2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

+37 :568:
Wejście tym razem całkiem udane ale z wyjścia nie jestem zadowolony. Zamknąłem bo za chwile koniec dnia a trejd pokrył wszystkie 4 dzisiejsze straty i jeszcze dał zarobić. Tylko tak patrząc na H4 i co się dzieje z ceną to może był bardzo dobry moment na trejd ponad 100p ... ale to jeszcze nie na moje możliwości.

Obrazek
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

guccon pisze:+37
elegancko guccon,ładnie przytrzymałeś.pzdr

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki. Następnym razem przytrzymam jeszcze lepiej bo jak pisałem był w tym ruchu jeszcze potencjał ale musiałem kończyć dzień.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

guccon pisze:był w tym ruchu jeszcze potencjał
Możesz powiedzieć co za tym przemawiało ?

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nie było jeszcze sygnału końca ruchu. Spadek był zdecydowany ale stabilny a nie zrobiony w 2-3 minuty więc mniej więcej tak powinna wyglądać ocena rynku w mojej grze:

Obrazek

Sygnały wyjścia:
1 - cena wraca do najsłabszej EMA ale po jej przebiciu mocno wraca do kierunku - trzymam dalej
2 - cena drugi raz wraca do EMA, po przebiciu robiony jest pin i szybka świeczka up po czym nie udaje się powrót do kierunku i jest pierwsza świeczka w całości ponad EMA - zamykam
3 - będąc pazernym gdybym trzymał dalej cena po powrocie do kierunku robi dalsze up po dołku wyżej od punktu 2 i przecinają się dwie najsłabsze EMA - ostatni dzwonek na zamknięcie

Zamknięcie w 1 dałoby mi mniej niż 37p ale prawidłowo w 2 by było 50-53p i tak następnym razem to zamknę jak się powtórzy taka sytuacja :) a nawet zamknięcie na ostatni moment dałoby ponad 40p

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj nic nie widzę do gry a i tak miałem siedzieć do lunchu więc już robię sobie weekend. Jeszcze tylko podsumowanie pierwszego tygodnia bez etatu:

Tydzień: 1
Wejścia: 11
Na plus: 6
Skuteczność: 55%
Dni na plus: 4/4 - 100%
Saldo: +70.48%
Pipsy: +102
Wynik: + 3,634.67 zł
Koszty: 235.92 zł
Podsumowanie: + 3,398.75 zł

Komentarz
Początek lepszy niż się spodziewałem i jest to mocno niebezpieczne ponieważ już były przesłanki do tego aby więcej grać skoro wszystko wychodzi. Muszę zwrócić na to uwagę i wykazać więcej konsekwencji. Najważniejsze to trzymać się planu i nie robić głupich błędów - w tym tygodniu się to nie udało ale mam długi weekend i mały reset powinien pomóc.

malsehen
Gaduła
Gaduła

guccon, dzięki za przybliżenie tematu. Co do Twoich wejść, to chyba czwartek zepsuł Ci statystyki, wynik mógł być jeszcze lepszy. 3xSL, powiedz mi, czy te 3 stratne transakcje z wczoraj były zawarte zgodnie z Twoim systemem i po prostu były to niewypały, jakie zdarzyć się muszą, czy jakieś zasady złamałeś ? Może coś ważnego widzisz teraz po czasie ?
Z góry dzięki za odpowiedź.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nie ma sprawy - takie przybliżanie tematu zmusza mnie w jakimś stopniu do głębszej analizy i opisu wejść a to przekłada się na lepsze poznanie rynku co powinno zaprocentować w przyszłości ;)

Odnośnie sytuacji z 3xSL to po pierwsze dużo lepszych statystyk bym nie miał bo staram się utrzymywać całkiem przyzwoite RR. Po drugie całkowicie błędne były wejścia 2 i 3 - skoro nie udało się prawidłowo określecić kierunku ceny powinienem poczekać na jasny sygnał a wtedy akurat była mała konsola i wchodzenie ma sens jedynie dla grających na odbicia od LT/SR a ja tego już nie stosuje. Wejście nr 1 nie wynikało z przyjętych zasad bo według nich było w momencie "czekaj na rozwój sytuacji" ale jak pisałem wcześniej staram się znaleźć inne sygnały ze względu na to iż obecne zasady dają mi bardzo mało każdego dnia.

Po czasie z każdego wejścia i wyjścia staram się wyciągać jakieś wnioski ale usprawnianie zasad nie może się odbywać non stop - zanim coś wprowadzę do gry muszę to najpierw zaobserwować w kolejnych sygnałach.

malsehen
Gaduła
Gaduła

guccon pisze:a wtedy akurat była mała konsola
Właśnie tu jest problem, gdy przychodzi konsola grając nierozważnie można zaliczyć parę sl'i z rzędu.
Widzę, że gramy w podobny sposób.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

-6 :568:
Spadki jeszcze nie wyglądały tak dobrze szczególnie po ostatnim dołku z pinem więc wejście przedwczesne - początek tygodnia na minus.

Obrazek

Mam jeszcze S na kablu zabezpieczoną na BE ale jakoś przestaje to dobrze wyglądać ...

ODPOWIEDZ