Ciekawe wskaźniki do MT4
bo w MT4 jest jak w życiu: system działa, chociaż go nie widać...CoVal pisze:hej,
napalilem sie na MT4 - jezyk programowania faktycznie podobny troche do czystego C, wszystko fajnie, mam nadzieje, ze go wkrotce opanuje.
ale na razie postanowilem potestowac istniejace juz EA.
jednakze mam nastepujacy (moze bardzo trywialny) problem:
mam liste EA w okienku po lewej, wykres po prawej, wybieram ktorys z EA, dodaje go do wykresu, ustawiam parametry (lub zostawiam predefiniowane), wciskam "włącz strategię", w prawym gornym rogu wykresu jest nazwa systemu i usmiechnięta buźka, ale.... nie widzę systemu na wykresie.
system nie rysuje żadnych MA (ktore sa podstawa tego systemu) - jak to włączyć ?
w załączeniu systemiki które chciałem uruchomić....
moze powinienem umiescic to pytanie w dziale "Początki na rynku ..."
chociaz pytanie pewnie wzbudzi usmiech u niektorych starych wyjadaczy, to i tak z gory dzieki za odpowiedz i ....
W paczce wrzucam wszystkie możliwe EA do zamykania wielu pozycji, instalacja w folderze (experts), żeby zadziałało musi być włączona funkcja "włącz strategię", we właściwościach "umożliw handel:murdock pisze:Cześć. Szukam skryptu, który zamknąłby wszystkie pozycje na danej parze walutowej. Istnieje taki? A jesli tak, to czy mógłbym prosić o link?
1. Close_all_One - zamyka wszystkie pozycje na jednej parze.
2. Close_all_Total - zamyka wszystkie pozycje.
3.Close_longs_One - zamyka wszystkie longi na jednej parze.
4. Close_longs_Total - zamyka wszystkie longi na wszystkich parach.
5. Close_shorts_One - zamyka wszystkie shorty na jednej parze.
6. Close_shorts_Total - zamyka wszystkie shorty na wszystkich parach.
One - zamyka te pozycje na którym wykresie EA jest zainstalowane.
Total - nie ma znaczenia na jakim wykresie jest zainstalowane EA.
.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Krys
Krys
Witam... poszukuje wskaznika,skryptu ktory bedzie pozwalal na otwarcie procentowe lotu do ryzyka jaki uzywaj na tym filmiku http://www.metatraderlibrary.com/forex-dashboard/ na ich stronei znajduja sie skrypty ale loty ustawiane sa recznie nie ma pozycji ryzyko w procentach...a takze szukam samego skryptu,wskaznika do ustawiania Trailing Stop ? bez zadnych dodatkow. znalazlem cos takiego http://www.forexclub.pl/download/pobierz/33/ ale tutaj jest wiecej opcji i nie chce caly czas wszystkiego zmieniac na 0 lub na nie...
Dziekuje z gory
Dziekuje z gory
jednoczesne otwarcie roznych pozycji
Witam,
jakos nie moglem znalezc czegos takiego jak w temacie.
Chodzi o jednoczesne otwarcie po cenie rynkowej przygotowanego koszyka roznych pozycji na roznych instrumentach .
Pozdrawiam !
jakos nie moglem znalezc czegos takiego jak w temacie.
Chodzi o jednoczesne otwarcie po cenie rynkowej przygotowanego koszyka roznych pozycji na roznych instrumentach .
Pozdrawiam !