M1,scalping,Ketteo

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ink. pisze:Bo ja gram 1 pips dax= 1 pips edek i dla mnie robi to różnice ;) ale niestety ma tez to swoje minusy bo można się wyzerowac szybko :p

Zacznę od nowa :D mamy 1 lot ,zarabiajać na edku 40 pips ,na daxie oznacza to 400 pips ,czy również 40 pips? Pips jest tyle samo wart na edku co na daxie?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

ridera pisze:
Ink. pisze:Bo ja gram 1 pips dax= 1 pips edek i dla mnie robi to różnice ;) ale niestety ma tez to swoje minusy bo można się wyzerowac szybko :p

Zacznę od nowa :D mamy 1 lot ,zarabiajać na edku 40 pips ,na daxie oznacza to 400 pips ,czy również 40 pips? Pips jest tyle samo wart na edku co na daxie?
Nie, to są zupełnie inne kwoty, 5 lot na dax to tyle co 0,1 na edku aby pips się zgadzał mniej wiecej, przy minimalnej pozycji na dax 1 lot i możliwości powiększania tez co jeden lot

traper123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: traper123 »

ridera pisze:
traper123 pisze:
ridera pisze: prawie 1200 pipek w 1 dzień?! Czy na Daxie jeden pips to tak samo jak jeden pips na edku?
bardziej adekwatne jest porównanie 1 pkt na Daxie ( 10 pips ) - 1 pips na edku
To po co na Daxie robić ,skoro edek jest podobny i można zyskać 10 razy tyle?
a dlaczego 10 razy tyle ? to już bardziej kwestia doboru wielkości pozycji.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Już wszystko zaczaiłem :) Chodziło mi o wartość w porównaniu z tą samą wielkością pozycji :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

No wlasnie dax ma taki paradoks ze mimo ogromnej zmienności moim zdaniem umiejętnie grając ryzyko jest mniejsze;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

ridera pisze:Już wszystko zaczaiłem :) Chodziło mi o wartość w porównaniu z tą samą wielkością pozycji :)
no to cieżko porównać ;) bo minimalna pozycja na dax to 1 lot w a na walutach to 0,01 lot w AM a idąc tym porownaniem czyli najmniejszej pozycji to nawet 1 pips dax > 1pips edek ;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Jeszcze dwa zagrania dziś

+140
+200

zastosowałem SD, okazało sie że też działa :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

Podsumowanie czarnego czwartku - 234,40... Hmmm..troszkę mnie zbudowały te straty i widzę światło ale dziurę w budżecie też ;p Co jest w tym pozytywnego to zabrałem się za analizę strat i zysków i troszkę udoskonaliłem swoją metodę. Policzyłem czy faktycznie opłaca mi się uśredniać stratę i wyszło ,że poniżej pewnego progu daje to pewien edge ale w tym miejscu w ,którym dosyć często dorzucałem jest zabójcze dla konta. Zrobiłem sobie ,także rozwarstwienie metod gry z wynikami obok i od jutra jedną z metod wyrzucam arsenału,
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

dzień zakończony na +1530 pipek, jak kogoś to onieśmiela może sobie mówić +153 punkty :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Jeszcze takie małe spostrzeżenie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany