VinciPro - jazda po bandzie na 10 sekundach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Jaki stosujesz średnio Sl ? Rozumiem, że wyniki są już po odjęciu wszelkich kosztów ?
Musisz sporo ryzykować na transakcję skoro, niecałe 50 pipsów daje Ci 20% wzrostu, ale to dobrze. Wystarczy brać najlepsze setup'y, pracować nad emocjami i może być tylko lepiej :)

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

malsehen pisze:Jaki stosujesz średnio Sl ?
Tak jak pisałem, SL zawsze jest 5 pips, ale jest on dla zabezpieczenia. Zanegowane sytuacje zwyczajnie zamykam na np. -2, -3.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
bimbambom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bimbambom »

VinciPro
To system do gry wewnątrz konsoli?

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

bimbambom pisze:VinciPro
To system do gry wewnątrz konsoli?
Hmm, jeśli masz na myśli czy da się tym grać w konsolidacji, to owszem, da radę. Oczywiście wszystko zależy od jej kontekstu. Czy jest konsola na m1, czy na m5. Ale tak, są sytuacje, gdzie można grać podczas konsolidacji.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

murdock pisze:
VinciPro polecam inny typ wykresu niż świecowy na takich tickach bo się szybko wyzerujesz. Wczorajszy dzień mógł przynieść euforię, ale wejdz lepiej na wykres, którego wizualizacja nie składa się z oddzielonych od siebie elementów które można poddawać jakimś badaniom*. Chodzi o to byś widział tylko działania popytu i podaży. A to zapewnia najszybciej wykres liniowy.

Z góry przepraszam, że w ogóle wtrącam się w dziennik.

------------------------------------------
*chodzi o mapowanie mózgu; formacje świecowe są bardzo mocno wmapowane w mózg i na tak niskich interwałach instynktownie gra się na odwrócenie trendu gdy się zauważy taką formację świecową; na takich TF albo działasz instynktownie albo znikasz i stąd moja uwaga
Murdock ma racje. Formacje świecowe wyglądają bardzo intuicyjnie - pinbar wręcz jak strzałka pokazująca kierunek a na tak małych TF raczej to nie ma znaczenia.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

tak trzymaj i bedzie dobrze, zasady to podstawa i plan gry.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Demo ,czy real ? Pozdrawiam i życzę wytrwałości w dążeniu do celu i gratuluję zauważalnych zmian w Twojej grze :) To chyba najtrudniejsze :)

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

skco pisze:Murdock ma racje. Formacje świecowe wyglądają bardzo intuicyjnie - pinbar wręcz jak strzałka pokazująca kierunek a na tak małych TF raczej to nie ma znaczenia.
Racja, nie raz pinbary i wszelkie inne formacje prowadzą do intuicyjnego zarządzania pozycją. Jednakże przy takim skalpie niejednokrotnie mają one znaczenie. Jednakże niezwykle ważny jest miejsce i czas w jakim one występują.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Vinci , moje trejdy na 10 sek, druga transakcja zamknięta, nie ponawiałem, odchodziłem od kompa ale i tak prawie 50 wpadło .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

jeszcze szybkie 21 pips na koniec dnia

sorki za kolejnego posta, byłem pewien ze wskoczy do tamtego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ