Trend Line

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy używasz Linii Trendu ?

Tak
46
79%
Nie
12
21%

Liczba głosów: 58

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Obrazek

Czekając na wzrosty :)

Cadermo

Po ostatnich dwóch dniach ostrej jazdy na edku ,postanowiłem zrobić sobie mini urlop do poniedziałku ,dzisiejszy dzień zero wejść :) Pozdrawiam!

tkj
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tkj »

Witam

Bardzo zainteresował mnie twój pomysł na LT.
Będę często zaglądał do twojego tematu.

Ja gram na przebicia LT (i na wiekszym TF - godzinowym).
Wagi dla LT przypisuję podobnie jak ty i dla mnie najciekawsze są te krótkie LT.

Mogę poświęcić jedynie ograniczoną ilość czasu na forex. Muszę więc złożyć zlecenie oczekujące i kontrolować co jakiś czas (czasami co kilka godzin). Dlatego gram w ten sposób.

Wykres z ostatnich dni. 7setupów i wszystkie TP (zazwyczaj skuteczność nie jest taka dobra). Trochę szczęśliwie 7 XI szczęśliwie nie weszło BuyStop - zabrakło 1 pipsa (LT była narysowana po szczycie z 4 XI i została przebita, ale miałem BuyStop trochę wyżej - analogicznie 8 XI na tej samej LT BuyStop miałem kilka pipsów wyżej) . Ja z tego zagrałem tylko 3.

Stałe TP 50 pipsów.
Stały SL 30 pipsów.

Ktoś mógłby narysować jeszcze inne LT i znaleźć inne setupy, ale nauczyłem się dobierać tylko LT z "potencjałem" i z "formacją". "Potencjał" - odpowiednio duży ruch poprzedzający. "Formacja" - drugi punkt podparcia - dołek, potem szczyt (lub odwrotnie: szczyt - dołek).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cadermo

Z powodu problemów osobistych na chwilę obecną nie będę wrzucał nowych wejść i analiz ,ale temat może być dalej ciągnięty w współpracy innych użytkowników .

Cadermo

Wpadam tu na chwilę :) Obecnie testuję sobie nową strategię ,ze względu ,że LT mnie trochę nudzą ,ale gram nadal :) Póki co testuję ,więc gram sporadycznie :) Jak skończę testy to wrzucę tu do dziennika :) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

ridera pisze:LT mnie trochę nudzą ,ale gram nadal
szkoda... nie uwazasz ze lepiej sie wyszkolic w czyms jednym i czerpac z tego zyski??

a jak nowy sys tez Cie znudzi po jakims czasie...a na pewno znudzi... zmienisz na nastepny??

Sam mecze intensywnie LT + S/R od prawie 2mc...nie powiem ze nie jest to czasmi nuzace.... ale mecze dalej...bo chce miec z tego korzysci :D

Powodzenia

Cadermo

LT jest ok ,ale głównie na korekty ,ciężko mi grać LT podczas silnego trendu .Ale wykreślam sobie ,żeby nie wyjść z wprawy :) A obecnie pracuje nad również metodzie opartej na PA . Więcej szczegółów po weekendzie :)
szulczas pisze:ale mecze dalej...bo chce miec z tego korzysci
Nie mów mi ,że przez dwa miesiące jeszcze nic nie zgarnąłeś przez LT
Dlaczego?

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

ridera pisze:przez dwa miesiące jeszcze nic nie zgarnąłeś przez LT
piszac ze mecze dalej mialem na mysli regularne zarabianie... tydzien w tydzien...miesiac w miesiac... itd

Sam wiesz ze trefic co jakis czas to nie problem...problem jest to robic codziennie.... a do tego to trzeba duzoooooo praktyki

No i nie wspominam ze trzeba trenowac na real...za swoja kase ;)

Cadermo

Od poniedziałku znów wracam do gry ,trochę się już wyjaśniło w sprawach osobistych i myślę ,że od poniedziałku znów potrejduje :) Co do okazji ,to jest ich dosyć ,żeby zarabiać codziennie :) Sam widziałeś w poprzednich publikacjach w tym dzienniku . Dziś zrobiłem sobie jedno wejście tak dla dotrzymania dyscypliny :) Ale nie gram non stop obecnie ,bo mam full spraw osobistych spraw do załatwienia :) No i wracam do LT .Efekty moich testów tego o czym mówiłem nie były złe ,ale musiałbym poświęcić dużo czasu na wdrożenie tego na real ,tak na poważnie ,także wracam do tego ,na czym najwięcej zarabiałem i zarabiam :) LINIE TRENDU ! Tyle ,że z jednym udogodnieniem wziętym z testów tej innej strategii :) Będę próbował brać pod uwagę też LOW i HIGH (te najmocniejsze ) ,by podczas nowego ciągłego trendu móc wchodzić w pozycję :) Wcześnie wedle zasad jakich grałem (one nadal obowiązują ,ale pierwszeństwo ma obecne HIGH I LOW ) trudno było mi wejść,teraz to się zmieni :) aaa i muszę CI przyznać rację :) Lepiej zostać przy tym co daje CI profity ,niż szukać czegoś lepszego :) PO CO TRACIĆ CZAS? :twisted: Pozdrawiam

Cadermo

Dwa wejście z dzisiaj ,1 wejście 43 pipek ,drugie koło 35 ,zamknięte z palca ,bo musiałem wyjść :) Cena dobiła do 46 pipek potencjanlnego zysku ,więc też by wpadło na automacie :)
Obrazek

Obrazek

Mogłem dziś wycisnąć jeszcze jedno wejście ,ale brak czasu robi swoje :) To trzecie wejście było by od razu po zakończeniu tego drugiego .

Zablokowany