Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

hampel pisze:Witam,
Mam do was pytanko

czy można korzystać z MT4 grając na 2 kontach jednocześnie na jednym komputerze? Chodzi mi dokładnie o to że, np ja jednym koncie pracuje EA a na drugim chciał bym trochę poskalpowac.
Ja mam u tego samego brokera trzy konta w tym jedno demonstracyjne w jednym MT4.

Otwierasz drugie konto u brokera (np. na stronie), potem klikasz w MT4 "Log in", wpisujesz numer i hasło oraz wybierasz serwer, każesz mu zapamiętać dane.

Wtedy w okienku "nawigator" pojawia Ci się kolejne konto.

Żeby przełączyć się między kontami klikasz dwukrotnie i akceptujesz zapisane dane logowania.

Wygląda to tak:
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Stforex pisze:Ja mam u tego samego brokera trzy konta w tym jedno demonstracyjne w jednym MT4.

Otwierasz drugie konto u brokera (np. na stronie), potem klikasz w MT4 "Log in", wpisujesz numer i hasło oraz wybierasz serwer, każesz mu zapamiętać dane.

Wtedy w okienku "nawigator" pojawia Ci się kolejne konto.

Żeby przełączyć się między kontami klikasz dwukrotnie i akceptujesz zapisane dane logowania.

Wygląda to tak:
Tak, tylko w ten sposób jak przełączysz się na drugie konto to rozłączy się strategia na pierwszym. By chodziły dwa równolegle należy ponownie zainstalować platformę w innej ścieżce docelowej lub skopiować cały folder (wtedy kopiowane są także wszystkie ustawienia oprócz haseł) i uruchomić każdą osobno. W ten sposób można mieć włączoną (przynajmniej teoretycznie) dowolną ilość kont na jednej platformie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

spoxx2006

Nieprzeczytany post autor: spoxx2006 »

Witam Serdecznie!
Jestem tu pierwszy raz, rynkiem forex zacząłem się interesować po prostu z ciekawości. Chciałbym spróbować swoich sił, wielu brokerów daje możliwość gry demo, ponoć za darmo. Jakiego brokera wybrać? Czy konta demo są naprawdę darmowe i czy po upływie czasu demo trzeba założyć zwykłe konto? Jakie pieniądze trzeba zainwestować na początku?

Pytania może wydają się głupie ale wole zadać nawet najgłupsze pytanie przed, niż płakać z długami po jakimś głupim kroku.

Cygan
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Cygan »

Dzięki, obczaję to, chociaż teraz zerknąłem i nie znalazłem tego o co mi dokładnie chodziło, tzn czemu używając trailing stopa w tym programie trzeba ustalić nowy TP i co to jest trailing gap
reptile pisze:2. Zalezy jakie pary.. i jtakie TF.. trzeba sciagac w centrum historii.. ale najlepiej to zaimporotwac swoją od 1999 jest chyba w standardzie w orginalnym MQ mt4
Tu jest dokładna odpowiedź na moje pytanie :)
reptile pisze:3. z roznych feedow - danych.. luk bledow, innych low,high moze innej strefy czasowej..
Obecnie jestem na etapie wyboru brokera i zastanawiam się czy dobrą metodą wyboru będzie uruchomienie kont demo u wszystkich i sprawdzenie na tym samym przedziale czasowym gdzie będzie największy zysk?
reptile pisze:w jakim jezyku ? :roll:
Trochę c# i trochę visual basic, właściwie to tylko tyle co na uczelnię było mi potrzebne do zaliczenia ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

spoxx2006 pisze:Chciałbym spróbować swoich sił, wielu brokerów daje możliwość gry demo, ponoć za darmo.
Oj gdyby trzeba było płacić za demo to już byłaby przesada :). To jakbyś musiał zapłacić za jazdę testową samochodem... :) To ma Cię zachęcić, nie odstraszyć.
spoxx2006 pisze:Jakiego brokera wybrać?
Na demo? Obojętnie, spróbuj kilku, najlepiej z różnymi platformami. Pobaw się, poznaj mechanizmy działania samych aplikacji jak i rynku Forex, przebieraj w ofertach... Do wyboru, do koloru.
spoxx2006 pisze:czy po upływie czasu demo trzeba założyć zwykłe konto?
Absolutnie. Często brokerzy dzwonią i nakłaniają do tego ale nie ulegaj presji. Załóż konto tam gdzie oferta dla Ciebie będzie najbardziej optymalna.
spoxx2006 pisze:Jakie pieniądze trzeba zainwestować na początku?
Na razie poznaj mechanizmy Forexu, platform. Poczytaj o tym wszystkim, a dopiero potem zacznij o tym myśleć.

Dodano po 1 minutach:
Cygan pisze:Obecnie jestem na etapie wyboru brokera i zastanawiam się czy dobrą metodą wyboru będzie uruchomienie kont demo u wszystkich i sprawdzenie na tym samym przedziale czasowym gdzie będzie największy zysk?
Musiałyby być to rachunki rzeczywiste. Datafeed i stopień jego filtrowania może być różny na demo i realu. Dodatkowo, szybkość egzekucji zleceń i ewentualne poślizgi mogą mieć zasadniczy wpływ na wynik.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Jak w MT4 zapisać szatę graficzną wykresu, tak żeby ewentualnie wczytać na każdym nowym? :wink:
Pozdrawiam

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

basketmat pisze:Jak w MT4 zapisać szatę graficzną wykresu, tak żeby ewentualnie wczytać na każdym nowym? :wink:
W oknie platformy masz taką ikonkę z okinkiem lini na wykresie (białe tło ) ,klikasz w to i zapisujesz jako szablon wykresu ,następnie możesz otwierać kolejne nowe wykresy i ładować szablon wcześniej zapisany na te wykresiki . Pozdrawiam

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Dzięki :D
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

A najlepiej zapisać szablon o nazwie 'default' i wtedy każdy nowootwarty wykres będzie miał domyślnie taki wygląd ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

śruba
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: śruba »

To znowu ja. 8)

Używam metatradera i zainteresowałem się formacjami ABCD, XABCD (butterfly, gartley itp.) zniesieniami cen ogólnie Fibo. Lecz jak robię analizę techniczna na MT4 to w parę chwil mój wykres staje się nie czytelny przez nadmiar linii które na niego na nanoszę, dodać do tego linie wsparcia i oporu, linie trendu i jest już istny meksyk, istnieje jakiś ogarnięty wskaźnik do fibo? Bądź uchylicie rąbka tajemnicy jak sobie z tym wszystkim dajecie rade?

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam Śruba 8)

ODPOWIEDZ