archiwum

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Tniesz szybko straty?

Tak
111
54%
Nie
96
46%

Liczba głosów: 207

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

dziś 3 wejścia -3,6 +0,1,+16,3( screen-liczyłem na jazdę w góre na falach euforii :mrgreen: ale nic z tego.) wejście na ejku po przejściu ceny na poziom 107,00--dzień taki sobie.pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mr.T

czekam na rozwój sytuacji po 13;30 z zajetą pozycją poza rynkiem 8)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ja cały tydzień nie potrafię zając pozycji,a szans dziś było kilka.
Teraz ładne wybicie z flagi,retest i zobacyzmy czy poleci UP.

Ale ta sama sytuacja o której pisałeś ostatnio bodajże,retest,ale wybicie fałszywe,powrót wycinka SL i dopiero jazda w górę.

Teraz widzę że ładnie poleciało UP,no ale trzepie portkami że nie potrafię wejśc...

Mr.T

Songo89K pisze:no ale trzepie portkami że nie potrafię wejśc...
musisz nabrac pewności w to co robisz i bedzie lepiej.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Songo89K pisze:Ja cały tydzień nie potrafię zając pozycji,a szans dziś było kilka.
Teraz ładne wybicie z flagi,retest i zobacyzmy czy poleci UP.

Ale ta sama sytuacja o której pisałeś ostatnio bodajże,retest,ale wybicie fałszywe,powrót wycinka SL i dopiero jazda w górę.

Teraz widzę że ładnie poleciało UP,no ale trzepie portkami że nie potrafię wejśc...
Ja mam to samo, a jak już wejdę to uciekam z kilkoma pipsami, oczywiście stracie pozwalam rosnąć kilkadziesiąt. Wczoraj zrobiłem 4 trafne prognozy i żadnej nie wykorzystałem na koniec dnia zagrałem na chama potem odrabianie i wyjście na zero, psychika to najważniejsza część systemu.
Mr.T ja też czekam na rozwój sytuacji po danych bo widzę, że trwa konsolidacja i nie wiadomo czy w dół czy w górę

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Fascynujące dla mnie jest to,jak co chwile wszystko się zmienia,w podejściu do fx. Z 3 tygodnie temu zajmowałem czasami 40 pozycji (na dzien),poprzedni tydzień była to całkiem ładna gra,no ale na -.Ten tydzień,sama obserwacja,co prawda strach przed kolejną stratą nie jest za dobry.Ale jak widzę,że poziomy które zaznaczam,i gdzie chce wejść działają-to coraz bardziej mnie to zachęca.

Niestety ale będę chyba musiał oczekującymi się zabawić,chyba dobra metoda na strach a zarazem nie będzie mi nic uciekać:)

EDIT:
Brother-nie wiem jak grasz,ale mnie chyba przy szybkim wychodzeniu gubi m1.widząc po 20 pipsach 2 słabe świeczki,wychodzę,a tym czasem na m5 są mocne świece .

wszedłem na 1.3835 ,ale po +3 wyszedłem,bo jaki mocny ruch w duł to powstrzymał,kolejny błąd.Ale dla psychiki to wielka ulga,pierwsze wejście po dłuższej przerwie i +.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2011, 11:54 przez Songo89K, łącznie zmieniany 1 raz.

Mr.T

brother pisze:a jak już wejdę to uciekam z kilkoma pipsami, oczywiście stracie pozwalam rosnąć kilkadziesiąt.
a powinno być całkiem odwrotnie,od ograniczenia straty jest SL,a jak wszedłes dobrze to niech leci jak najdłużej :wink:

mabe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mabe »

Mr.T pisze: powinno być całkiem odwrotnie,od ograniczenia straty jest SL,a jak wszedłes dobrze to niech leci jak najdłużej Wink
Dobrze gada :)
Mr.T pisze:musisz nabrac pewności w to co robisz i bedzie lepiej.
Niestety to jest problem każdego traidera, każdy z tym walczył i/lub walczy.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

najgorsze,że jestem świadomy tego wszystkiego i mimo to robię odwrotnie można to ująć tak:

"nie wierzę, że mam rację i nie pozwalam rosnąć zyskom"

"nie wierzę, że nie miałem racji i pozwalam, rosnąć stratom"

wczoraj wyznaczyłem kanał chodził po 170 pips w jedną stronę i można było zagrać 4 razy ani razu nie wszedłem

Mr.T

cały dzień czekania i efekt;Kabel +67,3- SL 6,3 pipsa
do wytrwałych świat należy :mrgreen: z drugiej strony dupa od siedzenia boli :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ