Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

brother pisze:pytam bo widzę, że grasz bezstresowo i realizujesz wysoko "pipsowe" zyski, co udaje się nielicznym
Trochę mnie kosztowało ogarnięcie siebie wiele potu i krwi :p
Ale wydrukowałem sobie pewnego dnia 150 ostatnich transakcji długa analiza w weekend i doszedłem do masakrycznego wniosku, czyli takiego że grałem 10% ruchu z miejsca które wyznaczyłem czyli zamiast 200-400 pipek brałem średnio 20-40 z trejdu, teraz troszke sie to poprawiło bo gram około 30-40% ale muszę nad tym dalej pracować co nie jest łatwe :)
Druga sprawa od początku styczności z fx gram na realu więc od początku ćwiczę panowanie nad sobą, ale i w tym przypadku zostało mi jeszcze wiele do zrobienia

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

ja też zacząłem od reala, ale na razie straty, poziomy wyznaczam w miarę prawidłowo, gorzej z realizacją planu strach o straty i tak w kółko.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

dzisiejszy przykład działania strefy oporu, co ciekawe pojawiła się tu "konfluencja" mamy okrągły poziom 13800 plus formacja harmoniczna(pro spadkowa), jak zwykle nie zagrałem mimo iż poziom wyznaczony dużo wcześniej. Muszę w końcu uwierzyć, że to naprawdę działa :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Bez przesady, ten poziom jeszcze spokojnie może zostać przebity. Zadziałał, o ile ktoś liczył na kilkadziesiąt pips, czy ma prawdziwa moc dowiemy się zapewne w poniedziałek.
brother pisze:Muszę w końcu uwierzyć, że to naprawdę działa
Również mam z tym problem.
Nic tylko grać...

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

na więcej nie liczyłem przy takim silnym trendzie, poprzednia strefa zadziałała dziś podobnie ok 50 pips, mi to w zupełności wystarczy 100 pipsów byłoby bardzo dobry wynikiem jak dla mnie
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Silny trend to jest down :) ale o tym to się już przekonamy w przyszłym tygodniu ;)

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

Ink. pisze:Silny trend to jest down :) ale o tym to się już przekonamy w przyszłym tygodniu ;)
i tu sie kolego mocno zdziwisz :wink:

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:Silny trend to jest down :) ale o tym to się już przekonamy w przyszłym tygodniu ;)
Ink w zasadzie to co gram można nazwać skalpem i w tym sensie był tu trend wzrostowy, granie na spadki jak sam zresztą widziałeś dałoby maks 2x50 pips reszta to longi

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

glaca38 pisze:
i tu sie kolego mocno zdziwisz :wink:
Nigdy się nie zdziwie bo moja analiza zakłada " odbije się lub przebije" co ma 100% skuteczności ;)

A o to ze trend spadkowy to miałem na myśli ze jeszcze spadniemy i to nisko;p ale niestety nie dzis i to analiza raczej longterm

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Jeśli chodzi o trend w dłuższym terminie to ciężko powiedzieć co teraz będzie, na dziennym wygląda, że cena jest w środku kanału i może jeszcze będzie chciała testować górne ograniczenie? jak patrzę teraz na wykres to domyślam się, że ktoś ładnie zarobił na strategii odbicia od zewnętrznej linii trendu.

mam nadzieje, że Adam się nie obrazi za wklejanie wykresów w jego dzienniku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ