamykania wielu pozycji na raz może wiecie gdzie go znaleźć dla mt4
U nas na stronie w dziale Download -> wskaźniki i skrypty.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

dzięki

Dodano po 4 minutach:

Jeszcze jedno czy FXPRO będzie działało na wszystkich tel i tabeletach z androidem czy tylko na dedykowane ipody

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

forexpolska pisze:Jeszcze jedno czy FXPRO będzie działało na wszystkich tel i tabeletach z androidem czy tylko na dedykowane ipody
Na iPodach to głównie muzyka :D. FxPro obecnie ma już platformy na wszystkie urządzenia przenośne:
- Windows Mobile, Windows Pocket dla Smartphone'ów
- Android
- BlackBerry
- iPhone, iPad
- WebTrader (wersja na przeglądarkę bez instalacji czegokolwiek)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Jakby ktoś chciał się podzielić informacjami jak u was działa fxpro na waszych smartach i czy warto w to inwestować.

Jaki model itp

trejo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trejo »

Zamierzam założyć moje pierwsze konto u brokera zagranicznego.
FxPro spełnia moje warunki, ale mam pytanie dot. najlepszej metody wpłaty.

Mam konto na netellerze i myślałem na początku o tej metodzie wpłaty. Zauważyłem jednak, że neteller pobiera dużo, bo 3,9% od kwoty tranzakcji. Do tego wcześniej przelew z polskiego banku na netellera przy koncie $ to 30-50 pln. Także bardzo średnio.

Druga opcja to bezpośrednio przez bank przy założeniu konta Fx €. Tranzakcja od 5 pln, czyli bardzo dobrze. Zastanawiam się tylko jak to będzie wyglądało w drugą stronę, przy wypłatach.

Czy możecie mi doradzić jaka opcja wpłaty i ewentualnych wypłat jest ogólnie najkorzystniejsza?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Jak słusznie zauważyłeś Neteller jest dość drogi - najtaniej z tych pośredników wypada MoneyBookers i jeśli chciałbyś by środki szybko znalazły się na koncie to chyba najlepsza droga.

Ja jednak proponuję konto w euro i przelewy SEPA - większość banków oferuje je z ceną od 5 zł.
trejo pisze:Czy możecie mi doradzić jaka opcja wpłaty i ewentualnych wypłat jest ogólnie najkorzystniejsza?
W drugą stronę, o ile zaznaczymy, że wypłata ma iść też przelewem SEPA, transakcja będzie dla nas bezpłatna. Więcej informacji znajdziesz u nas na stronie (podstrona z brokerem -> Panel Klienta). W razie wątpliwości możesz się ze mną kontaktować, a podpowiem co i jak.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ