archiwum
Ja cały tydzień nie potrafię zając pozycji,a szans dziś było kilka.
Teraz ładne wybicie z flagi,retest i zobacyzmy czy poleci UP.
Ale ta sama sytuacja o której pisałeś ostatnio bodajże,retest,ale wybicie fałszywe,powrót wycinka SL i dopiero jazda w górę.
Teraz widzę że ładnie poleciało UP,no ale trzepie portkami że nie potrafię wejśc...
Ale ta sama sytuacja o której pisałeś ostatnio bodajże,retest,ale wybicie fałszywe,powrót wycinka SL i dopiero jazda w górę.
Teraz widzę że ładnie poleciało UP,no ale trzepie portkami że nie potrafię wejśc...
Ja mam to samo, a jak już wejdę to uciekam z kilkoma pipsami, oczywiście stracie pozwalam rosnąć kilkadziesiąt. Wczoraj zrobiłem 4 trafne prognozy i żadnej nie wykorzystałem na koniec dnia zagrałem na chama potem odrabianie i wyjście na zero, psychika to najważniejsza część systemu.Songo89K pisze:Ja cały tydzień nie potrafię zając pozycji,a szans dziś było kilka.
Mr.T ja też czekam na rozwój sytuacji po danych bo widzę, że trwa konsolidacja i nie wiadomo czy w dół czy w górę
Fascynujące dla mnie jest to,jak co chwile wszystko się zmienia,w podejściu do fx. Z 3 tygodnie temu zajmowałem czasami 40 pozycji (na dzien),poprzedni tydzień była to całkiem ładna gra,no ale na -.Ten tydzień,sama obserwacja,co prawda strach przed kolejną stratą nie jest za dobry.Ale jak widzę,że poziomy które zaznaczam,i gdzie chce wejść działają-to coraz bardziej mnie to zachęca.
Niestety ale będę chyba musiał oczekującymi się zabawić,chyba dobra metoda na strach a zarazem nie będzie mi nic uciekać:)
EDIT:
Brother-nie wiem jak grasz,ale mnie chyba przy szybkim wychodzeniu gubi m1.widząc po 20 pipsach 2 słabe świeczki,wychodzę,a tym czasem na m5 są mocne świece .
wszedłem na 1.3835 ,ale po +3 wyszedłem,bo jaki mocny ruch w duł to powstrzymał,kolejny błąd.Ale dla psychiki to wielka ulga,pierwsze wejście po dłuższej przerwie i +.
Niestety ale będę chyba musiał oczekującymi się zabawić,chyba dobra metoda na strach a zarazem nie będzie mi nic uciekać:)
EDIT:
Brother-nie wiem jak grasz,ale mnie chyba przy szybkim wychodzeniu gubi m1.widząc po 20 pipsach 2 słabe świeczki,wychodzę,a tym czasem na m5 są mocne świece .
wszedłem na 1.3835 ,ale po +3 wyszedłem,bo jaki mocny ruch w duł to powstrzymał,kolejny błąd.Ale dla psychiki to wielka ulga,pierwsze wejście po dłuższej przerwie i +.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2011, 11:54 przez Songo89K, łącznie zmieniany 1 raz.
najgorsze,że jestem świadomy tego wszystkiego i mimo to robię odwrotnie można to ująć tak:
"nie wierzę, że mam rację i nie pozwalam rosnąć zyskom"
"nie wierzę, że nie miałem racji i pozwalam, rosnąć stratom"
wczoraj wyznaczyłem kanał chodził po 170 pips w jedną stronę i można było zagrać 4 razy ani razu nie wszedłem
"nie wierzę, że mam rację i nie pozwalam rosnąć zyskom"
"nie wierzę, że nie miałem racji i pozwalam, rosnąć stratom"
wczoraj wyznaczyłem kanał chodził po 170 pips w jedną stronę i można było zagrać 4 razy ani razu nie wszedłem