M1,scalping,Ketteo
nieźle gratulacje
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
W czwartek tradingu nie było. Dziś jest i trwa dalej ale widzę ,że zmienność jest ciągle co mnie dziwi ;p
Wrzucam SS`a z mojego stanu wyższej kompetencji ;p Wynik mnie mega satysfakcjonuje. przy dosyć cięzkim rynku, który konsoliduje. Wnoskiem chyba jest ,że wole rynek ,który często zmienia kierunek ale to jeszcze kwestia do zbadania.
6 trejdów + 954 w 2h 20 min

Uploaded with ImageShack.us
Wrzucam SS`a z mojego stanu wyższej kompetencji ;p Wynik mnie mega satysfakcjonuje. przy dosyć cięzkim rynku, który konsoliduje. Wnoskiem chyba jest ,że wole rynek ,który często zmienia kierunek ale to jeszcze kwestia do zbadania.
6 trejdów + 954 w 2h 20 min

Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.
Hmm
Prowizja na eur/usd jest 1pips
u nas prowizja to 10 pipsów
Czyli wnioskuje ,że nasze wyniki trzeba dzielić przez 10.
Co do dziennika to zaczołem się interesować troszkę bardziej wejściami w korekcie
I wykminiłem ogólnie zależnośc tak oczywistą a jednocześnie tak piękną w swojej prostocie ;P
Mianowicie. Uważam ,że każdy trejder powinien mieć wachlarz zagrać pod które gra. I chcę dodać jedno z zagrać ,które będzie wejściem w korekcie bo przyznam się do tej pory praktycznie w ogóle tego nie robiłem poza drobnymi wyjątkami gdzie zbiegało się to z inną metoda
.
Do rzeczy. Im głębsza korekta tym większe stosunki RR osiągamy zakładając ,że TPszczyt a SL Low. I tu jest ciekawa opcja, gdyż RR podnosi się geometrycznie a nie arytmetycznie ;p Niby proste ale popatrzcie na ten ss ( Numerki to RISK REWARD RATIO)

I z tego powodu rzucam się na korekty i pewnie teraz one mnie pochłoną bo widzę w nich kolejny etap swojego rozwoju. Pozdrawiam !

Co do dziennika to zaczołem się interesować troszkę bardziej wejściami w korekcie

Mianowicie. Uważam ,że każdy trejder powinien mieć wachlarz zagrać pod które gra. I chcę dodać jedno z zagrać ,które będzie wejściem w korekcie bo przyznam się do tej pory praktycznie w ogóle tego nie robiłem poza drobnymi wyjątkami gdzie zbiegało się to z inną metoda

Do rzeczy. Im głębsza korekta tym większe stosunki RR osiągamy zakładając ,że TPszczyt a SL Low. I tu jest ciekawa opcja, gdyż RR podnosi się geometrycznie a nie arytmetycznie ;p Niby proste ale popatrzcie na ten ss ( Numerki to RISK REWARD RATIO)

I z tego powodu rzucam się na korekty i pewnie teraz one mnie pochłoną bo widzę w nich kolejny etap swojego rozwoju. Pozdrawiam !
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.
To tak na zachęte
Powód wejścia: RR + Trend spadkowy ( Świeży ), Zamknięte na 240 przy ryzyku 60 

Koniec 2tygodnia tradingu. I naszła mnie mała myśl zrobienia podsumowania.
1dzień +56,20
2 dzień +11,10
3 dzień +1
4dzień -47,20
5dzień +56,20
6 dzień -68,20
7 dzień + 174,60
8dzień +199,80
9dzień +50
10dzień +65,30
11 dzień + 124,40
12 dzień + 99,60 ( edit
jednak wpadły shorty. zostawiam jednego shorta na BE i go własnie uderzyli ;/ (edit 2:) znów longi wpadły.
Suma: +722,1pkt
MAXDD: 102,1
DDratio.: 7,07
Cele na następne 2tygodnie:
1.Osiągnięcie mniejszego DD nawet kosztem profitu.
2.Poprowadzenie pozycji na 50pkt.
3.Poprowadzenie pozycji na 100pkt.
4.Poprowadzenie pozycji na 150pkt.
5.Zamknąć platformę przy -60pkt.
1dzień +56,20
2 dzień +11,10
3 dzień +1
4dzień -47,20
5dzień +56,20
6 dzień -68,20
7 dzień + 174,60
8dzień +199,80
9dzień +50
10dzień +65,30
11 dzień + 124,40
12 dzień + 99,60 ( edit

Suma: +722,1pkt
MAXDD: 102,1
DDratio.: 7,07
Cele na następne 2tygodnie:
1.Osiągnięcie mniejszego DD nawet kosztem profitu.
2.Poprowadzenie pozycji na 50pkt.
3.Poprowadzenie pozycji na 100pkt.
4.Poprowadzenie pozycji na 150pkt.
5.Zamknąć platformę przy -60pkt.