+50 pipów czy procent ?:)Ketteo pisze:+50 i koniec na dziś bo nie mam już czasu za bardzo ;p
M1,scalping,Ketteo
50 pkt ;p+50 pipów czy procent ?Smile
Procent to nie możliwe przy moim MM

Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.
Koniec kolejnego pięknego dnia
+195. Kończe bo jakoś magicznie dla mnie zawsze jest bariera 200 euro i zaczynam kombinować i robić się nerwowy i nie trzymam pozycji a tylko tnę i obsuwam się w dół po czym znów wszystko wychodzi i tak w kółko. Problem natury psychicznej mi się wdarł....
Analiz stratnych pozycji nie będzie bo było ich mało i wynikały z założeń. Skuteczność na dziś to 68 % przy średnim 2:1 (TP/SL).

Analiz stratnych pozycji nie będzie bo było ich mało i wynikały z założeń. Skuteczność na dziś to 68 % przy średnim 2:1 (TP/SL).
Tak poza dziennikiem to właśnie wróciłem z wykładu Wojciecha Białka. Wykładał na temat " Historia nauczycielką spekulanta " na mojej uczelni. Już drugi raz jestem na jego wykładzie i znowu jestem pełen podziwu dla niego
Analityk ,który widać ,że oddaje się bez reszty wykresom, odchyleniom, cyklom itd. itp . Dodatkowo potrafi tak wszystko opakować w wersje humoru ,że praktycznie pamiętam większość tego co miał do powiedzenia. Szkoda tylko ,że brakło mu czasu i nie przedstawił wszystkich 130 slajdów a tylko 30 
@Ink dzięki wielkie ale to chyba nie sztuka przy takiej zmienności

@Ink dzięki wielkie ale to chyba nie sztuka przy takiej zmienności

Szybka strata z dzisiaj....

Uploaded with ImageShack.us
głupio strasznie przestawiony Stop Loss ew jak już chciałem przestawiać to na BE jedną pozycję a drugą tam gdzie postawiłem. Nie powinienem po takim małym wybicu przestawiać stopki. Droga pomyłka

głupio strasznie przestawiony Stop Loss ew jak już chciałem przestawiać to na BE jedną pozycję a drugą tam gdzie postawiłem. Nie powinienem po takim małym wybicu przestawiać stopki. Droga pomyłka
A co tam ;p Wrzucę jedno perfekcyjne wejście z dzisiaj. Zamknięte na + 200. Heat 2pkt, SL 30pkt.

Widzę ,że dało się wycisnąć więcej z trejda ale dzisiaj jestem strasznie nerwowy

Widzę ,że dało się wycisnąć więcej z trejda ale dzisiaj jestem strasznie nerwowy
Koniec dnia 10tego.
Zmienność jest już tragiczna a ja jakoś sobie nie ufam. Wynik: +65,40
Patrząc na wykres powinienem mieć 3 razy tyle no ale psychicznie siadłem. Walnołem na wstępnie dużą stratę a później zamiast dostrzegać szanse to chciałem jak najszybciej zabezpieczyć pozycję bądź zrealizować zysk co doprowadziło do grania Scary Tradingu...
Statystyki na dziś:
Zysk/Strata: +65,40
Skuteczność: 51,85 %
AvgTP/ AvgSL: 1,54
MaxDD: -61,30
Zmienność jest już tragiczna a ja jakoś sobie nie ufam. Wynik: +65,40
Patrząc na wykres powinienem mieć 3 razy tyle no ale psychicznie siadłem. Walnołem na wstępnie dużą stratę a później zamiast dostrzegać szanse to chciałem jak najszybciej zabezpieczyć pozycję bądź zrealizować zysk co doprowadziło do grania Scary Tradingu...
Statystyki na dziś:
Zysk/Strata: +65,40
Skuteczność: 51,85 %
AvgTP/ AvgSL: 1,54
MaxDD: -61,30