M1,scalping,Ketteo

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Ketteo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

Koniec urlopu :) Jutro melduje się o 9 zwarty i gotowy ;)
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ketteo pisze:Koniec urlopu :) Jutro melduje się o 9 zwarty i gotowy ;)
Ja tez ale o 10 bo jestem śpiochem :p

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Podsumowując dzień :) Całkiem przyjemnie się grało z rana mało treadów, końcówka idealna i w zasadzie jej wynik zawdzięczam :)

Troszkę dzisiaj ewoluowałem w zamykaniu pozycji gdyż zauważyłem ,że mogę mieć dobre wejście ale jeśli TP jest niżej niż najbliższa LT to często trafiam Sl`a pomimo ,że np osiągam 90 % TP. Dlatego wprowadzam do metod gry LT jako ogranicznik TP i filtr pozycji otwieranych. Jutro tradycyjnie 9rano zaczynamy i powtarzamy dzień i tak do końca miesiąca i mamy samochód :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Mam takie pytanie osobiste :p, wiem że grasz za pomocą SL kroczącego a jaka on ma u ciebie wartość? :)

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

A ja mam pytanie do grających na Daxie: czy zważacie na jakiekolwiek dane fundamentalne z kalendarza macro grając na tym indeksie? Raczej pewne, że nie gracie w ich trakcie, ale gdzie znajduje się kalendarz typowo pod indeksy? Na jakie dane Dax reaguje, a na które nie? Bo ten sam kalendarz, który używamy grając na Fx raczej nie jest odpowiedni, czy się mylę?

Pzdr.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Stratki dzisiaj.

Analizując straty z dzisiaj.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

1. Troszkę niecierpliwości wkradło się w łapaniu trendu.
2. Duża ich część była cięta szybko co mnie cieszy
3. W sumie takie 4 wpadki duże, które nie powinny mieć miejsca.

Ink ;p

Różnie... powiem Ci ,że Sl`a kroczącego ustawiam często tam gdzie wiem ,że zawiedzie ustawianie sztywnego TP. Najczęściej gram kroczącego po przebiciu szczytu lub dołka. Ew jak mam już zarobioną pozycje np + 20 i zbliża się pozycja do jakiegoś punktu gdzie chciałem zamknąć pozycję ale oceniam ,że może poziom zostać przebity to wbijam 5,6 pkt. Jak nie przebiją odrazu to wbijac 2,3 pkt ;p I jeśli z 2,3 pkt nastąpi przebicie to wbijam 5tke lub 6tke i niech się dzieje co się ma dziać.

PS: Dzień kończę na sporym plusie w pewnym momencie czułem się tak ,że obojętne mi było którą stronę wybiorę a rynek i tak pójdzie za mną. Oby więcej takich momentów !!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Ray.

Ja osobiście nie zważam w ogóle na dane jakie mają nadejść.
Wiele ludzi mnie teraz skarci za to i spyta dlaczego. Uważam ,że sprawdzanie tych danych mija się z celem. Dam przykład. 14:30 ma wyjść informacja o poziomie PKB. Spodziewany jest wzrost a rynek leci w dół. Zaczyna się wtedy patrzeć na wykres doszukując się potwierdzenia informacjii i traktuje się każdą białą świeczkę jak ukochane dziecko. Zaciemniony osąd, stronniczość jak dla mnie to uprawianie wish tradidgu.

Z drugiej strony pochwalam patrzenie na dane ale w przypadku grania w dłuższym horyzoncie czasowym lub granie typowo pod dane makroekonomiczne a nie przy skalpowaniu no ale jeśli komuś to daje zarabiać to czemu nie :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

A ja bym cie pochwalił za tą wypowiedz a nie skarcił :)

Moje zdanie dokładnie jest takie same ale dodam jeszcze coś od siebie :p
Ja patrze na dane tylko pod kątem ze "coś ma sie dziać" o tej czy o tamtej godzinie nie interpretując tego zbytnio bo po co? i tak szybciej dane będą widoczne na wykresie niż ja bym zdążył je zinterpretować :p

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

A ja dziś tak poszalałem :

+100
+45
+105
+42
+15
+65
+85

:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ketteo
Gaduła
Gaduła

No ładnie :) Zaraz się wszyscy na daxa przerzucą :). Troszkę szarpałeś te wyjścia co nie ?

Zablokowany