M1,scalping,Ketteo

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Ink. pisze:Ja patrze na dane tylko pod kątem ze "coś ma sie dziać" o tej czy o tamtej godzinie
Troszkę mnie nie zrozumieliście, nie chodziło mi o interpretację, bo tą można sobie wsadzić :) Chodzi właśnie o te dane, na których "coś się może dziać" i żeby je ominąć, trzeba wiedzieć o której są :) I o to właśnie pytam, jakie są to dane? Na których nie grać i gdzie widnieją? Nie są to wszystkie z kalendarza Macro, dlatego pytam na które reaguje Dax?

Pzdr.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Ketteo pisze:Dzień kończę na sporym plusie
Skoro tak, to czemu tylko screeny ze stratami? :wink: Nie wrzucasz zyskownych?

Pzdr.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

Wrzuciłem stratki z dziś to i wrzucę podsumowanie dnia. Jest dobrze ale nie jestem zadowolony z mojego zamykania pozycji. W planie mam osiągnąć stan konta X ,który pozwoli mi grać 2 pozycjami wedle mojego mega ostrożnego MM i jakoś spróbować inaczej zamykać pozycję ( oczywiście te z zyskiem ).

Jakieś idee czym mógłbym się zaciekawić przy zamykaniu na 1m ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Ray. Wrzuciłem ;p

Z początku założyłem ,że nie będę raczej wrzucał zyskownych pozycji bo jest to mało edukacyjne dla mnie i takich dzienników gdzie są zyskowne jest masa.

A co do do danych to tak jak powiedziałem ;p nic nie czytam, nic nie słucham, zawsze gram ze sl`em, trzymam się planu i trochę improwizuje. Jeśli widzę słabą zmienność to nie gram bo widzę,że na coś rynek czeka;) Warunki do gry są praktycznie zawsze jeśli o to pytasz. Spróbuj pograć a zachwycisz się tą zmiennością ;p

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Warunki do gry są praktycznie zawsze jeśli o to pytasz. Spróbuj pograć a zachwycisz się tą zmiennością
To to ja wiem przyjacielu :) Chodzi mi tylko o unikanie nagłych wystrzałów w przeciwnym kierunku, zwłaszcza jeśli jestem w pozycji, a jest to spowodowane danymi macro. Wolałbym wiedzieć kiedy są i tylko tyle :) Ale skoro grasz na Daxie i masz to gdzieś, to znaczy, że dane nie szarpią tak Daxem jak to ma miejsce na Fx? Z ciekawości pytam, bo waluty ogarniam, a nie wiem jak to wygląda na tym konkretnym indeksie.

Pzdr.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2011, 22:35 przez RAY of Sunshine, łącznie zmieniany 1 raz.

Ketteo
Gaduła
Gaduła

A to teraz rozumiem o co chodzi :) Z walutami nie mam doświadczenia ale ja jakoś nie odczuwam danych grając na indeksie. Owszem zdarzy się tak ,że walnie świecą na 50pkt ale są to sporadyczne przypadki. Przeważnie przed jakimiś danymi jest słaba zmienność bądź tworzy się konsola co samo w sobie informuje ,że coś jest na rzeczy i tylko tego filtra używam.

PS: Wbijaj kolego na Daxa :P
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Ketteo pisze:Wbijaj kolego na Daxa
Dzięki za zaproszenie :564: Przyjrzę się mu, ale puki co zostanę tam gdzie mi dobrze :wink:

Powodzenia i pozdrawiam

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Startujemy dziś z tradingiem od 9tej. Jeśli ktoś zainteresowany to słać wiadomość na 4914176 to podam kanał TS3 gdzie jestem ja i Litlle :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Niedobrze bo ja w pracy aż tak szaleć nie mogę:p, muszę kiedyś wziąć sobie wolne i z wami potrejdować :)

Ketteo
Gaduła
Gaduła

+50 i koniec na dziś bo nie mam już czasu za bardzo ;p

Zablokowany